UITGEBREID ZOEKEN

Een heerlijke doordrinkwijn van de hand van Erik Sauter sr.


Het “avontuur Mondivin” start in 1992. De Hongaarse wijnmaker Ede Tiffan start op dat moment een samenwerking met de Nederlanders Jan van Lissum en Erik Sauter. Tot 1989 was een dergelijke samenwerking volstrekt ondenkbaar, maar na de val van het communisme in het land verruimden de mogelijkheden om wijngaarden in vrije ondernemersvorm te exploiteren. Vader en zoon Tiffan behoorden destijds -en nog altijd- tot de top-rode-wijnmakers van Hongarije. De gelegenheid om juist met hen enkele hectaren wijngaarden te kopen, werd dan ook met beide handen aangegrepen.

Domaine Mondivin ligt in de beroemdste gemeente van Hongarije: Villany, zo’n 175 km ten zuiden van het Balatonmeer. Dit gebied bezit voor de rode wijnen het hoogst denkbare kwaliteitspotentieel en de wijnen zijn gezocht en kostbaar. De beste wijnmakers hebben in goed tien jaar tijd een wereldreputatie verworven: Joseph Bock, Atila Gere, Malatinzsky, en Zoltán en Ede Tiffán hebben een absolute voortrekkersrol vervuld en behoren tot de top van de Hongaarse wijnmakers. Sinds de jaren ’90 van de 20e eeuw is de reputatie van het gebied pijlsnel gestegen.

Cuvée Classicus onderscheidt zich van de premium-cuvée Quintessence 2015 (100% Cabernet-Franc) door het krokant-sappige en meer speelse karakter. Classicus laat zich het beste vergelijken met Cabernet-Franc in de rijpste vorm uit de Loire-vallei (denk aan wijnen uit appellations zoals Chinon, Bourgeuil, Saumur-Champigny etc.). De wijn bezit een ongekend hoog “vin-plaisir-karakter”, vrij vertaald: een heerlijke doordrinkwijn.

 1. Mondivin Classicus 2015 Villány DHC

  Mondivin
  Classicus 2015
  Villány DHC


  • De gedroomde tegenpool van de “Quintessence”.
  • Dit is de essentie van het begrip “vin plaisir”.
  € 9,50
  • 13.0%
  Gevogelte en orgaanvlees.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.