Koptekst in de foto

Michael Broadbent: “Cabernet Franc has

found its natural home in Villány”

Op Domaine Mondivin hebben we (Jan van Lissum, Ede Tiffan en Erik Sauter sr.) nu bijna 30 jaar ervaring met de druif Cabernet-Franc. Overigens van druiven van stokken die bij aanvang van ons avontuur al 30 jaar oud waren. Maar weinigen waren toen overtuigd, dan wel op de hoogte, van het unieke potentieel van deze formidabele druif. Ondanks het feit dat Cabernet-Franc voor de eigenaars van Château Cheval Blanc altijd reden gebleven is om ongeveer 50% Cabernet-Franc van het totaal met overtuiging te cultiveren en te koesteren. Het geheim van Cheval Blanc (+/- € 500,- per fles voor een courante jaargang) is Cabernet-Franc!

Dat is nu wel anders! Overal waar ambitieuze kwaliteitswijnmakers aan de slag zijn, zien we wijnen van deze druif verschijnen en met succes. Het is altijd een beetje moeilijk om de goede eigenschappen van eigen materiaal toe te lichten. Daarom laten we graag anderen aan het woord. Bijvoorbeeld de legendarische Steven Spurrier van o.a. het Britse Decanter:

“But what I am doing is searching through my cellar for wines that I have ignored for ages and opening them. One such, of some bottles has been the Mondivin 2000 Cabernet-Franc from Villany. It was a wonderful wine. I love Cabernet-Franc anyway and this showed the warmth of the Hungarian vineyards with no loss of elegance. I was actually in Villany for a day at the end of January this year and had in-depth tastings at Bock, Malatinszky and Gere. All were very impressive, some on the extracted side and I can see why Villany-Cabernet-Franc has the reputation it does, but your’s was so much more elegant.”

Of de recent overleden, niet minder legendarische Michael Broadbent na het ter plaatste proeven van de Cabernet Franc: “Cabernet Franc has found its natural home in Villány.“

Als laatste Dr. José Vouillamoz (co-auteur the Winegrape), de wereldberoemde, Zwitserse DNA- specialist op het gebied van wijnstokken, wijnschrijver en wijnkenner/proever van hoog niveau:

Classicus 2015 Villány DHC, Domaine Mondivin: “Dit is een ware plezierwijn met schakeringen van jenever-bes en leer. De tannines zijn fluwelig en de finale balsemachtig. Een perfect rijpe wijn voor elke dag.”

Over de cuvée Super Premium “Quintessence” 2015 schrijft hij “met als basis 50+ jaar oude stokken en een heel kleine opbrengst. Het resultaat is complex met schakeringen van viooltjes en peper met ultra fijne tannines en een smaakvoortzetting op citrusvruchten: een waar wonder. Laten we niet bang zijn om het te vermelden: de prijs van deze wijn is royaal ondergewaardeerd. Blind geproefd zou hij een schaduw werpen op talrijke andere Hongaarse en Bordeaux-wijnen, vijf tot tien keer duurder!“

SKU: [ LISAT121500319N ] NOT FOUND (Product not enabled or not found)

Mondivin

Classicus 2015

Villány DHC

Dit is de essentie van het begrip “vin plaisir”.

Druivenrassen

Cabernet Franc

Cabernet Sauvignon

Land / Streek

Hongarije / Villány

Inhoud / Alcohol

0,75 L / 13%

Beoordeling

-

Voorraadstatus:

Beschikbaar