UITGEBREID ZOEKEN

Tablas Creek Esprit de Beaucastel 2009 Paso Robles

Tablas Creek
Esprit de Beaucastel
Paso Robles

  • Fraaie combinatie van smaakkracht, verfijning en een nobel Rhône-karakter.
  • Esprit de Beaucastel; voor ons had het ook “Hommage aan Beaucastel” mogen zijn...

Availability: In voorraad

€ 38,50
  •  

Onweerstaanbare verleiding (geheimtip) voor de liefhebber/kenner die graag wat dieper graaft en die een moeilijk te beheersen drang naar permanente verkenning heeft. De wijn heet Esprit de Beaucastel; voor ons had het ook “Hommage aan Beaucastel” mogen zijn...

Wijn/spijs beschrijving:

Verfijnde eetwijn. Combineren met verfijnde hoofdgerechten: zacht geroosterde kreeft met wat verse dragon. Gesauteerde vruchten van de Jakobsschelp met wat kaviaar. Wit vlees (gevogelte als parelhoen, Bresse-kip of gepocheerde zwezerik). Als kaas: ambachtelijke Cantal.

Smaakprofiel:

Wit krachtig en gastronomisch

Culinair:

Wit vlees, gevogelte, vis, pasta's , Zeevruchten (mosselen, oesters, krab/kreeft/langouste)

Druivenrassen:

62% Roussanne, 26% Grenache Blanc en 12% Picpoul.

Land

Verenigde Staten

Alcohol

14,5%

Inzetbaarheid

2013 - 2020

Inhoud

75cl

Bodem

Hellingwijngaarden in de Paso Robles streek met kalksteenrijke bodem en een belangrijke oceaaninvloed. De wijngaarden worden op organische wijze onderhouden. Dit is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de Perrin-familie (Château de Beaucastel) en Robert Haas, hun Amerikaanse exporteur. Inmiddels als handelaar/importeur gepensioneerd, maar super actief als producent.

Vinificatie

Zowel de familie Haas als de familie Perrin geloven dat de beste wijnen ontstaan met minimaal ingrijpen. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van 'druif-eigen' gistculturen. Het sap vergist deels op rvs en deels op eikenhout; tijdens de vergisting worden de wijnen 2 maal daags opgeroerd (batonnage) om zo tot een optimale extractie te komen.

Druiven

62% Roussanne, 26% Grenache Blanc en 12% Picpoul.

Kleur

Volgouden prachtkleur.

Neus

100% on-Amerikaanse en niet Californische expressie. De naam Esprit de Beaucastel is alles behalve gestolen, want met behoud van een zeker eigen karakter is hier toch sprake van een frappante gelijkenis. De wijn lijkt in z’n uitdrukking op een assemblage van Coudoulet de Beaucastel en Roussanne Vieilles Vignes. Abrikozen en brioche. Lindebloesem en kweepeer, zelfs Williams peer.

Smaak

Versmolten aanzet en een subtiel romige, niet dikke textuur. Tactiel mondcontact met een hechte, super harmonische materie met precies voldoende frisheid die het zacht-zwoele van de wijn volledig in tact laat. De alcohol is goed versmolten en geen factor. Fraaie combinatie van smaakkracht, verfijning en een nobel Rhône-karakter.

Culinair

Verfijnde eetwijn. Combineren met verfijnde hoofdgerechten: zacht geroosterde kreeft met wat verse dragon. Gesauteerde vruchten van de Jakobsschelp met wat kaviaar. Wit vlees (gevogelte als parelhoen, Bresse-kip of gepocheerde zwezerik). Als kaas: ambachtelijke Cantal.

Bruikbaar/houdbaar

2013 - 2020

Alcohol

14,5%

Conclusie

Onweerstaanbare verleiding (geheimtip) voor de liefhebber/kenner die graag wat dieper graaft en die een moeilijk te beheersen drang naar permanente verkenning heeft. De wijn heet Esprit de Beaucastel; voor ons had het ook “Hommage aan Beaucastel” mogen zijn...

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

N.a.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.