UITGEBREID ZOEKEN

Rotweingut Iby Zweigelt Classic 2010 Mittelburgenland DAC

Rotweingut Iby
Zweigelt Classic 2010
Mittelburgenland DAC

  • Plezierwijn met een degelijke smoel, erg lekker en spannend.
  • Dit heeft wat weg van Grenache.

Availability: Niet in voorraad

€ 9,50
  •  

Een hele gelukkige combinatie van sappigheid en structuur. De tannines maken dit tevens tot een ideale begeleider van eerlijke en pure gerechten uit de traditionele (Oostenrijkse) keuken.

Wijn/spijs beschrijving:

De ideale begeleider van wat de Fransen als “casse croute” bedoelen: knapperig boerenbrood (pain de campagne) met een grove, maar smeuïge boerenpaté, in de grond gerijpte worst, op de rooster zacht gegaarde bloedworst. Aan tafel: ragout van gevogelte, op de huid gebakken vis en tal van andere combinaties. Ook als er bij voorbaat aan witte wijn gedacht wordt maar de zin in rood prominent aanwezig is.

Smaakprofiel:

Rood harmonieus, mondvullend

Culinair:

Rood vlees, rund, lam, wild , Wit vlees, gevogelte, vis, pasta's , Zachte kaas

Druivenrassen:

100% Zweigelt.

Land

Oostenrijk

Alcohol

13.0%

Inzetbaarheid

2012 - 2014

Inhoud

75cl

Bodem

Zware, diepe kleigrond. Land-klimatogische omstandigheden in de nabijheid van een belangrijk meer (Neusiedler See) = waterinvloed. De wijngaarden worden op duurzame wijze onderhouden en de hele bedrijfsvoering is gebaseerd op duurzame werkwijzen met reclyclage van het snoeihout waarmee de gebouwen verwarmd worden.

Vinificatie

Zware, diepe kleigrond. Land-klimatogische omstandigheden in de nabijheid van een belangrijk meer (Neusiedler See) = waterinvloed. De wijngaarden worden op duurzame wijze onderhouden en de hele bedrijfsvoering is gebaseerd op duurzame werkwijzen met reclyclage van het snoeihout waarmee de gebouwen verwarmd worden.

Druiven

100% Zweigelt.

Kleur

Transparant kersrood met een schakering van mahonie.

Neus

Erg lekker en opvallend gekruid (vers gemalen peper, geketste vuusteen) als een goede Grenache. Bosvruchten, wilde aardbei. Basaal, puur en direct.

Smaak

Verleidelijk vloeiende materie met een satijnen textuur. Smaakrijke en vruchtvlezige materie in de aanzetfase. De wijn vertoont een spectaculaire sappigheid, een elegante structuur en een wat serieuzere finale met smaakvolle, licht viriele tannines. Die tannines smelten echter als sneeuw voor de zon bij enig proteïnerijk tegenspel aan tafel. Plezierwijn met een degelijke smoel, erg lekker en spannend.

Culinair

De ideale begeleider van wat de Fransen als “casse croute” bedoelen: knapperig boerenbrood (pain de campagne) met een grove, maar smeuïge boerenpaté, in de grond gerijpte worst, op de rooster zacht gegaarde bloedworst. Aan tafel: ragout van gevogelte, op de huid gebakken vis en tal van andere combinaties. Ook als er bij voorbaat aan witte wijn gedacht wordt maar de zin in rood prominent aanwezig is.

Bruikbaar/houdbaar

2012 - 2014

Alcohol/Serveren

13.0% - 16.0 C°

Conclusie

Een hele gelukkige combinatie van sappigheid en structuur. De tannines maken dit tevens tot een ideale begeleider van eerlijke en pure gerechten uit de traditionele (Oostenrijkse) keuken.

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

In Mittelburgenland, niet ver van de Hongaarse grens, ligt het dorpje Horitschon. Dit wijngebied staat bekend om de diepe, zwaardere kleibodems, het warme klimaat en het grote verschil in temperatuur tussen dag en nacht; ideaal voor de productie van laat rijpende rode wijnen. In dit gedeelte van Oostenrijk gaat de meeste aandacht uit naar de Blaufränkisch. Dit ras is verwant aan de Gamay, echter wel een variëteit hierop met eigen karakteristieken.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.