Eersteklas

 gevogelte-wijn

Van duif tot parelhoen en van eend tot struisvogel. We scharen het allemaal onder de noemer ‘gevogelte’. Opmerkelijk, want de eigenschappen van bijvoorbeeld een kwartel zijn totaal onvergelijkbaar met die van een struisvogel. Het zachte en tere blanke vlees van de eerste laat zich niet gemakkelijk vergelijken met het dieprode en krachtige struisvogelvlees… Alhoewel, er zijn ook overeenkomsten: doorgaans is gevogelte vrij mager en in de keuken biedt het u volop mogelijkheden.

Rood

Weingut Ziniel

St. Laurent 2016

Burgenland

€11,50

RAGFIJNE TANNINES MET SMAAKVOLLE WIJNZUREN

Een wijn selecteren die naadloos aansluit bij gevogelte is dan ook geen sinecure. De diversiteit is groot en dan hebben we de uiteenlopende bereidingswijzen (bakken, grillen, roken, konfijten etc. etc.) nog niet eens besproken.

Toch zijn we van mening dat we met de Sankt Laurent van Weingut Ziniel een heel geschikte kandidaat in huis hebben. Ragfijne tannines in combinatie met een goede dosis heel smaakvolle wijnzuren maken dit tot een “eersteklas gevogelte-wijn”. Schroom niet om ‘m licht te koelen.