Maaltijdwijnen voor bij

kreeft, Livar

 en lam ...

Wit

Domaine André Ostertag

Les VV de Sylvaner 2016

Alsace AOC

€17,50

KREEFT

André Ostertag, ‘artiste-créateur des vins’, is één van de weinige Alsaciens die heilig gelooft in de Sylvaner-druif. Hij koestert zijn stokken en daar mogen we ‘m oprecht dankbaar voor zijn. De heerlijke druivenexpressie, gecombineerd met een verkwikkende frisheid en de zo kenmerkende smaakrijkdom, maken les Vieilles Vignes de Sylvaner tot een gastronomische alleskunner.

De wijn sluit naadloos aan bij verschillende creaties met kreeft, maar één bereiding bleek tijdens een proefsessie de onbetwiste winnaar: 4 minuten gekookt in een court-bouillon en vervolgens lauwwarm geserveerd met een huisgemaakte mayonaise. Niet alleen de smakelijkste variant, maar ook een heel gemakkelijke!

Rood

Saurus

Pinot Noir 2017

Patagonia

€11,00

LIVAR

De roots van Sauter liggen in Zuid-Limburg en dat verloochenen we zeker niet. Trots zijn we op uiteenlopende streekproducten en gerechten zoals rommedoe, zoervleis, nonnevotte en huidvleis. Asperges en Limburgse wijnen zijn andere voorbeelden. Sinds 1999 is aan genoemde specialiteiten een toevoeging gedaan: Livar. Dit Limburgse varkensras werd in eerste instantie uitsluitend gehouden op de kloosterboerderij van Abdij Lilbosch.

Uitgekiende voeding en een omgeving waar dierenwelzijn hoog in het vaandel staat, resulteerde in vlees van uitzonderlijke kwaliteit. Inmiddels scharrelen de Livar-varkens ook op andere plekken rond en is het vlees landelijk verkrijgbaar. Schenk er –bij voorkeur lichtgekoeld- een glas Pinot Noir van Bodega Saurus bij; succes verzekerd!

Rood

Ippolito 1845

Liber Pater 2016

Cirò DOC

€11,50

LAM

Al worden er het jaar rond lammeren geboren, van oudsher is de periode rondom Pasen dé tijd voor lamsvlees. Het voorjaar leent zich er zonder meer goed voor; lamsvlees is goed verteerbaar en zeer veelzijdig. Bovendien: de bereiding hoeft niet ingewikkeld te zijn. Lamshaas en –filet zijn zeer eenvoudig klaar te maken. Wie een biefstuk kan bakken… Als begeleider van lamsvlees

kiezen we maar wat graag voor de Zuid-Italiaanse Liber Pater van het Calabrese domein Ippolito 1845. De inheemse Gaglioppo-druif tekent voor deze onderscheidende karakterwijn uit de tenen van de Italiaanse laars. De exacte herkomst van de druiven is de DOC Cirò, door kenners wordt deze DOC gezien als hét terroir voor kwaliteitswijnen uit Calabrië.