UITGEBREID ZOEKEN

Terres Dorées Première 2011 Beaujolais AOC

Terres Dorées
Première 2011
Beaujolais AOC

  • De 1e beloning voor de gewetensvolle wijnmaker terwijl de grote wijnen nog vergisten.
  • De finale is een echt Gamay-feest in de meest delicate vorm.

Availability: Niet in voorraad

€ 9,25
  •  

De essentie van de jonge beaujolais na Pasen en dus royaal na de primeurfase!

Wijn/spijs beschrijving:

Ideale lunchwijn dankzij het verkwikkende karakter en de lichtvoetigheid. Combineren met op de huid gebakken vis, witte bloedworst, knapperige paddestoelen met knoflook en peterselie en in de oven bereidde buiten-kip.

Smaakprofiel:

Rood verkwikkend

Culinair:

Wit vlees, gevogelte, vis, pasta's

Druivenrassen:

100% Gamay Noir à Jus Blanc.

Land

Frankrijk

Alcohol

12.0%

Inzetbaarheid

2012 - 2014

Inhoud

75cl

Bodem

Rode kleigrond met veel stenen (pierres dorées). Vrij hoog gelegen wijngaarden op zuid-west-hellingen.

Vinificatie

Handmatig geoogste druiven die ongekneusd in de gistkuip belanden. Spontane gisting dankzij de activiteit van de natuurlijke, lokale gistsporen. Extreem laag S02-gehalte, ongefilterd.

Druiven

100% Gamay Noir à Jus Blanc.

Kleur

Eclatant kersrood – transparant met toch een grote intensiteit!

Neus

Uitgesproken druivige expressie met uiterst subtiele kruidigheid, kersen en viooltjes. De verkwikkende frisheid van de lente in de herfst geserveerd.

Smaak

Vloeiende aanzet en een satijnen textuur met meteen een effect van verkwikkende frisheid. De combinatie van zwevende lichtheid en krokante smaakintensiteit ontroert. De finale is een echt Gamay-feest in de meest delicate vorm. Dorstlessend, plezier verschaffend en de eerste beloning voor de gewetensvolle wijnmaker terwijl de serieuze wijnen nog aan het gisten zijn.

Culinair

Ideale lunchwijn dankzij het verkwikkende karakter en de lichtvoetigheid. Combineren met op de huid gebakken vis, witte bloedworst, knapperige paddestoelen met knoflook en peterselie en in de oven bereidde buiten-kip.

Bruikbaar/houdbaar

2012 - 2014

Alcohol/Serveren

12.0% - 14.0 C°

Conclusie

De essentie van de jonge beaujolais na Pasen en dus royaal na de primeurfase!

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

Als een van de weinigen weet Jean-Paul Brun in de Beaujolais tegen de stroom in een ijzersterke reputatie op te bouwen. Jean- Paul Brun heeft de make-up van moderne techniek niet nodig, hij heeft het wijnmaken in zijn vingers. Met een onvoorwaardelijk respect voor de natuurlijke eigenschappen van de druif.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.