Koptekst in de foto

Vrijwel onverslaanbaar als het gaat om prijs,

kwaliteit en plezier

Dankzij archeologische opgravingen weten we dat er al zeker 2200 jaar (!) geleden sprake was van wijnproductie in het Spaanse Catalunya. Het zijn weliswaar niet de oudste tekenen van wijnbouw wereldwijd, maar het geeft wel aan dat men hier kan bogen op een lange historie en traditie. We maken een sprong in de tijd en komen uit in 1867. In dat jaar richt Mariano Langa Gallega de Bodega Langa op. Hij en zijn opvolger zijn met name lokaal actief en in de eerste decennia is de bodega niet actief op de exportmarkt. Pas wanneer in 1940 de broers Juan en Sebastian Langa het roer overnemen, gaat het plots hard. Dankzij hun ambitie en expansiedrang kunnen wij tegenwoordig genieten van deze meer dan smakelijke wijnen met bovendien een voortreffelijke prijs-kwaliteit-plezierverhouding!

De gemene deler van de verschillende wijngaarden is de niet geringe hoogte; de laagste percelen liggen op zo’n 600 meter boven zeeniveau. Dankzij de hoogte is enige verkoeling verzekerd en dat komt een niet te snelle rijping ten goede. Tel daarbij op de hoge gemiddelde leeftijd van de stokken, de minimale regenval en de geringe opbrengst per hectare. Dat moet haast wel resulteren in fraai oogstmateriaal!

CHARDONNAY - MITICO

Sinds jaargang 2016 is Mitico Chardonnay verpakt in een heel bijzondere fles: hip kobaltblauw met een zilveren opdruk. Onderscheidend en verrassend. De inhoud is daarentegen vertrouwd: een pure, houtvrije en zeer herkenbare Chardonnay. ‘Sur lie’ opgevoed bovendien, wat de smaakintensiteit ten goede komt. Dé wijn bij veel uit zoet en zout water; tartaar van tonijn en garnalen uit de wok in het bijzonder.

GARNACHA JOVEN - PASION

De Garnacha Joven, beter bekend onder de noemer ‘Pasion’, blijft onverslaanbaar. Genereus in smaak, voorzien van een degelijke houttoets en in staat om vrijwel alle vleesgerechten van weerstand te voorzien. De mediterrane rijpheid maakt dit zo mogelijk de best denkbare partner voor een herfst- of winter-BBQ. Maar ook als begeleider van gegrild rundvlees (bavette, côte de boeuf, rib-eye) is Langa Pasion de juiste keuze!

CONCEJON - PI 3,1415

Pi, een vitale en contrastrijke eetwijn op basis van de Concejondruif, vormt de overtreffende trap binnen het aanbod van Langa. Een krachtige tanninestructuur en behoorlijk wat ´vlees op de botten´. Hard is het echter zeker niet, mede door de rijpheid van het fruit en de effecten van het hout is Pi jong al zeer toegankelijk. De op het eerste oog wat merkwaardige benaming is een speelse verwijzing naar de perceelgrootte van de wijngaard waar de Concejondruiven geplukt worden. De wijngaard heeft een oppervlakte van 3,1415... ha, gelijk aan het wiskundige symbool Pi.

Bodega Langa

Chardonnay 2018

Calatayud DO

Pure, haast basale Chardonnay. Echt zonder opsmuk.

Druivenrassen

Chardonnay

Land / Streek

Spanje / Aragón

Inhoud / Alcohol

0,75 L / 13,5%

Beoordeling

-

Voorraadstatus:

Beschikbaar

Bodega Langa

Pasion 2018

Calatayud DO

Op het niveau van een twee maal zo dure Tempranillo uit Ribera del Duero

Druivenrassen

Grenache Noir

Land / Streek

Spanje / Aragón

Inhoud / Alcohol

0,75 L / 14,5%

Beoordeling

-

Voorraadstatus:

Beschikbaar

Bodega Langa

PI 3,1415 - 2017

Calatayud DO

De overtreffende trap uit Spanje: massief, fors houtgelagerd en zeer krachtig.

Druivenrassen

Concejon

Land / Streek

Spanje / Aragón

Inhoud / Alcohol

0,75 L / 14,5%

Beoordeling

-

Voorraadstatus:

Beschikbaar