UITGEBREID ZOEKEN

Rotweingut Iby Blaufränkisch Classic 2010 Mittelburgenland DAC

Rotweingut Iby
Blaufränkisch Classic 2010
Mittelburgenland DAC

  • Perfect in balans; rijk aan smaak, maar toch elegant, sappig en verteerbaar.
  • Opvallende gelijkenis met een rijpe Syrah. Geweldige en zuivere expressie!

Availability: Niet in voorraad

€ 9,50
  •  

Sympathieke, gulle karakterwijn die ook perfect als een verkwikkende, rode zomerwijn geserveerd kan worden (vergezeld met enkele smeuïge tapas).

Wijn/spijs beschrijving:

Aanbevolen lunch-, diner- en barbecuewijn waarbij het zuurgehalte goed tegenspel zal bieden bij vet- en proteïnerijke gerechten. Niet alleen de begeleider van zorgvuldig bereidde vleesgerechten (varken, kalf, gevogelte, konijn), maar ook zeer geschikt als rode viswijn: op de huid gebakken of in de oven in zijn geheel gegaarde vis met olijfolie, Mediterrane kruiden en sjalotten.

Smaakprofiel:

Rood harmonieus, mondvullend

Culinair:

Rood vlees, rund, lam, wild , Tapa's/anti-pasti , Wit vlees, gevogelte, vis, pasta's , Zachte kaas

Druivenrassen:

100% blaufränkisch

Land

Oostenrijk

Alcohol

12,5%

Best op dronk

16

Inzetbaarheid

2011 - 2014

Inhoud

75cl

Bodem

Dichte bruine aarde met roestvlekken in de rotsen vanwege het fluctueren van de grondwater spiegel. De wijngaarden liggen op een hoogte van 200 tot 270 meter boven zee niveau. De leeftijd van de stokken zit tussen 3 en 15 jaar. De gaarden liggen in de regio Burgerland in het gebied Horitschon.

Vinificatie

Zes maanden rijping in foeders van 3000-4000 liter. Verleidelijke wijn met volop rood fruit en in de stijl van de terroir-Gamays met een granietbodem.

Druiven

100% blaufränkisch

Kleur

Licht transparant aalbessenrood. Vitale prachtkleur.

Neus

Rijpe, aantrekkelijke expressie met vooral florale tonen van rozenblad aangevuld met het intense fruit van sappige kersen. Opvallende gelijkenis met een rijpe Syrah. Geweldige en zuivere expressie!

Smaak

Versmolten en verleidelijk vloeiende aanzet met een opvallend zachte textuur. Het eerste contact is intens en is in de volle breedte waarneembaar. Hierna zet het vitale, krokant/sappige direct door in de smaak. Alle smaken zijn perfect in balans; rijk aan smaak, maar toch elegant, sappig en verteerbaar (12,5% alcohol) met een heerlijke fraîcheur. Perfect versmolten, zachte tannines. Smaakvolle, frisse finale met een ruime lengte.

Culinair

Aanbevolen lunch-, diner- en barbecuewijn waarbij het zuurgehalte goed tegenspel zal bieden bij vet- en proteïnerijke gerechten. Niet alleen de begeleider van zorgvuldig bereidde vleesgerechten (varken, kalf, gevogelte, konijn), maar ook zeer geschikt als rode viswijn: op de huid gebakken of in de oven in zijn geheel gegaarde vis met olijfolie, Mediterrane kruiden en sjalotten.

Bruikbaar/houdbaar

2011 - 2014

Alcohol/Serveren

12,5% - 16.0 C°

Conclusie

Sympathieke, gulle karakterwijn die ook perfect als een verkwikkende, rode zomerwijn geserveerd kan worden (vergezeld met enkele smeuïge tapas).

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

In Mittelburgenland, niet ver van de Hongaarse grens, ligt het dorpje Horitschon. Dit wijngebied staat bekend om de diepe, zwaardere kleibodems, het warme klimaat en het grote verschil in temperatuur tussen dag en nacht; ideaal voor de productie van laat rijpende rode wijnen. In dit gedeelte van Oostenrijk gaat de meeste aandacht uit naar de Blaufränkisch. Dit ras is verwant aan de Gamay, echter wel een variëteit hierop met eigen karakteristieken.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.