UITGEBREID ZOEKEN

Saurus Select Cabernet-Sauv. 2007 Patagonië, Argentinië

Saurus
Select Cabernet-Sauv. 2007
Patagonië, Argentinië

  • Optimaal rijpe cabernetexpressie met subtiel rokerige (hout)invloeden
  • Smaakintensief, harmonieus met reliëf en een lang aanhoudende, rijpzoete finale

Availability: Niet in voorraad

€ 9,75
  •  

In het koele Patagonië rijpt de Cabernet-Sauvignon optimaal.

Wijn/spijs beschrijving:

Genereuze dinerwijn, perfecte (luxe) barbecuewijn en een ideale begeleider van een zorgvuldig geroosterde T-bone of gerijpte entrecote. Ook goed te combineren met zacht gekruide vegetarische gerechten op basis van gesmoorde groenten. Oude kaas van de koe.

Smaakprofiel:

Rood krachtig en gastronomisch met bewaarpotentieel

Culinair:

Harde, belegen kaas , Rood vlees, rund, lam, wild

Druivenrassen:

Cabernet-Sauvignon

Land

Argentinië

Alcohol

13.0%

Inzetbaarheid

2011 - 2015

Inhoud

75cl

Bodem

Kalkrijke bodem en een klimaat met koele nachten en warme dagen. Ideale omstandigheden voor de productie van kwaliteitswijnen met de juiste frisheid.

Vinificatie

Handmatige geplukte en geselecteerde druiven. Koude inweking gedurende drie dagen, gisting gedurende acht dagen en de most/jonge wijn blijft gedurende vijf (!) dagen in contact met het vaste materiaal. Appelmelkzuren gisting voor 100% op staal. Rijping op gebruikt eikenhout (Frans en Amerikaans) en op roestvrij staal (70%). Klaring met verse eiwitten!

Druiven

Cabernet-Sauvignon

Kleur

Krachtig en gloedvol kersrood met een fractie evolutie (mahonie). In contact met zuurstof (in het glas) wint de kleur nog aan vitaliteit. Heel bijzonder.

Neus

Optimaal rijpe cabernetexpressie met subtiel rokerige (hout)invloeden: cassis/bosbessen, laurier, roostertonen., cederhout. Niets van vegetale groenheid, maar wel het nauwkeurige rechtdoor van de beste cabernet!

Smaak

Optimaal versmolten en fijn vloeiende materie met een satijnen textuur. Klassieke structuur met goed gedoseerde, de druif eigen, tannines. Smaakintensief, harmonieus met reliëf en een lang aanhoudende, rijpzoete finale.

Culinair

Genereuze dinerwijn, perfecte (luxe) barbecuewijn en een ideale begeleider van een zorgvuldig geroosterde T-bone of gerijpte entrecote. Ook goed te combineren met zacht gekruide vegetarische gerechten op basis van gesmoorde groenten. Oude kaas van de koe.

Bruikbaar/houdbaar

2011 - 2015

Alcohol/Serveren

13.0% - 18.0 C°

Conclusie

In het koele Patagonië rijpt de Cabernet-Sauvignon optimaal.

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

In het koele zuiden, in het hart van Patagonie, liggen de uitgestrekte wijngaarden Saurus. Deze streek biedt geweldige troeven voor de productie van evenwichtige kwaliteitswijnen met de juiste frisheid. De bodem is kalkrijk door fossiele afzetting. Het gebied kent koele nachten en warme dagen. Het regent slechts 2 dagen per jaar, maar de wijngaarden worden bedruppelt met fris smeltwater uit het Andesgebergte. Belangrijk is de permanente stroom van wind, vergelijkbaar met de Mistral in de zuidelijke Rhône, die de wijngaarden gezond houden en de warmte tempert.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.