Nieuw: Baudry-Dutour uit Chinon. Krokant en sappig!

De familie Baudry-Dutour is al jarenlang actief in de Loire. In 1993 ontmoeten Christophe Baudry - eigenaar van Domaine de la Perrière – en de jonge, ambitieuze wijnmaker Jean Martin Dutour elkaar. Gedurende de eerste jaren na de kennismaking werken de mannen weliswaar nauw samen, maar van een samenwerking ‘op papier’ is nog geen sprake. De eerste jaren wordt er met name kennis uitgewisseld en kijkt men bij elkaar in de spreekwoordelijk keuken. Zo’n 25 jaar geleden spreken beide heren dan al hun zorgen uit over de klimaatverandering. Nu actueler dan ooit.

In 2003 gaan de wijnmakers een officiële samenwerking aan: het bedrijf Baudry-Dutour is geboren. En die bundeling van krachten blijkt een meer dan goed besluit! Inmiddels behelst de portefeuille niet alleen 5 wijndomeinen, maar ook een boek- en wijnhandel in het historische centrum van Tours. Van de 5 domeinen liggen er 4 in de appellation Chinon: Château de la Grille, Château de Saint Louans, Domaine de Roncée en Domaine de la Perrière. Het 5e domein bevindt zich in… : Touraine. Het betreft hier Domaine de la Chapinière, voorheen eigendom van Mme Veilex. Goed te weten: alle wijnen van Baudry-Dutour dragen het ‘Haute Valeur Environnementale’-logo. Zowel in de wijngaard als tijdens de wijnbereiding, wordt op verantwoorde wijze gewerkt.

Domaine de la Perrière | Cuvée les Granges 2020 | Chinon AOC

Rode wijnen uit de Loire krijgen in Nederland niet de aandacht die ze verdienen. Onder doorgewinterde wijnliefhebbers genieten ze het nodige aanzien, maar menig consument denkt bij Loirewijnen al snel aan wit. En dat is zonde! Want rood uit de Loire kan o zo smaakvol zijn. Zo ook deze cuvée les Granges, 100% Cabernet Franc, van Domaine de la Perrière. Genoemd domein ligt in Cravant-les-Coteaux (appellation Chinon) en is de thuisbasis van Christophe Baudry; al zes generaties lang woont en werkt de familie Baudry op dit schitterende bezit. Cuvée les Granges is hét schoolvoorbeeld van een klassieke chinon: rank, voldoende rijp, sappig, voorzien van de krokantste tannines en gezegend met een adembenemende verteerbaarheid…

Domaine de la Perrière

Cuvée les Granges 2020

Chinon AOC

Hét schoolvoorbeeld van een klassieke chinon.

Druivenrassen

Cabernet Franc

Land / Streek

Frankrijk / Loire

Inhoud / Alcohol

0,75 L / 12,5%

Beoordeling

-

Voorraadstatus:

Beschikbaar