UITGEBREID ZOEKEN

Terres Dorées Fût 2011 Beaujolais Blanc AOC

Terres Dorées
Fût 2011
Beaujolais Blanc AOC

  • Opnieuw een meer dan geslaagde jaargang van de onder kenners zo felbegeerde cuvée "Fût".
  • Authentieke Bourgogne-allure op niveau.

Availability: Niet in voorraad

€ 16,95
  •  

Niveau: goede witte bourgogne met een fascinerende smaakkracht zonder overgewicht – opnieuw een briljante kwaliteit/prijs-verhouding!

Wijn/spijs beschrijving:

Volwaardige en zeldzaam goed verteerbare dinerwijn. Vis: kabeljauw, tarbot, ravioli van langoustine of Sint Jakobsvruchten. Platte oesters, Bresse-kip met truffel. Een rijk kaasplateau (Petit Soumantrain mag niet ontbreken bij dergelijke wijnen).

Smaakprofiel:

Wit krachtig en gastronomisch

Culinair:

Tapa's/anti-pasti , Wit vlees, gevogelte, vis, pasta's , Zachte kaas , Zeevruchten (mosselen, oesters, krab/kreeft/langouste)

Druivenrassen:

100% Chardonnay.

Land

Frankrijk

Alcohol

12.0%

Inzetbaarheid

2013 - 2017

Inhoud

75cl

Bodem

De wijngaarden werden aangeplant in 1979, omvatten een totale oppervlakte van 45 hectaren en liggen op een hoogte van 200 tot 350 meter boven zee niveau. Men spreekt hier van een continentaal klimaat. De ligging is zuid tot oostelijk met een gedeelte zuid-oostelijk. De bodem bestaat met name uit klei en kalksteen. Rode kleigrond met veel stenen (pierres dorées).

Vinificatie

Klassieke vinificatie: handmatig oogsten, pneumatische persing van niet ontsteelde trossen. Natuurlijke 'schoning' van het sap via sedimentatie en vervolgens een trage gisting in goede, maar eerder gebruikte eikenhouten vaten en voor een dominant gedeelte in gekoelde tanks.

Druiven

100% Chardonnay.

Kleur

Krachtig strogeel met een volle gouden glans – rijp.

Neus

Zeer pure en genereuze Chardonnay-expressie (verse boter, florale tonen, brooddeeg, acaciahoning) met dit keer een opvallend discrete houtinvloed. Authentieke Bourgogne-allure op niveau.

Smaak

Versmolten, subtiele zoetrijpe aanzet en een uitgesproken romige textuur die zorgt voor een verrukkelijk zacht en intens, tactiel mondcontact. Rijpe, mondvullende materie met de spanning van de grote wijn. Echt fantastische balans dankzij de genereuze fraîcheur en de goed gedoseerde concentratie. Het is niet te geloven dat deze wijn slechts 12% alcohol heeft, maar dat komt de verteerbaarheid 100% ten goede. Opnieuw is er sprake van de complexiteit van een op goed hout gevinifieerde en gerijpte witte bourgogne.

Culinair

Volwaardige en zeldzaam goed verteerbare dinerwijn. Vis: kabeljauw, tarbot, ravioli van langoustine of Sint Jakobsvruchten. Platte oesters, Bresse-kip met truffel. Een rijk kaasplateau (Petit Soumantrain mag niet ontbreken bij dergelijke wijnen).

Bruikbaar/houdbaar

2013 - 2017

Alcohol

12.0%

Conclusie

Niveau: goede witte bourgogne met een fascinerende smaakkracht zonder overgewicht – opnieuw een briljante kwaliteit/prijs-verhouding!

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

Als een van de weinigen weet Jean-Paul Brun in de Beaujolais tegen de stroom in een ijzersterke reputatie op te bouwen. Jean- Paul Brun heeft de make-up van moderne techniek niet nodig, hij heeft het wijnmaken in zijn vingers. Met een onvoorwaardelijk respect voor de natuurlijke eigenschappen van de druif.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.