UITGEBREID ZOEKEN

Saurus 2009 Barrel Fermented Malbec Patagonië

Saurus 2009
Barrel Fermented Malbec
Patagonië

  • Gepolijste, zoete en verfijnde tannines.
  • De druiven zijn vergist in eikenhout; een kostbare methode, maar het resultaat is er naar!

Availability: Niet in voorraad

€ 16,50
  •  

De meest delicate uitdrukking van deze expressieve succesdruif op zeer hoog niveau.

Wijn/spijs beschrijving:

Zeer grote dinerwijn: ossenhaas met ganzenlever, smeuïge kalfszwezerik, parelhoen met bospaddestoelen. Op de huid gebakken, harde vis en alles wat een creatieve chef kan bedenken vanaf het moment dat hij dit wonder geproefd heeft...

Culinair:

Druivenrassen:

100% Malbec.

Land

Argentinië

Alcohol

14,5%

Inhoud

75cl

Bodem

Kalkrijke bodem en een klimaat met koele nachten en warme dagen. Ideale omstandigheden voor de productie van kwaliteitswijnen met de juiste frisheid. Geselecteerde druiven van de Alto Valle wijngaarden.

Vinificatie

Handmatige geplukte en geselecteerde druiven. De most is vergist op nieuw eikenhout –erg kostbare aanpak (alleen al omdat de kostbare vaten opengebroken moeten worden nade gisting om de jonge wijn van het vaste materiaal ter scheiden). Op heel kleine schaal (Cuvée GC van le Cèdre is een ander voorbeeld) wordt deze kostbare techniek toegepast.

Druiven

100% Malbec.

Kleur

Vitale, jonge kleur (helder kersrood) voor een wijn die dankzij een zeer intensief inweekproces in nieuw hout geboren is.

Neus

Nobele houtpresentie (referentie Bordeaux Grand Cru Classé). Delicate vruchtenexpressie (aardbei, rijpe kersen) en een discrete, opkomende vinositeit. Grote boeketontwikkeling in perspectief.

Smaak

Volmaakt versmolten aanzet en een fluwelen textuur met het subtiele “toucher” van geweven zijden. Het tactiele, zeer intensieve mondcontact van de echt grote wijn. Magistraal gestructureerde materie – succulente opulentie maar ook finesse en dansende, zich als het ware boven de materie verheffende, smaakintensiteit die echtenthousiasmeert. Gepolijste, zoete en verfijnde tannines. Het plezier is eminent en dat is echt zeldzaam als de lat zo hoog gelegd wordt.

Culinair

Zeer grote dinerwijn: ossenhaas met ganzenlever, smeuïge kalfszwezerik, parelhoen met bospaddestoelen. Op de huid gebakken, harde vis en alles wat een creatieve chef kan bedenken vanaf het moment dat hij dit wonder geproefd heeft...

Bruikbaar

2012

Alcohol

14,5%

Conclusie

De meest delicate uitdrukking van deze expressieve succesdruif op zeer hoog niveau.

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

In het koele zuiden, in het hart van Patagonie, liggen de uitgestrekte wijngaarden Saurus. Deze streek biedt geweldige troeven voor de productie van evenwichtige kwaliteitswijnen met de juiste frisheid. De bodem is kalkrijk door fossiele afzetting. Het gebied kent koele nachten en warme dagen. Het regent slechts 2 dagen per jaar, maar de wijngaarden worden bedruppelt met fris smeltwater uit het Andesgebergte. Belangrijk is de permanente stroom van wind, vergelijkbaar met de Mistral in de zuidelijke Rhône, die de wijngaarden gezond houden en de warmte tempert.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.