CASA PRIMICIA - RIOJA

Wat is dit lekker … volop kracht en rijkdom

zonder in te leveren aan ‘verteerbaarheid’

Het is 1973 wanneer Julian Madrid het volledig vervallen Casa Primicia in de Middeleeuwse stad Laguardia nieuw leven inblaast. De geschiedenis van het domein gaat terug tot de 15e eeuw, maar de “reïncarnatie” heeft dus pas enkele decennia geleden plaatsgevonden.

Casa Primicia is gelegen in de subregio Rioja Alavesa. De wijngaarden zijn gelegen op de uitlopers van het ruige Cantabrisch gebergte. De bodem is er arm en de druivenstokken moeten hier hard werken om tot goed resultaat te komen. Net als in Châteauneuf-du-Pape staan de stokken relatief ver uiteen om onderlinge concurrentie tussen de stokken te voorkomen. In de wijngaarden worden geen herbiciden of andere chemische bestrijders ingezet; men werkt uitsluitend met natuurlijke voedings- en bestrijdingsmiddelen.

Al sinds geruime tijd heeft men bij Casa Primicia min of meer afstand genomen van de traditionele Rioja-stijl. De uitdrukking van druif en bodem krijgen voorrang boven de voorheen vrij dominante smaakbepalende rijping op nieuw eikenhout. Wat ons betreft een heel goede keuze! Laat u verleiden en verrassen door de combinatie van kracht en rijkdom.

Dit is in de neus echt onmiskenbaar rioja! In eerste instantie licht bedwelmend door het houtgebruik en het niet geringe alcoholpercentage (14,5%). Na wat zuurstofcontact (overschenken in een karaf mag, maar geen must) komt de ware aard naar voren: krenten, vijgen, dadels, allemaal in gedroogde vorm. Ook acaciahout, espresso en de puurst denkbare chocolade. Een 'vleugje' rozemarijn, munt en eucalyptus… Ga er maar voor zitten. Echt een wijn die een voorname, haast aristocratische indruk achter laat. Dé wijn om dit jaar te schenken bij lamsracks met een honing-tijmsaus of reerugfilet met een rode portsaus.

Bodegas Casa Primicia

Reserva 2015

Rioja DOC

Wijn die een voorname, haast aristocratische indruk achter laat.

Druivenrassen

Tempranillo

Land / Streek

Spanje / La Rioja

Inhoud / Alcohol

0,75 L / 14,5%

Beoordeling

-

Voorraadstatus:

Uitverkocht