UITGEBREID ZOEKEN

Wente Beyer Ranch Zinfandel 2009 Livermore Valley

Wente
Beyer Ranch Zinfandel 2009
Livermore Valley

  • Een sensatie vergelijkbaar met die van een top Dolcetto uit Piëmonte.
  • Fascinerende combinatie van gloedvolle warmte en echt pure vruchtenaroma`s.

Availability: Niet in voorraad

€ 10,75
  •  

Een ruige, warmbloedige plezierwijn met een eigen “smoel”.

Wijn/spijs beschrijving:

Een ware uitdaging en een gegarandeerd succes bij orgaanvlees (kalfsnier, zwezerik), op de huid geroosterde vis en gekruide, Mediterrane suddergerechten. In Bordeaux laat men bosaardbeien even in rode (bij voorkeur Graves) wijn marineren, om dit als dessert te serveren. Dit lijkt hiervoor een nog geschiktere wijn.

Smaakprofiel:

Rood harmonieus, mondvullend

Culinair:

Harde, belegen kaas , Rood vlees, rund, lam, wild , Wit vlees, gevogelte, vis, pasta's

Druivenrassen:

100% Zinfandel.

Land

Verenigde Staten

Alcohol

15.0%

Inzetbaarheid

2011 - 2016

Inhoud

75cl

Bodem

Beyer Ranch is sinds mensenheugenis één van de beste locaties in de Livermore Valley voor Zinfandel. De wijngaarden zijn geplant op zorgvuldig geselecteerde locaties op de schuine hellingen van de oevers van de Arroyo del Valle en Arroyo Mocho.

Vinificatie

Ieder perceel wordt apart geoogst en vergist. Tweemaal daags wordt het sap over de 'hoed' gesprenkeld en wordt de druivenkap ondergedompeld (pigeage). Deze werkwijze verhoogt de kleur en tannine extracties en verbetert het eindresultaat door de inwerking van zuurstof.

Druiven

100% Zinfandel.

Kleur

Krachtig, maar transparant kersrood met een schakering mahonie.

Neus

Heerlijk ruig en rustiek met intense vruchtenttonen: wilde bramen, aardbeien (die ook in de mondaroma's sterk terugkomen). Daarnaast kirsch, garrigues met de kruiden tijm en rozemarijn. Combinatie van Rhône-aroma's en Pinot-Noir onder hevige zoninvloed. Het 'solaire' karakter is duidelijk aanwezig.

Smaak

Krachtige en spectaculair sappige aanzet. Zijdezachte textuur, maar toch een zeer aantrekkelijke, ruige materie. Fascinerende combinatie van gloedvolle warmte en echt pure vruchtenaroma's. Bescheiden zuurgehalte en ook gepolijste tannines. Uitgesproken smaakrijke finale. De vruchtenconcentratie is zonder te overdrijven sensationeel.

Culinair

Een ware uitdaging en een gegarandeerd succes bij orgaanvlees (kalfsnier, zwezerik), op de huid geroosterde vis en gekruide, Mediterrane suddergerechten. In Bordeaux laat men bosaardbeien even in rode (bij voorkeur Graves) wijn marineren, om dit als dessert te serveren. Dit lijkt hiervoor een nog geschiktere wijn.

Bruikbaar/houdbaar

2011 - 2016

Alcohol

15.0%

Conclusie

Een ruige, warmbloedige plezierwijn met een eigen “smoel”.

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

N.a.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.