UITGEBREID ZOEKEN

Proefpakket lente/zomer

Proefpakket

Availability: In voorraad

€ 44,00
  •  

INHOUD:

DomaineDomaineL'EtoileExtrêmeIlluminatiCalcu
Nieuw label, vertrouwde kwaliteit.
Een succesnummer van de eerste orde.
12,5%
de weloverwogen methode ofwel lutte raisonnee
Zomerse salades, schaal- en schelpdieren of als perfecte zomerwijn.
Bravo voor de familie Gessler! Het is werkelijk heel knap hoe zij dit succesnummer jaar in jaar uit op een constant hoog niveau kunnen produceren. Wijn/spijs beschrijving: Onbeperkt inzetbaar! Aperitief, party-, lunch- en terraswijn. Uitgesproken eetlustopwekkend en een ideale begeleider van schaaldieren (mosselen, diepe oesters), knapperige salades met zacht gerookte vis en nog zoveel meer. Druivenrassen:Colombard, Ugni-Blanc, Gros Manseng en Sauvignon Blanc.

Frankrijk

12,5%

2016 - 2019

75ml

Bodem

De Colombard en Ugni Blanc-stokken groeien op zuid-georiënteerde hellingen met een kiezelrijke kleibodem. De Gros Manseng gedijt in een leemhoudende bodem.

Druiven

Colombard, Ugni-Blanc, Gros Manseng en Sauvignon Blanc.

Kleur

Zilvergrijs met een witgouden schakering.

Neus

Vertrouwd en vrijwel identiek aan de vorige jaargangen. Citrusfruit voert de boventoon, in combinatie met rijpe mango, kruisbessen en vers gekneusd muntblad. Sauvignon Blanc liefhebbers moeten hier alert zijn; dit bezit veel eigenschappen die zo kenmerkend zijn voor Sauvignon: fris, licht vegetaal, gras. Zuiver en houtvrij.

Smaak

Knisperend frisse aanzet, rank, maar zeer smaakintensief. De zuurgraad is dominant, maar dat is juist zeer wenselijk bij dit type wijn. Groene appel en citrusfruit zijn dominant. Beklijvend als een goede Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland. Lange en intense finale met fractioneel (maar heus miniem) restzoet.

Culinair

Onbeperkt inzetbaar! Aperitief, party-, lunch- en terraswijn. Uitgesproken eetlustopwekkend en een ideale begeleider van schaaldieren (mosselen, diepe oesters), knapperige salades met zacht gerookte vis en nog zoveel meer.

Bruikbaar/houdbaar

2016 - 2019

Alcohol

12,5%

Conclusie

Bravo voor de familie Gessler! Het is werkelijk heel knap hoe zij dit succesnummer jaar in jaar uit op een constant hoog niveau kunnen produceren.

Slechts 12% alcohol, dat zien we graag.
Prima combinatie: Chenin en Colombard.
12.0%
de weloverwogen methode ofwel lutte raisonnee
Salades en/met geitenkaas (type Crottin Chavignol) of groene asperges van grill/bbq.
We weten uit ervaring: liefhebbers van stuivende Sauvignons uit de Loire en Nieuw Zeeland vallen hier als een blok voor. Wijn/spijs beschrijving: Ideaal als dorstlessend en verkwikkend aperitief. Aan tafel bij salades met iets rinse geitenkaas, groene asperges van de houtskoolgrill (besprenkeld met topkwaliteit olijfolie) of mosselen met een Aziatische touch (koriander, limoensap, pepers zijn geen enkel bezwaar). Druivenrassen:Chenin Blanc en Colombard.

Frankrijk

12.0%

2017 - 2018

75ml

Bodem

Bijzondere ligging en profiterend van twee zeeklimaten (Atlantisch en de Middellandse Zee). Uitgesproken geschikte, iets zwaardere wijngaardbodem met klei, kiezel en zand. Vergelijkbaar met Fronsac (rive droite Bordeaux). Goed drainerende, zachte hellingen.

Druiven

Chenin Blanc en Colombard.

Kleur

Heldere kleur: zachtgeel met een groene glinstering.

Neus

Optimaal zuivere neus, de vinificatie is vrij van eikenhout en dat komt dergelijke wijnen ten goede. Verleidelijke tonen van citrusfruit (limoensap en pompelmoes-zest), bladkruiden en witte bessen. De combinatie van de druivenrassen Chenin en Colombard vertoont behoorlijke gelijkenissen met een rijpe Sauvignon Blanc.

Smaak

Zuiverheid is hier een van de belangrijkste kenmerken: zowel in de aanzet als in het mondgevoel. Geen enkele vorm van overdaad en daardoor een ongekend groot dorstlessend effect. De zuurgraad lijkt ook dit jaar weer met meesterhand te zijn gedoseerd. En tenslotte nog een heel positieve eigenschap: Maurel is weer terug bij het uiterst plezierige alcoholgehalte van enkele jaargangen terug: 12%.

Culinair

Ideaal als dorstlessend en verkwikkend aperitief. Aan tafel bij salades met iets rinse geitenkaas, groene asperges van de houtskoolgrill (besprenkeld met topkwaliteit olijfolie) of mosselen met een Aziatische touch (koriander, limoensap, pepers zijn geen enkel bezwaar).

Bruikbaar/houdbaar

2017 - 2018

Alcohol

12.0%

Conclusie

We weten uit ervaring: liefhebbers van stuivende Sauvignons uit de Loire en Nieuw Zeeland vallen hier als een blok voor.

Wederom een fractie droger dan voorheen.
Plezierwijn van de eerste orde.
13.0%
Aziatische gerechten, tapas, charcuterie etc.
Dit is duidelijk niet gemaakt om indruk te maken, maar juist om plezier te bieden. En dat lukt buitengewoon goed! Wijn/spijs beschrijving: No nonsense rosé die op vrijwel ieder terras een uitstekende dienst zal bewijzen. De meest uiteenlopende tapas, charcuterie en ander fingerfood lijken de beste matches. Ook gerechten uit de Aziatische keuken. Druivenrassen:Cinsault en Grenache.

Frankrijk

13.0%

2017 - 2018

75ml

Bodem

De wijngaarden zijn gelegen op de uitlopers van de Terrasses du Larzac, op een hoogte van 160 meter. De bodem bestaat uit klei en kalk met een grote hoeveelheid stenen.

Druiven

Cinsault en Grenache.

Kleur

Iets harder roze kleur dan voorheen, maar nog altijd vrij bleek.

Neus

Wederom fruitintensief, maar verschoond van snoeperig fruit en parfum. Zeer kundig gedaan! De combinatie rode vruchten (bosaardbei, framboos) en steenfruit als platte perzik is overeind gebleven. Subtiele invloeden van florale tonen en bladkruiden (vers gekneusd dragonblad).

Smaak

Optimaal rijpe en gulle entree waarna de wijn niets liever doet dan beslag nemen van de gehele mond. Dankzij het droge karakter is dat allesbehalve vervelend. Heel goede balans dankzij de smakelijke wijnzuren. Zachte en vriendelijke finale met een miniem bittertje.

Culinair

No nonsense rosé die op vrijwel ieder terras een uitstekende dienst zal bewijzen. De meest uiteenlopende tapas, charcuterie en ander fingerfood lijken de beste matches. Ook gerechten uit de Aziatische keuken.

Bruikbaar/houdbaar

2017 - 2018

Alcohol

13.0%

Conclusie

Dit is duidelijk niet gemaakt om indruk te maken, maar juist om plezier te bieden. En dat lukt buitengewoon goed!

De prijs staat in de schaduw van de betere Provence-rosés.
Ook in magnums en zelfs dubbelmagnums beschikbaar!
13.0%
Onbeperkt inzetbaar zowel aan- als buiten tafel. Aan tafel: Tapas, salades en veel bbq.
Verleidelijk sappige smaakbeleving met boeiende contrasten. Wijn/spijs beschrijving: Verrukkelijke terras- en buiten-beleving-rosé met een goed culinair potentieel! Licht pikante gerechten, praktisch alle tapas, salades, heel veel van de barbecue/rooster (vis, gevogelte, varken). Druivenrassen:60% Mourvèdre en 40% Grenache. Mourvèdre is de koningsdruif van de appellation Bandol waar o.a. Domaine Tempier (vaak geklasseerd als de beste rosé ter wereld) vandaan komt.

Frankrijk

13.0%

2017 - 2019

75ml

Bodem

Wijngaarden gelegen ten noorden van Montpellier. Kalk- en kiezelrijke terrassen en hellingen met kalkhoudende kleigronden van de Montpeyroux.

Druiven

60% Mourvèdre en 40% Grenache. Mourvèdre is de koningsdruif van de appellation Bandol waar o.a. Domaine Tempier (vaak geklasseerd als de beste rosé ter wereld) vandaan komt.

Kleur

Bleek, oud roze met koperen glas - aparte en eigen (Extreme-Gris)-kleur.

Neus

Echte karakter-expressie: cassis, mint, koriander, kruisbessen en niet zo evident binnen het universum van de rosé: mineraliteit. De expressie van een blanc de noirs (Champagne). Opnieuw heel goed en hoog wijn-gehalte.

Smaak

Knappe, in de meest positieve zin “moderne” materie met onmiddellijke verleiding vanaf het eerste mondcontact. Subtiele zoetheid en verkwikkende frisheid zorgen voor afwisseling in de beleving. En na die verleidelijke entree, wordt het serieuzer en spannender met boeiende contrasten en zelfs iets van mineraliteit in de finale. Goede lengte, subtiele bitterheid en een frisse wijnmond achterlatend. Het effect is eetlustopwekkend.

Culinair

Verrukkelijke terras- en buiten-beleving-rosé met een goed culinair potentieel! Licht pikante gerechten, praktisch alle tapas, salades, heel veel van de barbecue/rooster (vis, gevogelte, varken).

Bruikbaar/houdbaar

2017 - 2019

Alcohol

13.0%

Conclusie

Verleidelijk sappige smaakbeleving met boeiende contrasten.

Eenvoud is relatief, dat blijkt hier maar weer.
Optimaal genoegen verzekerd, zeker op dit prijsniveau!
13,5%
Perfect bij lams- en geitenvlees. Minder avontuurlijk, zeker goed: suddergerechten.
Spiano staat garant voor een fikse dosis plezier, maar biedt voldoende karakter om ook de geoefende drinker te kunnen behagen. Wijn/spijs beschrijving: Breed inzetbare en zeer aantrekkelijke eet/dinerwijn: rood vlees maar ook suddergerechten (een huisgemaakte osso buco in het bijzonder). Zeer geschikt bij lams- en geitenvlees. Pasta's en rijstgerechten met gebakken groenten. Druivenrassen:100% Montepulciano.

Italië

13,5%

2017 - 2020

75ml

Bodem

De hellende wijngaarden liggen binnen de gemeente Controguerra op een hoogte van 260 meter. Licht kleihoudende, relatief arme grond. Typische aanplant van 1100 stokken per hectare waarvan de vruchttakken op hoogte met elkaar kruislings verbonden worden (Treillis-systeem).

Druiven

100% Montepulciano.

Kleur

Krachtige dieprode kleur met een haast ondoorzichtige kern.

Neus

Wat ingetogen neus, beluchting doet de wijn goed. Rood en zwart fruit voeren de onmiskenbare boventoon: kersen op sap en gestoofde pruimedanten. Ook 'donkerder' tonen zoals vers gebrande koffiebonen en de puurste chocolade. Het gebruikte eikenhout (geen barriques, maar foeders) is vrijwel niet waarneembaar. Hoe langer de wijn zich in het glas bevindt, hoe meer tonen van kruiden er aan de oppervlakte komen. Fascinerende boeketontwikkeling onder invloed van zuurstof.

Smaak

Ranke en zeer verfijnde aanzet. De wijn bezit -evenals voorgaande jaargangen- een opvallende puurheid. In deze wat prille fase hebben de tannines nog een wat drogend effect, maar dit zal na enkele maanden verdwenen zijn. Wat bescheidener zuurgraad dan voorheen, dat geeft de wijn een wat voller en rijker karakter. Het alcoholpercentage van 13,5% is niet als zodanig waar te nemen.

Culinair

Breed inzetbare en zeer aantrekkelijke eet/dinerwijn: rood vlees maar ook suddergerechten (een huisgemaakte osso buco in het bijzonder). Zeer geschikt bij lams- en geitenvlees. Pasta's en rijstgerechten met gebakken groenten.

Bruikbaar/houdbaar

2017 - 2020

Alcohol

13,5%

Conclusie

Spiano staat garant voor een fikse dosis plezier, maar biedt voldoende karakter om ook de geoefende drinker te kunnen behagen.

Wine Enthusiast heeft de Colchagua Valley uitgeroepen tot beste wijngebied ter wereld!
Een originele, maar heel goede Cabernet Franc.
13,5%
Van rustieke vleesgerechten van de BBQ tot meer verfijnde creaties (kalfs- en lamsvlees).
Hele leuke aanvulling in het assortiment. De liefhebber van Cabernet-Franc kwam al redelijk aan zijn/haar trekken met de chinon van Angélique Léon en de wijnen van Mondivin, maar dit is werkelijk een goede toevoeging. Wijn/spijs beschrijving: Uiterst breed inzetbaar, van zeer rustieke vleesgerechten van grill of BBQ tot meer verfijnde creaties van bijvoorbeeld lams- of kalfsvlees. Denk hierbij aan lamsfilet met een rijke saus of kalfsentrecôte. Een (bescheiden) vetrand is geen enkel bezwaar, maar juist heel welkom als tegenwicht. Druivenrassen:100% Cabernet Franc.

Chili

13,5%

2016 - 2020

75ml

Bodem

Wijngaarden gelegen in de Colchagua Valley. De bodem is van alluviale oorsprong en bevat een relatief groot deel klei (25%). De nabijgelegen rivieren Chimbarongo en Tinguiririca rivieren hebben een temperende invloed op het klimaat.

Druiven

100% Cabernet Franc.

Kleur

Wat een kleurintensiteit: dieppaars met een zwarte kern, vrijwel ondoorzichtig.

Neus

De druif Cabernet Franc biedt niet altijd direct verleiding in de neus, maar dat is hier zeker wel het geval. Rijper dan menig Europese Cabernet-Franc en derhalve iets minder eigenzinnig. Subtiel aards, dekblad van een goede Havanna-sigaar, cassis en de vacht van het paard. Decanteren ter beluchting is zeker zinvol.

Smaak

Relatief koele aanzet en hier komen de kwintessens van de druif goed naar voren. De tannines geven de wijn onmiskenbaar structuur, maar stug of hard zijn ze zeker niet. Juist goed verpakt in een forse dosis sap. De finale kent enige droogte, maar laat dat nu een van de kenmerken zijn van dit ras. De wijn laat een opvallend schone mond na.

Culinair

Uiterst breed inzetbaar, van zeer rustieke vleesgerechten van grill of BBQ tot meer verfijnde creaties van bijvoorbeeld lams- of kalfsvlees. Denk hierbij aan lamsfilet met een rijke saus of kalfsentrecôte. Een (bescheiden) vetrand is geen enkel bezwaar, maar juist heel welkom als tegenwicht.

Bruikbaar/houdbaar

2016 - 2020

Alcohol

13,5%

Conclusie

Hele leuke aanvulling in het assortiment. De liefhebber van Cabernet-Franc kwam al redelijk aan zijn/haar trekken met de chinon van Angélique Léon en de wijnen van Mondivin, maar dit is werkelijk een goede toevoeging.

Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.