UITGEBREID ZOEKEN

Rotweingut Iby Chevalier 2008 Mittelburgenland d.a.c.

Rotweingut Iby
Chevalier 2008
Mittelburgenland d.a.c.

  • Contrastrijke, sappige wijn met verfijnde tannines, de juiste spanning en grote lengte.
  • Krachtige, nobele houtinvloed met roostertonen (houtteer, tabak), maar ook vanille.

Availability: In voorraad

€ 19,00
  •  

De combinatie van de speelse Blaufränkisch en het superieure hout is 100% geslaagd en kan rivaliseren met de top van Spanje. Plezierwijn in een serieuze context voor een schappelijke prijs.

Wijn/spijs beschrijving:

Hoogwaardige eet en dinerwijn. Orgaanvlees (kalfsnieren), gerijpt en geaderd rundvlees, maar ook op de huid gebakken vis. Maar eerlijk gezegd is er geen gerecht, met de primaire behoefte aan een goede, rode wijn, waarbij deze Chevalier niet zou passen …

Smaakprofiel:

Rood krachtig en gastronomisch met bewaarpotentieel

Culinair:

Harde, belegen kaas , Rood vlees, rund, lam, wild , Wit vlees, gevogelte, vis, pasta's

Druivenrassen:

Blaufränkisch

Land

Oostenrijk

Alcohol

13,5%

Inzetbaarheid

2011 - 2015

Inhoud

75cl

Bodem

Wijngaard (Hochäcker) gelegen op 200-240 meter hoogte. Twintig jaar oude stokken.

Vinificatie

Handmatige oogst half oktober. 16 maanden rijping op eikenhout (tevens malolactische vergisting op eikenhout). 2/3 deel van de vaten zijn 'kleine' vaten (225 liter), waarvan 40% nieuw; 1/3 deel grote eikenhouten vaten van 600 liter.

Druiven

Blaufränkisch

Kleur

Vitaal en zeer krachtig robijnrood met de schakering zwart en zonder de nuance van een langere houtrijping (mahonie, dakpannenrood).

Neus

Frisse houttonen met een extreem subtiel accent van verzorging (was, vernis/beits), een verkwikkende vruchtenconcentratie en florale elementen. Gekonfijte pruimen. De frisheid is even verleidelijk als opvallend en bepalend voor het verschil. Het verschil tussen indrukwekkende maar onverteerbare wedstrijdbeesten en de zeldzame, eveneens ambitieuze wijnen met een goede balans, fijnheid en verteerbaarheid.

Smaak

Versmolten en zacht vloeiende aanzet met een optimaal tactiel mondcontact. Optimaal gestructureerde, verleidelijk sappige materie met smaakvolle tannines en een succulente krokantheid en fraîcheur. Ondanks de ambitie een grote wijn te maken zijn het delicate en verleidelijke van de druif 100% overeind gebleven. Knappe vinificatie.

Culinair

Hoogwaardige eet en dinerwijn. Orgaanvlees (kalfsnieren), gerijpt en geaderd rundvlees, maar ook op de huid gebakken vis. Maar eerlijk gezegd is er geen gerecht, met de primaire behoefte aan een goede, rode wijn, waarbij deze Chevalier niet zou passen …

Bruikbaar/houdbaar

2011 - 2015

Alcohol/Serveren

13,5% - 18.0 C°

Conclusie

De combinatie van de speelse Blaufränkisch en het superieure hout is 100% geslaagd en kan rivaliseren met de top van Spanje. Plezierwijn in een serieuze context voor een schappelijke prijs.

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

In Mittelburgenland, niet ver van de Hongaarse grens, ligt het dorpje Horitschon. Dit wijngebied staat bekend om de diepe, zwaardere kleibodems, het warme klimaat en het grote verschil in temperatuur tussen dag en nacht; ideaal voor de productie van laat rijpende rode wijnen. In dit gedeelte van Oostenrijk gaat de meeste aandacht uit naar de Blaufränkisch. Dit ras is verwant aan de Gamay, echter wel een variëteit hierop met eigen karakteristieken.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.