€12,50

Rood

Château Garbes-Cabanieu

Fûte de Chêne 2019

Côtes de Bordeaux AOC

Niet streng, wel serieus ...

Château Garbes-Cabanieu bent u bij ons nog niet eerder tegen gekomen. In oktober proefden we de monsterfles die wijnmaker Hervé David ons eerder dit jaar had toegezonden. De wijn stond in een line-up met meerdere bordeaux in dezelfde prijsklasse. Zowel proefmonsters, als wijnen die al geruime tijd onderdeel uitmaken van het assortiment. Immers, ook wijnen uit het huidige assortiment, moeten zich zo nu en dan verantwoorden …

Hervé David is de 6e generatie wijnmaker op het domein en al geruime tijd, sinds 2000, is zoon Thomas ook actief op Château Garbes-Cabanieu. Leuk detail: beiden deden op Château La Tour Blanche (Sauternes Premier Grand Cru) de nodige ervaring op; voorwaar niet de minste plek om je kennis bij te spijkeren! Château Garbes-Cabanieu ligt in de gemeente Monprimblanc, enkele kilometers ten westen van de bekende appellations Cadillac en Loupiac. En de familie David maakt er een indrukwekkende serie wijnen: mousserend wit en rosé, ‘stil’ wit en rosé, een tweetal delicaat zoete wijnen en een drietal rode wijnen. Vooralsnog starten we met 1 rode wijn, maar uitsluiten dat u de naam Château Garbes-Cabanieu binnenkort nog eens tegenkomt, doen we zeker niet.

De rode wijn die we selecteerden uit het aanbod is cuvée Fût de Chêne. Een blend van 70% Merlot en 30% Cabernet-Sauvignon van een kalkhoudende zand- en kiezelbodem zoals we die ook zien in de Haut-Médoc. Al bij de eerste slok wisten we zeker: “dit is kerstmateriaal”! Klassieke bordeaux met een werkelijk goede prijs-kwaliteit-verhouding. Niet streng, wel serieus. De rijping op eikenhout (12 maanden) geeft ‘m net dat sjieke accent. Voor het kerstgevoel zullen we maar zeggen. Nog geen plannen wat te serveren met kerst? Overweeg dan foie de veau à la bordelaise. Ze zijn er in Bordeaux gek op om sjalotten of uien te stoven in wat boter en wijn en dat bij een vleesgerecht te serveren. Niet gek! En met bavette, diamanthaas, entrecote gaat het ook hoor!