UITGEBREID ZOEKEN

Thomàs Cusiné Finca Comabarra 2007 Costers del Segre d.o.

Tomàs Cusiné
Finca Comabarra 2007
Costers del Segre d.o.

  • Rijk geschakeerde en harmonieuze materie met een formidabele smaakintensiteit.
  • Meesterlijk gedoseerde concentratie, gepolijste tannines en zachte, smaakvolle wijnzuren.

Availability: Niet in voorraad

€ 29,50
  •  

Echt indrukwekkend goed en een zeldzame combinatie van subtiele kracht, verfijning, frisheid en plezier binnen een buitengewoon ambitieus geheel.

Wijn/spijs beschrijving:

Grote dinerwijn: dooraderd en lang gerijpt rundvlees en lamsbout gaan uitstekend samen. Ook goed te combineren met krachtige, vaste (op de huid of in de oven in z'n geheel geaarde) vis. Oude kazen van de koe.

Smaakprofiel:

Rood zeer krachtig en gastronomisch met groot potentieel

Culinair:

Harde, belegen kaas , Rood vlees, rund, lam, wild

Druivenrassen:

50% Cabernet-Sauvignon, 25% Garnatxa (Grenache) en 25% Syrah.

Land

Spanje

Alcohol

13,5%

Inzetbaarheid

2011 - 2018

Inhoud

75cl

Bodem

Steenrijke en kalkrijke kleibodem. Zacht glooiende hellingen op de uitlopers van de bescherming biedende, Spaanse Pyreneeën. Oriëntatie zuid en zuidoost. Conversie naar biologische werkwijze zonder certificering. Positieve invloeden op het klimaat door de Tra Montana en de Middellandse zee.

Vinificatie

Handmatige oogst. Zorgvuldige, klassieke vinificatie: na het kneuzen en ontstelen van de druiven een gecontroleerde gisting op roestvrij staal met temperatuursbeheersing. Appelmelkzurengisting op hout met het oproeren van de fijne gistsporen. Rijping op Frans top-eikenhout.

Druiven

50% Cabernet-Sauvignon, 25% Garnatxa (Grenache) en 25% Syrah.

Kleur

Zeer krachtig robijnrood en opvallend vitaal voor de leeftijd.

Neus

Rijk geschakeerde, echt grote wijn expressie met goede en frisse houttonen en een weelderig boeket (rozen, zwarte vruchten/kersen, sandelhout en gedroogde pruimen). Nobel Spaans in de beste betekenis! Dit belooft heel veel!

Smaak

Versmolten en traag vloeiende aanzet met een fluwelen textuur. Het superieure, heerlijk tactiele mondcontact van de echt grote wijn. Meesterlijk gedoseerde concentratie, gepolijste tannines en zachte, smaakvolle wijnzuren binnen een echte grote wijn-structuur. Rijk geschakeerde en 100% harmonieuze materie met een formidabele smaakintensiteit en variatie. De wijn galmt ongekend lang na en de smaakpapillen blijven zeer lang na het afslikken verzadigd van de wijn.

Culinair

Grote dinerwijn: dooraderd en lang gerijpt rundvlees en lamsbout gaan uitstekend samen. Ook goed te combineren met krachtige, vaste (op de huid of in de oven in z'n geheel geaarde) vis. Oude kazen van de koe.

Bruikbaar/houdbaar

2011 - 2018

Alcohol/Serveren

13,5% - 18.0 C°

Conclusie

Echt indrukwekkend goed en een zeldzame combinatie van subtiele kracht, verfijning, frisheid en plezier binnen een buitengewoon ambitieus geheel.

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

Even ten zuidwesten van Barcelona ligt een zeer interessant, maar onbekend Catelaans wijngebiedje, Costers del Segre genaamd. Bergachtig, ruig en aan de uitlopers van de Pyreneeën gelegen. De wijnmaker waar het allemaal om draait is Tomàs Cusiné Barber; 20 jaar lang was hij de drijvende kracht achter het succes van Castell del Remei (ook gelegen in Costers del Segre) totdat hij in 2003 besloot om zijn eigen wijnproject te starten in El Vilosell. Hier kon hij een oude coöperatie overnemen met 29 hectaren; perfect gelegen op 700 meter hoogte en op een steenworp afstand van Priorato.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.