UITGEBREID ZOEKEN

1.5L
Tomàs Cusiné Llebre 2009 Costers del Segre d.o.

Tomàs Cusiné
Llebre 2009
Costers del Segre d.o.

  • Elegant gestructureerde en zeer harmonieuze Spanjaard met opvallend veel smaakkracht.
  • 90 punten Robert Parker! Ongekend op dit prijsniveau!

Availability: Niet in voorraad

€ 19,95
  •  

Tomàs heeft het weer voor elkaar gekregen. Dit verdient een plaats in zijn serie (zeer betaalbare) topwijnen. Plezier, smaakvariatie en een onweerstaanbare combinatie van sappigheid en finesse. Briljante kwaliteit-prijs-plezier-verhouding!!

Wijn/spijs beschrijving:

Heerlijke eetwijn (lunch, diner) die ook buiten de maaltijd optimaal genoten kan worden. Te serveren bij het beste gevogelte (mais-kip, parelhoen, patrijs), kalfsvlees, niertjes, lam (niet de bout). Op de huid gebakken vis, Mediterrane rijstgerechten (paella) en een krachtige vissoep (bouillabaisse).

Smaakprofiel:

Rood harmonieus, mondvullend

Culinair:

Harde, belegen kaas , Rood vlees, rund, lam, wild , Wit vlees, gevogelte, vis, pasta's

Druivenrassen:

28% Tempranillo, 21% Merlot, 18% Cabernet-Sauvignon, 12% Garnacha, 11% Samsó en 10% Syrah.

Land

Spanje

Alcohol

13,5%

Best op dronk

2012

Inzetbaarheid

2011 - 2014

Inhoud

150cl

Bodem

Steenrijke en kalkrijke kleibodem. Zacht glooiende hellingen op de uitlopers van de bescherming biedende, Spaanse Pyreneeën. Oriëntatie zuid en zuidoost. Positieve invloeden op het klimaat door de Tra Montana en de Middellandse zee. Conversie naar biologische werkwijze zonder certificering.

Vinificatie

Handmatige oogst en zorgvuldige, klassieke vinificatie: na het kneuzen en ontstelen van de druiven volgt een gecontroleerde gisting op roestvrij staal met temperatuursbeheersing. Appelmelkzurengisting op hout met het oproeren van de fijne gistsporen. 3 maanden rijping op Frans eikenhout.

Druiven

28% Tempranillo, 21% Merlot, 18% Cabernet-Sauvignon, 12% Garnacha, 11% Samsó en 10% Syrah.

Kleur

Krachtig en fraai geëvolueerd robijnrood (schakering mahonie).

Neus

Fijne, vruchten gedragen, Mediterrane expressie met tonen van dadels, rozijnen en pruimen. Ook subtiele tonen van vruchtenconfiture, bittere chocolade en tonka-boon. Het hout is extreem discreet, maar zorgt voor een frisse zweem in combinatie met houtteer.

Smaak

Versmolten en heerlijk vloeiende aanzet. Streelzachte satijnen textuur en bijzonder fijn en aangenaam tactiel mondcontact. Elegant gestructureerde en zeer harmonieuze materie met opvallend veel smaakkracht. Prachtig gepolijste en zachte tannines. In de finale komen sappigheid, smaakvariatie en grote lengte zeer goed tot uitdrukking. Plezier, heel veel plezier.

Culinair

Heerlijke eetwijn (lunch, diner) die ook buiten de maaltijd optimaal genoten kan worden. Te serveren bij het beste gevogelte (mais-kip, parelhoen, patrijs), kalfsvlees, niertjes, lam (niet de bout). Op de huid gebakken vis, Mediterrane rijstgerechten (paella) en een krachtige vissoep (bouillabaisse).

Bruikbaar/houdbaar

2011 - 2014

Alcohol

13,5%

Conclusie

Tomàs heeft het weer voor elkaar gekregen. Dit verdient een plaats in zijn serie (zeer betaalbare) topwijnen. Plezier, smaakvariatie en een onweerstaanbare combinatie van sappigheid en finesse. Briljante kwaliteit-prijs-plezier-verhouding!!

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

Even ten zuidwesten van Barcelona ligt een zeer interessant, maar onbekend Catelaans wijngebiedje, Costers del Segre genaamd. Bergachtig, ruig en aan de uitlopers van de Pyreneeën gelegen. De wijnmaker waar het allemaal om draait is Tomàs Cusiné Barber; 20 jaar lang was hij de drijvende kracht achter het succes van Castell del Remei (ook gelegen in Costers del Segre) totdat hij in 2003 besloot om zijn eigen wijnproject te starten in El Vilosell. Hier kon hij een oude coöperatie overnemen met 29 hectaren; perfect gelegen op 700 meter hoogte en op een steenworp afstand van Priorato.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.