UITGEBREID ZOEKEN

Rallo Rujari 2008 Sicilia IGT

Rallo
Rujari 2008
Sicilia IGT

  • Meer dan geslaagde assemblage van lokale en mondiale druivenrassen.
  • De finale is een waar smakenfestival met een niet aflatende lengte.

Availability: Niet in voorraad

€ 19,50
  •  

Grote Siciliaan en een meer dan geslaagde assemblage van de eigen druif (Nero d'Avola) met de twee grote Bordeaux-concurrenten: Merlot en Cabernet Sauvignon.

Wijn/spijs beschrijving:

Rijke dinerwijn: gerijpte en gemarmerde entrecote, T-bone, rib-eye, sappig lamsvlees, Mediterrane stoofgerechten. Oude kaas van de koe.

Smaakprofiel:

Rood zeer krachtig en gastronomisch met groot potentieel

Culinair:

Harde, belegen kaas , Rood vlees, rund, lam, wild

Druivenrassen:

40% Nero d’Avola, 30% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon.

Land

Italië

Alcohol

13,5%

Inzetbaarheid

2012 - 2018

Inhoud

75cl

Bodem

De wijngaarden zijn gelegen in de commune van Alcamo in de buurt van Patti. Er is geen overdreven zonlicht. De nero d'avola heeft een oriëntatie richting het oosten op 400 meter, de Merlot richting het zuid/oosten op 100-150 meter en de Cabernet Sauvignon richting het zuiden op 500 meter. De grondsoorten verschillen per ras. Nero d'Avola en de Cabernet hebben een bobem met een overwegend zand en de merlot groeit in kleigrond.

Vinificatie

Handmatige oogst en selectie. De Merlot en de Nero d'Avola worden eind augustus – begin september geoogst en de Cabernet Sauvignon in september. Een zachte persing met een inweekproces dagen voor de gisting in roestvrijstalen vaten met temperatuurcontrole (°C 22-24) gedurende 15 tot 20 dagen en een appelmelkzurengisting van ongeveer 15 tot 20 dagen. Rijping op eikenhouten vaten gedurende 12 maanden.

Druiven

40% Nero d’Avola, 30% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon.

Kleur

Zeer krachtig en somber robijnrood met een fractie mahonie.

Neus

Houtinvloed bespeurbaar. Iets reductie, vandaar dat decanteren ter beluchting echt aanbevolen is. Dit ademt ambitie met de aroma's van zwarte pruimen en vinositeit (Kirsch) de aanwezigheid van de merlot is goed waarneembaar. De complexiteit van het boeket groeit op spectaculaire wijze in het glas (onder invloed van zuurstof).

Smaak

Versmolten, zoetrijpe aanzet met het effect van zoethout. Fluwelen textuur. Intensief en verleidelijk mondcontact met een materie die getekend is door de ambitie een grote wijn te produceren. De mediterrane generositeit en de sappigheid blijven echter zeer aanwezig. Hierdoor is de goede verteerbaarheid verzekerd. De tannines zijn zoet en smaakvol (zoethout). De finale is een waar smakenfestival met een niet aflatende lengte en behoud van het serieuze en ambitieuze karakter van deze wijn.

Culinair

Rijke dinerwijn: gerijpte en gemarmerde entrecote, T-bone, rib-eye, sappig lamsvlees, Mediterrane stoofgerechten. Oude kaas van de koe.

Bruikbaar/houdbaar

2012 - 2018

Alcohol/Serveren

13,5% - 16.0 C°

Conclusie

Grote Siciliaan en een meer dan geslaagde assemblage van de eigen druif (Nero d'Avola) met de twee grote Bordeaux-concurrenten: Merlot en Cabernet Sauvignon.

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

Wie Sicilië bezoekt zal snel begrijpen dat er gemakkelijk zeer aantrekkelijke tot grote en karaktervolle wijnen gemaakt kunnen worden. De koelte vanuit de Middellandse Zee, de zacht glooiende hellingen en de hoogte die omgezocht kan worden vanwege de noodzakelijke frisheid.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.