Les

incontournables

d’Erik Sauter

Onder de zinspreuk Les incontournables d’Erik Sauter bieden we gedurende 10 weken iedere zondag een bijzondere wijn aan. Voorkeurswijnen van Erik die we graag eens extra op de voorgrond plaatsen. Om u in zijn genieten te laten delen. Opgepast: het zijn meestal maar kleine partijtjes!

Groth Cabernet Sauvignon (zondag 1 september 2019)

Op 24 mei 1974 organiseerde de in Parijs woonachtige en daar als jonge, Engelse wijnhandelaar actieve Steven Spurrier, een bijzondere en nog nooit eerder vertoonde proeverij. Een proeverij die insloeg als een bom, de wijnwereld een enorme wending gaf en later bekend zou worden als ‘the Judgement of Paris.’ Spurrier, nu hoofdredacteur van Decanter en wijnmaker in Dorset, had toen een wijnwinkel, les Caves de la Madelaine en een proefschool: l'Academie du Vin. Destijds de start voor amateurs die later zich zouden ontwikkelen tot invloedrijke wijnschrijvers, zoals Michel Bettane.

De bewuste proeverij was een blindproeverij waarbij de top van Frankrijk werd geconfronteerd met de top van California. Chardonnay voor wit en Cabernet-Sauvignon voor rood. Negen Franse experts van onberispelijke reputatie kregen de wijnen te proeven. Nadat de scores waren ingeleverd kon het verdict uitgesproken worden. De proevers trokken bleek weg, raakte ongeveer in shock-toestand toen ze vernamen dat bij wit Chateau Montelena Chardonnay 1973 en bij rood Stag's Leap Wine Cellars 1973 de winnaars waren. Tweemaal een Californische wijn!

Alle wijnen van toen bestaan, uiteraard vooral in jongere jaren, nog steeds en behalen prijzen die de gemiddelde liefhebber inmiddels afschrikken (€ 300 – 1.000 per  fles). Nummer 2 van de proeverij destijds, Mouton Rothschild ‘70, kost nu zo'n € 400 per fles. De Groth Cabernet-Sauvignon 2012 zou in dit exclusieve gezelschap een uitstekende figuur geslagen hebben. Ofschoon wijnen van dit kaliber altijd vrij kostbaar zijn, mogen we nu een California-avontuur op hoog niveau beleven voor slechts € 59,- per fles. Een beklijvende, zeer rijke ervaring voor elke recht geaarde wijnliefhebber. Zeker doen!

Rood

Groth

Cabernet Sauvignon 2012

Napa Valley

€71,50

Château du Cèdre (zondag 25 augustus 2019)

Laatst ontving ik een spontane melding van een goede bekende dat Chateau du Cèdre ‘le Prestige’ 1996 zich zo mooi ontwikkeld had. Zelf heb ik ook nogal wat 96’ers van de familie Verhaeghe in de kelder liggen. De meer dan twee decennia flesontwikkeling en het daaraan gepaarde geduld zijn goed besteed. Het is nu echt genieten voor de liefhebber van deze klassieke, karakter-grootheid.

De wijnen verkeren nog altijd in een formidabele, verrassend vitale conditie en ook de verdere toekomst ziet er nog heel goed uit. De conditie van de kurk is een meer beperkende factor dan de wijn zelf. Een goede kurk gaat 25 tot 30 jaar mee en dan neemt de afsluitkracht progressief af.

Wijnen uit Cahors zijn wijnen die het nodige geduld vergen, maar daar uiteindelijk veel voor terug geven. Dat geduld bij de wijnliefhebbers was er niet altijd. In de beginfase van de ontwikkeling kreeg ik ook wel wat negatieve commentaren vanwege het gebrek aan toegankelijkheid en de wel zeer stevige tannines.

Intussen zijn de gebroeders Verhaeghe ware meesters geworden in het temmen en polijsten van de druif-eigen, monumentale tannines. De bereikte resultaten zijn echt indrukwekkend. Zonder iets van het enorme bewaar- en ontwikkelingspotentieel op te offeren, zijn de karakterwijnen van Chateau du Cèdre toch een stuk toegankelijker en verleidelijker geworden.

Voor wie lange bewaartermijnen, kwaliteit op Grand-Cru-niveau, een spectaculaire smaakintensieit, volop vitaliteit en verleidelijkheid graag in één wijn ontmoet, zonder meteen een vermogen kwijt te zijn, is deze ‘le Cèdre’ 2014 een echte aanrader. Een wijn die de periode van het volwassen worden van een kind met verve overleeft en toch ook al 6 tot 8 jaar de oogst als grote dinerwijn kan dienen.

Uit de proefnotitie: Krachtig en rijk boeket; verleidelijk fris/vers en zoet geurende houtpresentie. zwarte vruchten en florale tonen. Laurier, tonkaboon, dadels, kersen en bramen. De balans is perfect, de zachte tannines zijn zeldzaam smaakvol, de frisheid blijft teder en de vlezigheid is tastbaar. Opvallend vitale klasse-wijn met een portie ingebouwd plezier waar de meest ambitieuze wijnmakers in beroemde gebieden jaloers op moeten zijn. Pauillacs van de beste jaren komen in de buurt, al ontberen die de laatste decennia te vaak de monumentale frisheid van deze le Cèdre...

Rood

Château du Cèdre

Le Cèdre 2014

Cahors AOC

€42,50

Domaine Antonin Guyon (zondag 18 augustus 2019)

Matige Bourgognes zijn te duur, goede Bourgognes zijn kostbaar, beroemde Bourgognes zijn onbetaalbaar …

De liefhebber die dit fenomeen tracht te doorgronden komt al snel uit bij de conclusie dat de finesses van de pinot-noir kapitaalkrachtige liefhebbers aantrekt. Bovendien is de productie van de Bourgogne als totaal al heel lang verregaand ontoereikend.

30 jaar geleden waren echt goede Bourgognes vrij zeldzaam en zeer gewild bij een selecte groep liefhebbers. Ik hoor nu nog een Parijse wijn- en gastronomiejournalist toendertijd klagen dat hij 300 Franse Francs (€ 50,00) voor de wijnen van Domaine de la Romanée Conti niet kon betalen. Nu wordt er voor deze wijnen absurd veel geboden. Van 5 tot 10.000 euro per fles voor de jongere jaren tot onlangs een fles van 1945 afgehamerd werd op net geen 500.000 euro.

De veel te vroeg overleden Jacques Perrin van Château de Beaucastel (toen nog Domaine de) vertelde me in die tijd dat hij voor zijn Châteauneuf-du-Pape ernaar streefde de finesses van de Chambolle Musigny te bereiken. “Tout en dentelle!” Als model, de grootste naam op dit gebied : de Musigny Grand Cru Vieilles Vignes van Comtes de Vogué. 2014 kost nu gemiddeld wereldwijd zo'n € 600 exclusief belastingen. Ik heb dit bezit vroeger verschillende malen bezocht, de wijnen goed geproefd en er intens van genoten. Maar nooit gekocht. Ik zocht altijd naar wijnen met vergelijkbare kwaliteiten en eigenschappen zonder dat ze zwaar belast werden met het gewicht van de reputatie.

In de ‘schaduw’ van de beroemdheden zijn er soms toch heel aardige ontdekkingen te doen. Op voorwaarde dat er sprake is van de bereidheid om een redelijke prijs te betalen. Zo mogen we dan toch het fascinerende universum van de pinot-noir ontdekken. Pinot-noir met de wortels in de grond van het gebied, de Bourgogne, dat voorbestemd is om de grootste en de kostbaarste wijnen van deze druif voort te brengen. Normaal gesproken komen we dan uit bij wijnen met minder gezochte/bekende herkomstbenamingen (Givry, ook rijk aan Premiers Crus, bijvoorbeeld. Soms komt er een beroemde herkomstbenaming voorbij : Chambolle Musigny, les Cras 2014 van Domaine Antonin Guyon.

Les Cras is geen Premier Cru en uiteraard geen Grand Cru, die is voorbehouden aan le Musigny, maar een geklasseerde wijngaardplek binnen de herkomstbenaming Chambolle Musigny. Ofwel een ‘lieu-dit’ van een kleine 3 hectare. Door dit alles mogen we genieten van de gestructureerde verfijning van een excellente pinot-noir (90/100) en de textuur van kantwerk (en dentelle) van de Chambolle Musigny. Voor de prijs van één beroemde fles (94/100) verwerven we nu een dozijn flessen.

Uit de proefnotitie : In de finale smelt dit alles samen tot een feest van wat de Fransen als gourmandise (lekkernij) aangeven, maar wel een gourmandise royaal voorzien van contrasten. Deze vorm van verfijning is niet uit te leggen aan liefhebbers van vlezige, opulente wijnen.

Rood

Domaine Antonin Guyon

Les Cras 2014

Chambolle Musigny AOC

€56,00

€44,50

Inama (zondag 4 augustus 2019)

De beste Italiaanse wijnmakers hebben heel vaak de Bourgogne, maar dan uitsluitend de absolute top, als voorbeeld en als ideaal. Stom verbaasd en vol onbegrip over de extreem hoge prijzen halen ze er wel volop inspiratie vandaan. Zij weten uiteraard dat ze uniek zijn met het ongekend rijke assortiment aan autochtone rassen. Mondiaal gezien de grootste collectie in één land. Italië is een historisch wijn-producerend land met een ongekend (contrast)rijke variatie aan micro-klimaten, wisselende bodemsamenstellingen, zee-invloeden en hoogte-verschillen. Die contrasterende, lokale situaties vereisen elk hun eigen ras. Empirisch vast gesteld en eigenzinnig vast gehouden en gerespecteerd. Terwijl wereldwijd een heel beperkt aantal rassen een monopolie-positie veroverd heeft, omdat de rest werd afgedankt. Te (ziekte)gevoelig, te wispelturig (rijpheid), te weinig productief (!) etc.

Wie serieus tracht het onmiskenbare succes van de goede Italiaanse wijnen te verklaren komt al snel tot de volgende conclusie. Het is een assemblage van de hierboven aangegeven inspiratie – lees ambitie – gekoppeld aan het lokale klimaat – lees terroir (= bodem, ligging en klimaat) – en aan de lokale druif, die ter plekke al eeuwenlang z'n waarde bewijst.

Nu we deze Vigneti di Carbonare 2016 nog eens tot in de diepte proeven, is het niet alleen volop genieten. Maar we krijgen alle begrip voor de lokale wijnmakers en wijnliefhebbers, die niets begrijpen van de waanzinnige prijzen van volstrekt vergelijkbare wijnen. Met zo'n wijn in het glas hoeft niemand een meursault van 50-100 euro per fles in huis te halen. Het is maar een voorbeeld. Alleen om aan te geven dat deze onberispelijke witte wijn gewoon recht heeft op de gevraagde prijs, die immers heel royaal onder de € 25,- blijft.

Wit

Inama

Vigneti di Carbonare 2016

Soave DOC

€21,50

Contratto (zondag 28 juli 2019)

Prosecco is natuurlijk hét mousserende succesnummer uit Italië, met name in Nederland. Betaalbaar en ongecompliceerd wijnplezier voor een uiterst schappelijke prijs. Maar de Italianen, flinke consumenten van exclusieve Champagnes, waarderen de eigen mousserende wijnen uit het hogere segment eigenlijk nog veel meer. En betalen daar met alle plezier behoorlijke prijzen voor.

Huizen als Ca del Bosco (€ 30-100), Ferrari (€ 25-50) en Contratto (€ 30-75) produceren dan ook mousserende wijnen die echt veel beter zijn dan de gemiddelde basis-champagnes (ook die van wereldberoemde huizen!). Deze uitstekende spumantes kunnen beter vergeleken worden, voor zo ver dat zinvol is, met de prestige-cuvées van beroemde champagne-huizen. En dan blijken deze kostbare Italiaanse super-spumantes-wijnen toch heel redelijk geprijsd.

Het huis Piemontese huis Contratto is in 1867 gesticht door Giuseppe Contratto. Ik was er ooit op bezoek voordat het overgenomen werd door de familie Rivetti. Een overname die de redding betekende van dit schitterende, historische wijngoed waarvan de kelders en de gebouwen erkend zijn als Unesco werelderfgoed. Hier werd de zgn. metodo classico precies honderd jaar geleden voor het eerst toegepast. Dit is de techniek die in het Champagne-gebied verplicht is. Met een tweede gisting - inclusief lagering en rijping in contact met de fijne gistsporen - op de fles. De gebruikelijke (Champagne)-dosering met een zoete likeur, die na het verwijderen van de gistsporen (dégorgement) wordt toegevoegd, bedraagt 3-15 gram voor een brut. In het geval van de Contratto 1867 Millesimato 2012 Pas Dosé, de naam zegt het al, blijft deze dosering achterwege.

Bij warm weer is de behoefte aan verkwikking extra groot. Frisheid, lichte verteerbaarheid en sprankelende dorstlessendheid, zijn de eigenschappen die we het beste kunnen inzetten. Maar als we een dergelijke verkwikking met een bijzonder hoog wijn-gehalte en complexiteit in het glas aantreffen, dan wordt het echt spannend.

Serveer deze verkwikking tijdens dit warme weer bewust extra koel (8-10gr.C.) omdat de wijn in het glas razendsnel warmer wordt. Houd de koele wijn wat langer in de mond, geniet van de superfijne, heerlijk romige koolzuurweelde, voordat de wijn weldadig afdaalt in het naar verkwikking en ontspanning snakkende lichaam... De mondschonende smaakvoortzetting blijft daarna nog lang aanhouden.

Mousserend

Contratto

Millesimato Pas Dosé 2012

Metodo Classico

€28,50

Amastuola (zondag 21 juli 2019)

Een Primitivo met de kwaliteiten en de spanning van een goede Nebbiolo (Barolo, Barbaresco). Met als basis de van oorsprong Croatische druif (Tribidrag), die in California als Zinfandel en in Italië als Primitivo, heerlijke wijnen voortbrengt.

Een van mijn beste, druif georiënteerde, herinneringen van de bezoeken aan de Californische wijngaarden is de Zinfandel-druif. En uiteraard aan de daarvan gemaakte wijnen. In het bijzonder die van Ravenswood in Sonoma County – een grote Zinfandel-specialist. Vlezige weelde met een even hoog vrucht-, alsplezier gehalte. En die weelde kon steeds verkwikkend koel geserveerd worden. In het warme en zonovergoten Californië werd dit steeds als een onvergetelijke weldaad ervaren.

Met Amastuola Primitivo Lamarossa 2015 Puglia IGP komen die herinneringen spontaan op. Maar met de ambitie van de Amastuola-wijnmakers om met de Italiaanse Zinfandel tot het uiterste te gaan, komt daar nog het nodig bij. En dan krijg je een Primitivo met de kwaliteiten en de spanning van een goede Nebbiolo (Barolo, Barbaresco).

De naam van de druif werkt dan wel een beetje misleidend, want van primitiviteit is absoluut geen sprake.

Uit de proefnotitie: "de kleur wordt vitaler en intenser onder invloed van zuurstof (net als Pinot Noir en Nebbiolo). Een intrigerend boeket met een absoluut fascinerende combinatie van dadel, paddestoelen, houtteer, truffel, de fijnere theesoorten en het dekblad van de Havanna-sigaar. In de mond: uitgesproken krachtige, maar elegant blijvende aanzet - volop spanning en contrast en in die zin lijkt de wijn meer op een combinatie van Nebbiolo en Barbera. Knappe zuurgraad voor een wijn uit het zonovergoten Puglia.

Deze grote Primitivo verdient een zorgvuldig decanteerproces ter beluchting (net als de grote en altijd aardig kostbare Nebbiolo's). De wijn was al gunstig geprijsd, maar nu gezegend met een tijdelijke, forse korting, is er sprake van een absoluut koopje.

Rood

Amastuola

Primitivo Lamarossa 2015

Puglia IGP

€16,75

Domaine du Somail (zondag 14 juli 2019)

Dit keer een bijzonder duo afkomstig van een geïsoleerd en op grote hoogte gelegen domein: Domaine du Somail. Bio-dynamisch werken is er een vanzelfsprekendheid. Met durf, concessieloze inzet van de allerbeste materialen en werkwijzen wordt er met een zinderende ambitie gewerkt aan de productie van grote, onderscheidende wijnen met maximale expressie. De aanpak is van een verrassend eenvoud: diep respect voor de natuur, zorg voor het beste fruit in kleine hoeveelheden, ontvang de handmatig geoogste druiven en het daaruit voortkomende sap met de grootste zorg.

Sommige wijnen verwerven al bij het eerste contact met de wijnmakers, een bezoek aan de wijngaarden en aan de kelders, een positieve indruk. Een onwrikbare indruk van “wat hier vandaan komt, moet goed zijn”. De etiketten zijn ingetogen en de voor de wijnen bedachte namen niet meteen begrijpelijk en alles behalve hoogdravend. Het zijn de wijnen spreken en dat kan pas als we de fles open maken en vanuit het glas de fascinerende voorstelling volgen.

De volledige proefnotities treft u op de individuele pagina's (klik op de fles voor achtergrondinformatie), als blijk van ons enthousiasme alvast een preview.

Domaine du Somail Festiu 2015: “Het is verbluffend hoe François Fabre die schitterende wijnzuren op het beste Chablis-niveau, ondanks de mediterrane (lees warme) klimatologische omstandigheden, voor de wijn behouden heeft. In de finale worden we geconfronteerd met de mineraliteit van de grote Chardonnay-wijnen”

Domaine du Somail Petit Pierre 2015: “De ambitie een echt grote wijn te maken spat uit het glas … De legendarische combinatie (denk o.a. aan Domaine de Trévallon) van Cabernet-Sauvignon en Syrah bewijst hier ook weer z'n waarde. De Merlot zorgt voor extra vulling. En zo wordt de kleine Pierre toch een grote karakterwijn.”

Beide wijnen bieden een ongekende kwaliteit-/karakter- en prijsverhouding. De inhoud is zo ontzettend veel beter dan bij wijnen van een bekende afkomst met een te beperkt budget om echt goed te kunnen zijn.

Wit

Domaine du Somail

Festiu 2015

Vin de France

€16,50

Rood

Domaine du Somail

Petit Pierre 2015

Vin de France

€16,50

Rallo LaCuba (zondag 7 juli 2019)

Beauté, Fraicheur, Mineralité et Opulence ofwel schoonheid, frisheid, bodeminvloed en weelde.

Door het maakproces, volledig biologisch, is er sprake van een ware schoonheid in de zin van totale puurheid. Geen sporen van de ter bescherming aangewende middelen.

Bij de druif Grillo wordt er door de meeste liefhebbers gedacht aan erg lekkere, toegankelijke wijnen voor schappelijke prijzen. De druif heeft een dikke schil, kan daardoor goed tegen warmte, waardoor de natuurlijke frisheid van de vrucht integraal voor de wijn behouden blijft. Maar LaCuba is veel meer dan zo maar een lekkere, toegankelijke wijn. De wijnmakers van Rallo zijn tot het uiterste gegaan om de maximale uitdrukking van deze druif te bereiken. Ambitieus met grote, witte bourgognes in gedachte.

Percelen met stokken van minimaal 20 jaar zorgen voor de mineraliteit. Koele vergisting op vaten van acacia-hout van 500 liter zorgt voor de weelde. Uiteraard na een zeer zachte, eerste persing. Voor de botteling 6 maanden rijping en verfijning op eikenhouten vaten van 1000 liter. Na de botteling vervolgens nog 6 maanden rijping op fles, alvorens de flessen de kelders mochten verlaten.

Een grote wijn bestaat niet zonder de perfecte balans binnen deze kostbare verzameling van waarden en kwaliteiten: schoonheid, puurheid, frisheid, gedoseerde concentratie, mineraliteit/bodeminvloed en opulentie. Frisheid en mineraliteit zorgen niet alleen voor spanning, maar maken de opulentie elegant en buitengewoon verteerbaar. LaCuba heeft het allemaal en is z'n flinke prijs dik waard. Wat een fascinerende en indrukwekkende demonstratie van het enorme potentieel van deze druif – een uitdaging van de nog veel kostbaardere grote witte wijnen van de Chardonnay-druif!

Wit

Rallo

La Cuba 2015

Sicilia DOP

€26,00

€22,00

Domaine André Ostertag (zondag 30 juni 2019)

“Que du bonheur!” Dat was de ultieme uiting van waardering als Alain Senderens (1939-2017) geconfronteerd werd met een 100% geslaagde wijn/spijs-combinatie.

Meer dan 25 jaar lang had hij drie Michelin-sterren in zijn Parijse restaurants l’Archestrate en Lucas Carton. Hij ontwikkelde zich tot een meester op het gebied van de wijn/spijs-combinaties. De grote man achter “le Vin et la Table”. onvermoeibaar als zoeker naar de beste combinaties. Ik heb het voorrecht gehad vaker met deze in fysieke zin kleine, maar in absolute zin o zo grote chef op te trekken. Zonder overigens ooit in zijn restaurants gegeten te hebben vanwege budgettaire beperkingen.

“Que du bonheur!” Precies het euforische en ontroerende gevoel dat bovenkomt bij de wijnen van Andre Ostertag.

Muscat Fronholz 2016 - Alsace AOC

Een kort citaat uit de proefnotitie: “Prachtige florale expressie met verfijnde bloesem- en gedroogde bloemen-geuren (acacia, vlierbes, en witte roos). Het delicate van het boeket komt ook in de mond goed tot uitdrukking. Alcohol lijkt quasi afwezig. De smaakrijkdom ontwikkelt zich traag in de mond – dus niet meteen af slikken maar 6-7 seconden in de mond houden. Richting finale is er sprake van een boeiend, ragfijn aromatisch spel met verfijning en lengte. Verfijnde aperitief- en meditatiewijn met een verrukkelijk ontspannende uitwerking.”

Les Jardins Pinot Gris 2016 - Alsace AOC

Een kort citaat uit de proefnotitie: “Subtiel zoete aanzet als intro van een contrastrijke materie met een gezonde spanning en een gigantisch smaakoppervlak. Deze spanning is het gevolg van de combinatie van pikante zoetheid, verkwikkende wijnzuren en een heel verfijnde, smaakrijke bitterheid. Zeer compleet, uitermate verleidelijk met een prachtige lenigheid en een superieure lengte. Serveren bij gebakken snoekbaars of een parelhoen met gember (een klassieker van Alain Senderens).”

Kortom: “Que du bonheur!” Zeker nu deze twee wijnen met een zeer forse korting in de wijnkelder kunnen belanden!

Wit

Domaine André Ostertag

Muscat Fronholz 2016

Alsace AOC

€24,95

Wit

Domaine André Ostertag

Les Jardins Pinot Gris '16

Alsace AOC

€23,50

Domaine de Montcalmès (zondag 23 juni 2019)

Het is voor ingewijden geen geheim dat de best gelegen Languedoc-wijngaarden met een eigen herkomstbenaming, wijnen van wereldniveau kunnen leveren. Kunnen leveren, omdat ook de beste terroirs goede verzorging en de te oogsten druiven een deskundige verwerking (vinificatie) nodig hebben. We hebben op Domaine de Montcalmès te maken met een combinatie van alleen maar gunstige factoren:

1) Een super-terroir: les Terrasses de Larzac. Koele ligging in een mediterraan klimaat en een kalkrijke bodem met rolkeien zoals in Châteauneuf-du-Pape.

2) Drie druivenrassen met alleen maar superieure referenties, zowel individueel als geassembleerd. Denk aan: Hermitage, Bandol (Domaine Tempier), Châteauneuf-du-Pape (Château de Beaucastel).

3) Zeldzaam laag rendement van 25 hectoliter per hectare.

4) Duurzame, biologische aanpak.

5) Een wijnmaker met een groot talent: Frédéric Pourtalié.

De druiven van de drie rassen worden handmatig geplukt en apart gevinifieerd. Ontsteeld, zacht gekneusd met een inweking en onderdompeling (pigeage) gedurende 30 dagen. Rijping op de allerbeste eikenhout vaten. Het resultaat is schitterend en 100% vergelijkbaar met de zo veel kostbaardere wijnen (vanaf € 100,- per fles) die op exact dezelfde wijze tot stand komen maar een bekendere herkomst op het etiket kunnen vermelden. Ook de internationale waardering zit op het referentie-niveau: gemiddeld 92/100!

Een kort citaat uit de proefnotitie: “het strelende, tactiele ‘toucher’ (mondcontact) van de zeer grote wijn. Wat een heerlijke binnenkomst. Met die ongekend zachte, fluwelen textuur en meteen dat eerder zwevende dan zwaar wegende smaakoppervlak van onbeperkte omvang. In alles komt het begrip verfijning tot uitdrukking.”

Op het culinaire vlak zijn er volop mogelijkheden: delicate wild gerechten (jong wildzwijn), op gloeiende wijntwijgen geroosterd lamsvlees, Pata Negra varkensvlees en krachtige visgerechten.

Doen!

Rood

Domaine de Montcalmès

2015

Terrasses du Larzac AOC

€31,50