UITGEBREID ZOEKEN

Perrin & Fils 2009 Côtes du Rhône Villages a.c.

Perrin & Fils 2009
Côtes du Rhône
Villages a.c.

  • Mondvullend, maar harmonisch, dus goede balans dankzij de discrete alcoholpresentie
  • Type sappige en toch gestructureerde plezierwijn

Availability: Niet in voorraad

€ 11,95
  •  

Type sappige en toch gestructureerde plezierwijn dat wijnmakers graag onbevangen onder elkaar drinken.

Wijn/spijs beschrijving:

Heerlijke, ongecompliceerde en breed inzetbare (eet)wijn: geroosterd lam en konijn met Provencaalse kruiden. Stoofgerechten, pasta's, ragouts, klein wild, gebakken of gefrituurde vis.

Smaakprofiel:

Rood harmonieus, mondvullend

Culinair:

Rood vlees, rund, lam, wild , Wit vlees, gevogelte, vis, pasta's

Druivenrassen:

50% Grenache, 50% Syrah: gemiddelde leeftijd van de stokken is 40 jaar.

Land

Frankrijk

Alcohol

13.0%

Inzetbaarheid

2011 - 2014

Inhoud

75cl

Bodem

Druiven afkomstig van Vinsobres (oostligging en kalkbodem) en van Saint Gervais (zuid-oost ligging en meer kleirijke grond).Hoger gelegen wijngaarden: 350 meter in Vinsobres en 220 meter in Saint Gervais. Mediterraan klimaat met de koelere invloed van de Vinsobres.

Vinificatie

Handmatig googst. Handmatige en mechaniche sortering van de druiven. Kneuzen en ontstelen. Korte opwarming tot 80gr.C. En vervolgens afkoeling tot 20grC. (Beaucastel-werkwijze). Klassieke vergisting op roestvrij staal met temperatuursbeheersing en regelmatige remontages (sap onder afgelaten en boven in de druivenkoek geïnjecteerd) en een relatief kort inweekproces van 10 dagen. Rijping voor 25% in grote houten foeders en 75% op beton. Klaring met eiwit.

Druiven

50% Grenache, 50% Syrah: gemiddelde leeftijd van de stokken is 40 jaar.

Kleur

Gloedvol en krachtig robijnrood met de schakering zwart.

Neus

Opvallend vruchtenrijke expressie, niet meteen gedomineerd door de peperige, enkelvoudige kruidigheid van veel Rhône-wijnen. Vlezige, rijpe pruimen, fractie kaneel, vanille en zoethout.

Smaak

Fraai versmolten aanzet en een bijna fluwelen textuur. Zeer aangename en directe confrontatie met een vruchtvlezige, ronde materie. Mondvullend, maar harmonisch, dus goede balans dankzij de discrete alcoholpresentie, de smaakvolle zuren en de zachte, aanwezige tannines. Open, rijke en smaakintensieve finale die lang aanhoudt.

Culinair

Heerlijke, ongecompliceerde en breed inzetbare (eet)wijn: geroosterd lam en konijn met Provencaalse kruiden. Stoofgerechten, pasta's, ragouts, klein wild, gebakken of gefrituurde vis.

Bruikbaar/houdbaar

2011 - 2014

Alcohol

13.0%

Conclusie

Type sappige en toch gestructureerde plezierwijn dat wijnmakers graag onbevangen onder elkaar drinken.

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

De geschiedenis van Beaucastel start in het begin van de 17e eeuw. De Perrins verschenen in het begin van de 20e eeuw. Wij zijn nu vijf generaties verder en er staat een wereldbedrijf op het gebied van kwaliteitswijnen met de Rhône als referentiepunt. Van zeer betaalbaar tot en met de absolute top.

De familie-portfolio in de zuidelijke Rhône is nu zo uitgebreid dat wij besloten hebben uitsluitend Rhône-wijnen van Perrin te voeren. Alles aan visie, techniek en wijngaardbewerking die Beaucastel de begeerde, mondiale toppositie bezorgd heeft, is van toepassing op de wijngaarden en de wijnen met de andere herkomstbenamingen, zoals Ventoux, Lubéron, Cotes du Rhône, Gigondas, Vinsobres, Rasteau en Vacqueyras. Met behoud van het eigen karakter; de onderlinge verschillen tussen de wijnen zijn groot en bewijzen de respectvolle werkwijze.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.