De stichters en eigenaars van dit modelbedrijf kan een gebrek aan visie, durf en kwaliteitsbewustzijn niet verweten worden.

Alle beschikbare middelen en technieken werden in huis gehaald om de kwaliteit op het hoogste niveau te krijgen. Saurus beschikt over een zeer modern en optimaal uitgerust geheel voor de vinificatie, de rijping en de botteling. Verdeeld over vijf verdiepingen, zodat er optimaal gebruik kan worden gemaakt van de zwaartekracht. Hierdoor kan het verplaatsen van druiven, most en wijn op de zachtst mogelijke wijzen gebeuren; dus praktisch zonder gebruik te maken van pompen. De wijnen van Saurus zijn onder te verdelen in de basisserie en de select serie:

Saurus klassiek

Verleidelijke, fruitgedreven cépage wijnen: De wijnen uit de Saurus klassieke collectie bezitten een zeer pure aromatische uitdrukking, waarbij de karakteristieken van de rassen op een verleidelijke en heerlijk herkenbare wijze tot uitdrukking komen. De vergisting van de wijnen vindt plaats in roestvrijstalen cuves waarna 20% gedurende drie maanden rijpt in Frans en Amerikaans eiken* en het overige gedeelte rijpt in roestvrij staal. Een belangrijk resultaat van de vinificatie is dat het fruit in deze wijnen uitstekend bewaard is gebleven en dat de wijnen alles behalve machtig zijn.

Saurus Patagonia Select

Alleen de druiven van de beste percelen met een optimale bodemexpressie worden gebruikt voor de Patagonia Select collectie. Het verschil met de klassieke lijn is duidelijk terug te proeven; meer concentratie, hoogwaardige tannines en luxere tonen van nobel hout dankzij een langere houtlagering van 4 maanden voor de witte en 12 maanden voor de rode wijnen. Ook hier rijpt een gedeelte op roestvrij staal tot behoud van de onmisbare frisheid en voor een optimale expressie van de vruchtenaroma's.

5) De volgende artikelnr's:
selectie Saurus

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.