Uitstekende

Italiaanse wijnen

voor elk moment

voor een zeer

redelijke prijs!

 

Ruim 60 jaar geleden, in 1955, besluiten 33 individuele wijnbouwers uit (de omgeving van) Montecchio Maggiore, hun krachten te bundelen. Zij richten de ‘Cantina Sociale dei Colli Vicentini’ op. Met vereende krachten bleek het makkelijker ondernemen dan alleen en nog altijd wordt er op deze coöperatieve wijze gewerkt. Kennis, machines, technologie en wat dies meer zij, worden gedeeld en het resultaat is groter dan de som der delen. Dat blijkt ook 60 jaar na de oprichting nog zo te zijn! Trouwe afnemers zijn hoogstwaarschijnlijk al bekend met een aantal wijnen van Colli Vicentini. Een aantal jaar geleden zijn we van start gegaan met het drieluik Chardonnay, Merlot en Cabernet Sauvignon. Dat bleek naar meer te smaken! De vraag naar de wijnen is onverminderd groot, vandaar dat we er met plezier een drietal wijnen aan toevoegen. Twee wijnen op basis van de Pinot Nero (eenmaal rosé, eenmaal rood) en een 100% Sauvignon Blanc.

I vini DOC Vicenza si distinguono per il loro carattere e tipicità!

 

Wit

Cantina Colli Vicentini

Sauvignon Blanc 2018

Vicenza DOC

€8,50

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc uit het boekje! Niet het uitbundige van de Nieuw-Zeelandse Malbourough-Sauvignons, maar juist verfijnd en rustgevend.

Een bijzonder begaafde mooi weer-wijn die de door de warmte getemperde eetlust, met gegarandeerd succes zal activeren.

Rosé

Cantina Colli Vicentini

Pinot Nero Rosato 2018

Trevenezie IGT

€8,50

Pinot Nero Rosato

Een Blanc de Noirs met een formidabele frisheid! De wijnmaker lijkt echt geïnspireerd door de (te) warme zomers met de ambitie hierop een effectief antwoord te vinden.

Dat is wonderlijk goed gelukt. Aan tafel? Laat alles uit de zee maar komen! Gefrituurde spiering, geroosterde sardines en een huisgemaakte paella.

Rood

Cantina Colli Vicentini

Pinot Nero 2018

Delle Venezie IGT

€8,50

Pinot Nero

De wijn bezit het lichtvoetige van de Pinot Noir en het rijpe van het lokale klimaat. Er zijn zowel overeenkomsten (elegantie) als contrasten (zoninvloed) met de Bourgogne-Pinots.

Delicate lunch-/eetwijn; licht gekoeld serveren bij sappig, wit vlees (parelhoen), op de huid gebakken vis en van het kalf de zwezerik.

Rood

Cantina Colli Vicentini

Merlot 2017

Vicenza DOC

€8,25

Merlot

De Merlot van Colli Vicentini beschikt over een indrukwekkend pure druivenexpressie. De factoren plezier, smaakrijkdom en sappigheid, komen hier samen.

Geen “grote-wijn-ambitie”, maar juist gemaakt om ‘onder vrienden’ van te genieten.