DOMAINE DE JOŸ – CÔTES DE GASCOGNE

Een nieuw duo uit de Gascogne

Rond de vorige eeuwwisseling vestigen de uit Zwitserland afkomstige Paul en Marguerite Gessler zich in het hart van de Gascogne (Gers). De vruchtbare grond in de streek is de basis van een succesvol boerenbedrijf. Een boerenbedrijf overigens, waar in de beginjaren geen druif te bekennen is… De tweede generatie plant mondjesmaat enkele druivenstokken aan, maar de nadruk ligt nog altijd op veeteelt en landbouw. Pas de derde generatie, Olivier en Roland Gessler, zien de kansen voor een volledig op wijnbouw gericht bedrijf toenemen en zij besluiten zich voor 100% te richten op wijnbouw. Een vooruitziende blik, zo is inmiddels gebleken.

Vanaf eind jaren ‘70 van de 20e eeuw neemt de belangstelling voor wijnen uit de Gascogne enorm toe. Het in 1979 opgerichte ‘Syndicat des Producteurs de Vins de Pays Côtes de Gascogne’ draagt bij aan het succes en in 1982 promoveren de ‘Côtes de Gascogne’ tot een zelfstandige appellation. Nu de wijnen niet meer als Vin de Pays op de markt komen, noopt dat de wijnmakers om het kwaliteitsniveau – én het imago van de streek! - goed op peil te houden. En dat lukt! Ook in Nederland wordt er menig fles ‘Gascogne’ verkocht; de bescheiden prijsstelling van de wijnen draagt ongetwijfeld bij de verkoopcijfers…

Inmiddels is de vierde generatie aangetreden op Domaine de Joÿ: Vanessa en Kevin Gessler. Zij bouwen voort op het solide fundament dat door hun (groot)ouders is gelegd. Met plezier presenteren we u namens hen een nieuw duo uit de Gessler-stal: la Vie en Joÿ Blanc et Rouge.

Domaine de Joÿ

la Vie en Joÿ 2020

Côtes de Gascogne IGP

Loepzuiver en echt dorstlessend. Très Gascogne!

Druivenrassen

Gros-Manseng

Sauvignon Blanc

Land / Streek

Frankrijk / Sud-Ouest

Inhoud / Alcohol

0,75 L / 12%

Beoordeling

-

Voorraadstatus:

Beschikbaar

Domaine de Joÿ

la Vie en Joÿ 2018

Côtes de Gascogne IGP

Vief, smakelijk, goed gevuld en subtiele gekruid.

Druivenrassen

Cabernet Sauvignon

Merlot

Land / Streek

Frankrijk / Sud-Ouest

Inhoud / Alcohol

0,75 L / 12%

Beoordeling

-

Voorraadstatus:

Beschikbaar