UITGEBREID ZOEKEN

Proefpakket Spanje

Proefpakket

Availability: In voorraad

€ 124,50
  •  

INHOUD:

RealceRealceBodegaBodegaTomàsJavierBodegaVispiusCasaAbadia
Eenvoud kan ook een kracht zijn...
No nonsense-wijn bij uitstek, maar wel zeer geslaagd.
13,5%
Salades, mosselen (evt. met een Aziatische touch), pasta.
Dorstlessend en verkwikkend – heel verstandig om altijd een paar flessen gekoeld bij de hand te hebben. Geschikt voor alle seizoenen maar bij mooi en warm weer komen deze positieve eigenschappen extra tot hun recht. Wijn/spijs beschrijving: Easy drinking terras-wijn met ruim voldoende contrast en smaak. Heel geschikt als aperitief en als begeleider van de meeste voorgerechten: salades, (gerookte) vis, mosselen, pasta's met zeevruchten en pikanter materiaal uit de Oosterse keukens. Druivenrassen:Sauvignon Blanc en Macabeo.

Spanje

13,5%

2017 - 2019

75ml

Druiven

Sauvignon Blanc en Macabeo.

Kleur

Blank strogeel met een witgouden glans.

Neus

Herkenbare, zachte Sauvignon-expressie (mint, buxus). Floraal en snel daarna nemen de rijpe pitvruchten (perzik, abrikoos) van de Macabeo het over. Ook goed gekoeld blijft de wijn zeer geurig.

Smaak

Sappig, aangenaam vloeiend met een zachte textuur en meteen en behoorlijk mondvolume. Goede balans dankzij de verkwikkende frisheid zonder scherpte. Alcohol blijft volledig op de achtergrond. De wijn combineert het dorstlessende van koel bronwater met het (eetlust) opwekkende van de rijpe Sauvignon. Smaakrijke eenvoud.

Culinair

Easy drinking terras-wijn met ruim voldoende contrast en smaak. Heel geschikt als aperitief en als begeleider van de meeste voorgerechten: salades, (gerookte) vis, mosselen, pasta's met zeevruchten en pikanter materiaal uit de Oosterse keukens.

Bruikbaar/houdbaar

2017 - 2019

Alcohol

13,5%

Conclusie

Dorstlessend en verkwikkend – heel verstandig om altijd een paar flessen gekoeld bij de hand te hebben. Geschikt voor alle seizoenen maar bij mooi en warm weer komen deze positieve eigenschappen extra tot hun recht.

De lokale Bobal-druif gaat heel goed samen met de Syrah.
In al zijn eenvoud zeer geslaagd.
13,5%
(Iberico-)varkensvlees of een goed verzorgde BBQ.
Er zijn van die (ontspan)momenten dat de juiste eenvoud zeer welkom is. Zeker als die goed gevuld is met levendige, vruchtrijke smaakcomponenten. Een ongeremde, ontspannende en heilzame afdaling volgt dan vanzelf. Wijn/spijs beschrijving: Breed inzetbare, toegankelijke eetwijn met toch aardig wat reliëf en contrasten. De goed verzorgde barbecue mag een belangrijke rol mag innemen. Spaans varkensvlees van topkwaliteit proberen. Succes verzekerd. Druivenrassen:Bobal en Syrah.

Spanje

13,5%

2017 - 2020

75ml

Druiven

Bobal en Syrah.

Kleur

Vitaal pioenroosrood met de schakering paars/zwart.

Neus

Aantrekkelijk gekruide zwarte-vruchten-weelde. Kersen, vers gekneusde rijpe druiven en blauwe pruimen. Ademend en in totale harmonie zonder complexiteit.

Smaak

Genereuze, sappige materie met een satijnen textuur. Bescheiden zuurgehalte en toch blijft het alcoholgehalte goed versmolten in dit geheel en op de achtergrond – zeker als de wijn wat koeler geserveerd wordt (aanbevolen bij warm weer). Smaakvolle tannines van het zachtere type. Gemiddeld gestructureerde, rode wijn.

Culinair

Breed inzetbare, toegankelijke eetwijn met toch aardig wat reliëf en contrasten. De goed verzorgde barbecue mag een belangrijke rol mag innemen. Spaans varkensvlees van topkwaliteit proberen. Succes verzekerd.

Bruikbaar/houdbaar

2017 - 2020

Alcohol

13,5%

Conclusie

Er zijn van die (ontspan)momenten dat de juiste eenvoud zeer welkom is. Zeker als die goed gevuld is met levendige, vruchtrijke smaakcomponenten. Een ongeremde, ontspannende en heilzame afdaling volgt dan vanzelf.

Mítico en Pasion; een geweldig Spaans duo (resp. wit en rood).
De prijs, royaal onder € 10,- staat in schril contrast met andere wijnen van dit niveau.
Tijdelijk niet leverbaar
13,5%
gecertificeerd biologisch
Gevogelte: Bresse-kip met dragon lijkt ideaal. Vette vis (makreel).
De hippe blauwe fles bevat een uiterst traditioneel gemaakte Chardonnay. Wijn/spijs beschrijving: Goed voorbeeld van een goede, “moderne” Chardonnay en breed inzetbaar: exotische, licht pikante gerechten en vrijwel alles uit het water (zoet en zout), tartaar van tonijn, in olijfolie gesauteerde gamba's met “fleur de sel”. Knapperige salades. Druivenrassen:100% Chardonnay.

Spanje

13,5%

75ml

Bodem

De Bodegas Langa beschikken over een tweetal wineries: El Coll en Los Yermos, in totaal zo'n 70 hectare aan wijngaarden. Grote verschillen met name in de hoogte van de wijngaarden (resp. 750m en 600m) en de samenstelling van de bodem. De Chardonnay-stokken zijn 30 jaar oud.

Druiven

100% Chardonnay.

Kleur

Krachtige kleur: citroengeel met een gouden glans.

Neus

Uiterst herkenbare Chardonnay-expressie, maar gevrijwaard van de effecten van rijping op eikenhout. Het effect van de batonnage is daarentegen wel duidelijk waarneembaar: een veelheid aan geuren bereikt de neus van de proever. O.a. gist/vers gebakken brood, wit en geel fruit in een zeer rijp stadium, verse zuivel en ongebrande noten.

Smaak

Smaakkrachtige aanzet, maar zonder 'vet' effect zoals niet ongebruikelijk bij deze druif. Beklijvend en krachtig, maar de wijn is gezegend met een goede frisheid waardoor het geheel op geen enkel moment log overkomt. Goede balans en meer dan voldoende spanning en reliëf. De finale lijkt haast zonder einde, de wijn wil de mond echt niet verlaten.

Culinair

Goed voorbeeld van een goede, “moderne” Chardonnay en breed inzetbaar: exotische, licht pikante gerechten en vrijwel alles uit het water (zoet en zout), tartaar van tonijn, in olijfolie gesauteerde gamba's met “fleur de sel”. Knapperige salades.

Bruikbaar/houdbaar

2017 - 0

Alcohol

13,5%

Conclusie

De hippe blauwe fles bevat een uiterst traditioneel gemaakte Chardonnay.

Met gesloten ogen zouden we dit toch duurder inschatten.
Uitzonderlijk goed en compleet op dit prijsniveau.
Tijdelijk niet leverbaar
14,5%
biologisch werkend zonder certificaat
Dit vergt "stoer" vlees als tegenspel. Cote-de-boeuf, entrecôte etc.
De prijs is gestegen ten opzichte van de vorige jaargang, maar de prijs-kwaliteit-verhouding is nog altijd dik in orde. Wijn/spijs beschrijving: Zeer degelijke, Mediterrane eetwijn met een brede inzetbaarheid. Gerechten met een zekere smaakconcentratie en "power" verdienen de voorkeur. Argentijnse entrecôte van topniveau, lamskoteletjes van de grill of een cote-de-boeuf van de bbq. Druivenrassen:100% Garnacha.

Spanje

14,5%

2017 - 2019

75ml

Bodem

Gelegen op zo'n 700-800 meter hoogte, staat dit wijngebied bekend als "Los Yermos". De regio lijkt nog het beste op een groene oase in een bruine woestijn. De bodem is zeer droog en arm met veel kruiden, maar de wijnstokken (25-40 jaar oud) doen het hier uitstekend.

Druiven

100% Garnacha.

Kleur

Paarsrode krachtige kleur; enige transparantie.

Neus

Dit is een van de wijnen uit het assortiment die blind te herkennen is, ook voor de minder geoefende proever. Een royale invloed van het eikenhout kunnen we niet ontkennen; dat in combinatie met de mediterrane rijpheid maken dit tot een favoriet van velen. Donker fruit (zwart en rood); toast en vanille en ook vers gebrande koffiebonen en de puurste chocolade.

Smaak

Evenals voorgaande jaren maakt de wijn direct indruk bij de entree in de mond. Het is (meer dan) compleet mondvullend, rijp en genereus. Krachtig, maar nergens lomp of overdadig. Fascinerend hoe een wijn van de Spaanse Garnacha zich onderscheidt van een Franse Grenache; dit is zwoeler en minder basaal gekruid. Smaakintensief en voorzien van een forse lengte. Betrekkelijk weinig zuren, maar dat is haast onoverkomelijk in dit hete klimaat.

Culinair

Zeer degelijke, Mediterrane eetwijn met een brede inzetbaarheid. Gerechten met een zekere smaakconcentratie en "power" verdienen de voorkeur. Argentijnse entrecôte van topniveau, lamskoteletjes van de grill of een cote-de-boeuf van de bbq.

Bruikbaar/houdbaar

2017 - 2019

Alcohol

14,5%

Conclusie

De prijs is gestegen ten opzichte van de vorige jaargang, maar de prijs-kwaliteit-verhouding is nog altijd dik in orde.

Het bewaarpotentieel is voorzichtig uitgedrukt.
Een geweldenaar, maar wel met finesse.
Tijdelijk niet leverbaar
14,5%
Gerijpt rundvlees en wildgerechten. Ook krachtige kazen.
Geweldige wijn, voor de volle 100% in de stijl van en evenwaardig aan de kostbare wijnen uit Priorat, Ribero del Duero en de allerbeste wijnen uit la Rioja. Wijn/spijs beschrijving: Zeer grote en rijke diner- en vooral wildwijn: haarwild (ree, hert, haas), lang gerijpt rundvlees, traag gegaarde lamsbout. Krachtige stoof/suddergerechten, een glanzende paella. Krachtige, gerijpte kazen (Pont l'Eveque). Druivenrassen:45% Merlot, 35% Cabernet Sauvignon, 6% Marselan, 5% Cabernet Franc, 5% Syrah en 4% Carignan.

Spanje

14,5%

2017 - 2030

75ml

Bodem

Steenrijke en kalkrijke kleibodem. Zacht glooiende hellingen in de uitlopers van de bescherming biedende, Spaanse Pyreneeën. Oriëntatie noord. De wijngaarden liggen hoog (700 – 750 m). De bodem is buitengewoon rijk aan stenen en kiezel met klei. Conversie naar biologische werkwijze zonder certificering. Positieve en matigende invloeden op het klimaat door de Tra Montana en de Middellandse zee. Stokken zijn aangeplant tussen 1989 en 2004.

Druiven

45% Merlot, 35% Cabernet Sauvignon, 6% Marselan, 5% Cabernet Franc, 5% Syrah en 4% Carignan.

Kleur

Krachtig en fraai ontwikkeld “dik” robijnrood met zwart en een fractie mahonie. Bijzonder rijke kleur.

Neus

Helemaal in de traditie van de Spaanse topwijnen: aromatische kracht met het beste eikenhout (11 maanden eersteklas Frans eikenhout als basis voor de opvoeding!). Een heerlijke en verleidelijke, mediterrane vinositeit: dadels, gedroogde pruimen, ceder, Havanna-tabak en vanille. Krachtig ademende vinositeit; dit is het Spaanse klasse-boeket.

Smaak

Opulente weelde met een een fluweelzachte textuur en het tactiele “toucher” van de grote wijn. De wijn is voorzien van een schitterende frisheid en van een “diepe” smaakkracht. Binnen de krachtige verhoudingen is er sprake van een modelbalans: alles blijft in harmonie, gedragen door de zeldzaam smaakvolle en prachtig gepolijste tannines. De voelbare ambitie frustreert het pure genieten en het plezier absoluut niet (zoals dit vaak wel het geval is met dergelijke ambitieuze wijnen). Indrukwekkende lengte en lang nagalmende smaakkracht.

Culinair

Zeer grote en rijke diner- en vooral wildwijn: haarwild (ree, hert, haas), lang gerijpt rundvlees, traag gegaarde lamsbout. Krachtige stoof/suddergerechten, een glanzende paella. Krachtige, gerijpte kazen (Pont l'Eveque).

Bruikbaar/houdbaar

2017 - 2030

Alcohol

14,5%

Conclusie

Geweldige wijn, voor de volle 100% in de stijl van en evenwaardig aan de kostbare wijnen uit Priorat, Ribero del Duero en de allerbeste wijnen uit la Rioja.

Een vreselijk goed aperitief!
Sinds deze jaargang voorzien van een makkelijke schroefdop.
13.0%
de weloverwogen methode ofwel lutte raisonnee
Aanbevolen bij schaaldieren (oesters, mosselen) en knapperige salades.
Dit biedt op een warme zomerdag ongekend en ongeremd plezier. Wijn/spijs beschrijving: Zeer aanbevolen als eetlust opwekkend aperitief. Evengoed aan tafel door te schenken bij knapperige salades, groene asperges, verse erwten met munt en rauwe ham en zo naturel mogelijke bereidingen van vis (liefst rauw: ceviche, sushi). Rinse geitenkaas. Druivenrassen:100% Verdejo.

Spanje

13.0%

2017 - 2019

75ml

Bodem

Wijngaard met 43 jaar oude wijnstokken gelegen op licht glooiende hellingen. Kalkhoudende bodem met elementen van leisteen. In totaal 104 hectare aan percelen waarvan 50% Verdejo en de rest Viura, Sauvignon Blanc en Tempranillo.

Druiven

100% Verdejo.

Kleur

Geelgroen met een zilver-grijze glans.

Neus

Enkele druivenrassen zijn ook voor een leek vrij gemakkelijk te herkennen. Denk aan Gewurztraminer en Muscat. Verdejo is er ook zo een - onmiskenbaar! Enige overlap met Loire-wit kunnen we de wijn niet ontnemen, maar de wijn onderscheidt zich door heel eigen aroma's: pepermunt, vuursteen, buxus en kruisbessen. Aromatisch en uitnodigend.

Smaak

Verleidelijk sappige entree, haast smaakexplosief maar dankzij de goed gedoseerde zuren blijft het geheel fris en verteerbaar. De warmte van de regio van herkomst is waarneembaar: strakdroog is het niet. Dat zit het dorstlessende karakter overigens geenszins in de weg. Goede lengte/finale waarin de eigenschappen van de druif knap overeind blijven.

Culinair

Zeer aanbevolen als eetlust opwekkend aperitief. Evengoed aan tafel door te schenken bij knapperige salades, groene asperges, verse erwten met munt en rauwe ham en zo naturel mogelijke bereidingen van vis (liefst rauw: ceviche, sushi). Rinse geitenkaas.

Bruikbaar/houdbaar

2017 - 2019

Alcohol

13.0%

Conclusie

Dit biedt op een warme zomerdag ongekend en ongeremd plezier.

Drink bij voorkeur op keldertemperatuur (dus niet rechtstreeks uit de koeling).
Een serieus te nemen aanbeveling.
12,5%
in conversie naar biologische werkwijze
Coquilles, Bressekip, in de oven gegaarde vis. Truffel geen bezwaar.
Al vanaf de eerste introductie een waardevolle tip. Sindsdien zijn verfijning, frisheid en verteerbaarheid er nog op vooruitgegaan. Wijn/spijs beschrijving: Heerlijke eet-/dinerwijn: zacht geroosterde kreeft, een rijke en romige vis- dan wel kreeftensoep. Fricassée van coquilles Saint Jacques. Fijnste witte vlees (Bresse-kip) met truffel. In zijn geheel (in de oven) gegaarde zonnevis. Rijke, korstkazen van het type Cantal. Druivenrassen:Albillo en Macabeo.

Spanje

12,5%

2017 - 2022

75ml

Bodem

Noordelijk georiënteerde en op 700 meter hoogte gesitueerde wijngaarden met een granietachtige bodem. Ecologische bewerking van de wijngaarden met organische mest van eigen kudde. Zeer oude stokken: het gros is tussen de 30-85 jaar oud, enkele zelfs 100 (!).

Druiven

Albillo en Macabeo.

Kleur

Glanzend en krachtig strogeel met de schakering grijs en goud. De kleur van een grote Rhône-wijn.

Neus

Typisch de expressie van hoogwaardig sap dat op goed hout vergist is, zonder dat er sprake is van een forse houtinvloed. In deze jonge fase nog wat discreet, maar er is hier gegarandeerd een grote boeketontwikkeling aanstaande. Niveau fijne Rhône en ook Bourgogne. Wijngaardperzik, hazelnoten, exotische vruchten als passievrucht. De discretie van het hout is opvallend.

Smaak

Knap uitgebalanceerde materie met een indrukwekkende frisheid. Dit is nu nog in een primaire (jonge) fase, maar nu al een heerlijk verteerbare, dynamische smaakrijkdom en lengte. Hier kunnen de beste Rhône-producenten jaloers op zijn. Knap bescheiden alcoholgehalte ondanks het ongenadig warme, lokale klimaat. Vandaar die heerlijke combinatie van verkwikking en een hoog vin plaisir-karakter binnen een ambitieuze materie.

Culinair

Heerlijke eet-/dinerwijn: zacht geroosterde kreeft, een rijke en romige vis- dan wel kreeftensoep. Fricassée van coquilles Saint Jacques. Fijnste witte vlees (Bresse-kip) met truffel. In zijn geheel (in de oven) gegaarde zonnevis. Rijke, korstkazen van het type Cantal.

Bruikbaar/houdbaar

2017 - 2022

Alcohol

12,5%

Conclusie

Al vanaf de eerste introductie een waardevolle tip. Sindsdien zijn verfijning, frisheid en verteerbaarheid er nog op vooruitgegaan.

De prijs is eerlijk gezegd belachelijk laag; het dubbele zou te verantwoorden zijn.
De overeenkomst met goed gemaakte, witte bourgogne frappeert.
13.0%
de weloverwogen methode ofwel lutte raisonnee
Gevogelte, gegrilde vis en (rauwmelkse) kazen.
Serveer dit gerust op een bourgogne-proeverij als piraat. Met name de mâcons zullen het lastig krijgen... Wijn/spijs beschrijving: Breed inzetbare, hoogwaardige dinerwijn in relatie tot de bescheiden prijs. Groot culinair potentieel: geroosterde zalm-moten, grote gamba’s met grof zeezout, sappig gevogelte als Bresse-kip en parelhoen en rijke, belegen, rauwmelkse kazen. Druivenrassen:Chardonnay en Macabeo.

Spanje

13.0%

2017 - 2022

75ml

Bodem

De wijngaarden zijn gelegen op 450 meter hoogte in een regio die wordt gekenmerkt door een relatief droog karakter. Toch wordt er geen irrigatie toegepast: de stokken -geplant in arme zandgrond- moeten letterlijk diep gaan op zoek naar de juiste voedingsstoffen. De opbrengsten per ha zijn gering: zo'n 4000 kg/ha.

Druiven

Chardonnay en Macabeo.

Kleur

Krachtige geelgouden kleur; de houtrijping laat hier zijn sporen na.

Neus

Krachtige, expressieve neus waarin het gebruikte eikenhout duidelijk, maar zonder dominantie, aanwezig is. Subtiele roostertonen, gebrande noten. Er blijft voldoende 'ruimte' over om ook het gele, optimaal rijpe, fruit te laten spreken. Na beluchting komen meer romige tonen (zuivel, roomboterbabelaars) naar voren.

Smaak

Smaakkrachtige aanzet met de nodige spanning en een breed uitwaaierend smakenspectrum. Pas na het doorslikken blijkt de wijn over een niet geringe dosis zuren te beschikken; dat zorgt voor een prachtig contrast en dito balans. De Chardonnay zorgt hier voor de vulling, terwijl de Macabeo verantwoordelijk is voor de nodige rinsheid. Meer dan geslaagd huwelijk! Spectaculair glas wijn met een ongekende smaakkracht die van fascinerend tegenspel wordt voorzien door de frisse zuren.

Culinair

Breed inzetbare, hoogwaardige dinerwijn in relatie tot de bescheiden prijs. Groot culinair potentieel: geroosterde zalm-moten, grote gamba’s met grof zeezout, sappig gevogelte als Bresse-kip en parelhoen en rijke, belegen, rauwmelkse kazen.

Bruikbaar/houdbaar

2017 - 2022

Alcohol

13.0%

Conclusie

Serveer dit gerust op een bourgogne-proeverij als piraat. Met name de mâcons zullen het lastig krijgen...

Najaars- en winterwijn bij uitstek.
Zonder twijfel een rioja, maar wel een moderne variant.
14.0%
de weloverwogen methode ofwel lutte raisonnee
Aanbevolen bij lamsvlees, gevogelte van de rooster, op de huid gebakken vis en paella.
De tendens naar bescheidener houtinvloeden mag wat ons betreft aanhouden. Schoolvoorbeeld van een moderne school rioja. Wijn/spijs beschrijving: Uitgelezen eetwijn voor de koelere seizoenen/dagen: lamsvlees, konijn en gevogelte van de rooster. Op de huid gebakken vis, en uiteraard een smeuïge paella. Goed gerijpte kazen van koemelk. Druivenrassen:85% Tempranillo aangevuld met 15% andere druivenrassen.

Spanje

14.0%

2017 - 2022

75ml

Bodem

Wijngaarden liggen in het hoger gelegen Alavesa gebied. De bodem bestaat uit klei en kalk en is weinig vruchtbaar; de wortels moeten diep gaan. Men kiest hier voor minder stokken per hectare vanwege de onderlinge concurrentie in dit wat rauwe landklimaat (als in Châteauneuf-du-Pape).

Druiven

85% Tempranillo aangevuld met 15% andere druivenrassen.

Kleur

Fluweelrode met een mahonie-verkleuring (de houtrijping is er debet aan).

Neus

De slag naar bescheidener houtinvloed lijkt te worden voortgezet. De rijping op barriques is nog altijd goed waarneembaar, maar van dominantie is geen sprake (meer). Kirsch, pijptabak en gedroogde vruchten als bramen en pruimedanten. Ook confiture van zwarte bramen en verse 'houtige' kruiden. De kruidigheid van de Mediterranee wordt hier kundig gecombineerd met een rioja van weleer.

Smaak

Zijdeachte entree in de mond, terwijl er toch sprake is van stevige weerstand. Iets ruwe, rulle tannines, maar wel voorzien van de nodige verfijning. Royaal mondvullend terwijl het op geen enkel moment als zwaar zal worden beschouwd. Werkelijk evenwichtig en een voorbeeldige balans tussen fruit, smakelijke wijnzuren en vulling/fruit. In de finale zorgt enige rinsheid voor de 'doordrinkbaarheid'.

Culinair

Uitgelezen eetwijn voor de koelere seizoenen/dagen: lamsvlees, konijn en gevogelte van de rooster. Op de huid gebakken vis, en uiteraard een smeuïge paella. Goed gerijpte kazen van koemelk.

Bruikbaar/houdbaar

2017 - 2022

Alcohol

14.0%

Conclusie

De tendens naar bescheidener houtinvloeden mag wat ons betreft aanhouden. Schoolvoorbeeld van een moderne school rioja.

Ribera del Duero is een van de klassieke Spaanse wijnstreken.
Spaanse volbloed.
Tijdelijk niet leverbaar
14.0%
Kies een profiel
Rund of lamsvlees, bij voorkeur van de grill of traag gegaard.
Ribera del Duero was lange tijd een 'blinde vlek' in het assortiment. Abadia San Quirce zou wel eens in heel korte tijd heel populair kunnen worden! Wijn/spijs beschrijving: Dit verdient rijke stoofgerechten die onder invloed van (veel) tijd mogen 'ontstaan'. Bij voorkeur op basis van lams- of rundvlees. Ook onder hoge temperatuur dichtgeschroeid rood vlees. Harde, kristalliserende koemelkkazen. Druivenrassen:100% Tinta Fina (= Tempranillo).

Spanje

14.0%

2016 - 2020

75ml

Bodem

Bodem bestaat uit kalk, klei en zand. Opvallend detail: de stokken groeien als 'bush vines', ofwel geen draadgeleiding, maar een (gecultiveerde) vorm van wildgroei. Leeftijd van de stokken varieert avn 15 tot 100 jaar. Aanplant van 1500-2500 stokken per hectare met een opbrengst van 2000-4000 kg per hectare. Strenge groene oogst.

Druiven

100% Tinta Fina (= Tempranillo).

Kleur

Dieppaars met een vrijwel ondoorzichtige kern.

Neus

Direct na opening wat reductief/gesloten. Beluchting maakt hier een wereld van verschil: het toegepaste hout is goed waarneembaar, zonder dat het dominant is. Moccabonen, roostertonen/houtteer en gedroogd fruit (dadels, vijgen).

Smaak

Heerlijk zachte, zwoelrijpe aanzet met de voor deze streek zo kenmerkende warmte. Krachtig en beklijvend, zonder dat het overdadig wordt. De tannines zijn opvallend zacht (gepolijst!) en vormen een gebalanceerde driehoeksverhouding met de zuren en het fruit/vulling. De finale is opvallend lang! Een absolute Spaanse volbloed.

Culinair

Dit verdient rijke stoofgerechten die onder invloed van (veel) tijd mogen 'ontstaan'. Bij voorkeur op basis van lams- of rundvlees. Ook onder hoge temperatuur dichtgeschroeid rood vlees. Harde, kristalliserende koemelkkazen.

Bruikbaar/houdbaar

2016 - 2020

Alcohol

14.0%

Conclusie

Ribera del Duero was lange tijd een 'blinde vlek' in het assortiment. Abadia San Quirce zou wel eens in heel korte tijd heel populair kunnen worden!

Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.