€26,50

Rosé

Domaine Tempier

2018

Bandol AOC

Domaine Tempier, rosé 2018:

wat een wijn ... onweerstaanbaar!

Eerlijk is eerlijk, we hebben uw geduld behoorlijk op de proef gesteld … Maar eindelijk kunnen we u dan berichten dat de majestueuze rosé van Domaine Tempier beschikbaar is! Jaar in jaar uit verschijnt de rosé van de meesterhand van wijnmaker Daniel Ravier als laatste op het toneel, maar jaargang 2018 nog wat later dan gebruikelijk (pas na 8 maanden -!- rijping verlaten de flessen het domein). Het vinificatieproces voor een dergelijke Rosé, met een hoofdletter inderdaad, neemt eenvoudigweg meer tijd in beslag dan voor rosés van eenvoudiger allooi.

Voor de wijnen uit die laatste categorie geldt dat ze vrijwel zonder uitzondering jong gedronken moeten worden om optimaal tot hun recht te komen, terwijl voor de Rosé van Domaine Tempier dat een jaar (of langer!) kelderrust de wijn juist ten goede komt. Toegegeven, ook in de heel prille fase is het een genot, zo blijkt wel uit de uitgebreide proefnotitie van de hand van Erik Sauter ...

Vooruit dan … alvast een kleine impressie … “Zoals altijd een gigantisch smaakoppervlak en op een elegante wijze mondvullend. Krachtig, maar niet massief, dankzij de autonome, zachte en ontspannende frisheid. De finale is een waar concert van dansende mondaroma's, contrasten en aanhoudende lengte. Formidabel. Uitgesproken culinaire genieters-wijn die onbedoeld een zekere gulzigheid oproept.”

Goed te weten: uit ervaring is gebleken dat Domaine Tempier Rosé zeldzaam goed geschikt is om als winter-rosé in te zetten. Serveer bij gegrilde vis, lauwwarme Oosterschelde kreeft of zacht geroosterde langoustine. De wijn nu al vast in huis halen voor komend voorjaar is eveneens geen onverstandige zet; hoogstwaarschijnlijk is deze Rosé te zijner tijd uitverkocht. Er bestaat vrijwel geen plezieriger vooruitzicht dan de eerste prille voorjaarsdag met een glas Domaine Tempier Rosé in de hand.

U kunt ‘m maar vast in huis hebben!