UITGEBREID ZOEKEN

Prinz von Hessen Riesling Dachsfilet Rheingau, Duitsland

Prinz von Hessen
Riesling Dachsfilet 2009
Rheingau, Duitsland

  • De nobele wijnzuren brengen die onvervangbare frisheid en blijken precies gedoseerd.
  • Elegant gestructureerde maar uitgesproken smaakrijke materie met een goede balans.

Availability: In voorraad

€ 23,95
  •  

Niet beendroog maar daardoor juist een perfecte balans en een grote mate van toegankelijkheid. Niet echt seizoensgebonden.

Wijn/spijs beschrijving:

Uitgesproken verkwikkende wijn buiten de maaltijd (aperitief, terras), maar een gegarandeerd succes in combinatie met exotische topgastronomie. Tevens ideale begeleider van verse zoetwatervis (snoekbaars, forel).

Smaakprofiel:

Wit krachtig en gastronomisch

Culinair:

Pikante gerechten (Orientaalse keuken) , Zeevruchten (mosselen, oesters, krab/kreeft/langouste)

Druivenrassen:

100% Riesling.

Land

Duitsland

Alcohol

13.0%

Inzetbaarheid

2010 - 2021

Inhoud

75cl

Bodem

Toen het wijngoed door de familie werd aangekocht omvatte het 7 hectaren. In de jaren daaropvolgend is het wijngoed zeer zorgvuldig uitgebreid tot 31 hectaren. Ruim 70% van de wijngaarden wordt door de autoriteiten geclassificeerd als ‘Erstes Gewächs’, vergelijkbaar met de Franse ‘Premier Cru’ aanduiding. Dit is een ongekend hoog percentage, dat bijzonder veel potentieel biedt voor de wijnen en zeker ook voor het wijngoed.

Vinificatie

De gemiddelde opbrengst is laag; bij de top wijnen slechts 30 hectoliter per hectare. De zorgvuldig geselecteerde druiven worden voorzichtig geperst. Dit wordt gevolgd door een zorgvuldig gekoelde sedimentatie en gisting. Voorheen werd alleen met geselecteerde, industriële gisten gewerkt, tegenwoordig laat men de gisting natuurlijk op gang komen. Net als in de wijngaarden krijgt in de kelder elke wijn een individuele behandeling, zodat nauwkeurig ingespeeld kan worden op de eigenschappen van de wijn. De wijnen worden gelagerd in roestvrijstalen tanks.

Druiven

100% Riesling.

Kleur

Opvallend fonkelend bleekgoud.

Neus

Goed herkenbare, frisse een pure Riesling-expressie: uitgesproken floraal, maar ook volop witte bessen, vuursteen en mint. Verkwikkende confrontatie!

Smaak

Vloeiende, frisse aanzet met in fijn en pikant koolzuur verpakte, discrete zoetheid. Elegant gestructureerde maar uitgesproken smaakrijke materie met een goede balans, een eminente, verkwikkende frisheid en een prachtige lengte. De nobele wijnzuren brengen die onvervangbare frisheid en blijken precies gedoseerd, zachtpikant en onweerstaanbaar.

Culinair

Uitgesproken verkwikkende wijn buiten de maaltijd (aperitief, terras), maar een gegarandeerd succes in combinatie met exotische topgastronomie. Tevens ideale begeleider van verse zoetwatervis (snoekbaars, forel).

Bruikbaar/houdbaar

2010 - 2021

Alcohol/Serveren

13.0% - 12.0 C°

Conclusie

Niet beendroog maar daardoor juist een perfecte balans en een grote mate van toegankelijkheid. Niet echt seizoensgebonden.

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

Het landgoed is in de vijftiger jaren aangekocht door Philipp Landgraaf Van Hessen en heeft sindsdien een wijnbestemming gekregen. Op de etiketten prijkt trots het familiewapen van de Landgraaf en de Prins Van Hessen, de rood-wit gestreepte leeuw. De wortels van deze adelijke familie gaan tot 800-jaar terug. De dagelijkse leiding van het wijngoed berust vandaag de dag bij de laatste generatie van de familie, Donatus Prins Van Hessen. Hij slaat gepassioneerd een brug tussen zijn rijke familiegeschiedenis en de moderne wijnbouw op het landgoed.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.