UITGEBREID ZOEKEN

La Spinetta Vermentino 2010 Toscana IGT

La Spinetta
Vermentino 2010
Toscana IGT

  • Grote smaakkracht binnen een harmonisch geheel
  • Expressief en zeer aromatisch

Availability: Niet in voorraad

€ 14,95
  •  

Zeer geslaagde, natuurlijke extractie van deze druif met een originele, maar even toegankelijke als expressieve wijn als resultaat. Echt knappe vinificatie!

Wijn/spijs beschrijving:

Aanbevolen als een zeer originele eet/dinerwijn, die ook bij een buitenmaaltijd (terras) heel goed tot uitdrukking zal komen : Bresse-kip, parelhoen, in de oven gegaarde Dorade (in z’n geheel). Pasta’s met zeevruchten en een breed assortiment kazen. Geschikt voor alle seizoenen.

Smaakprofiel:

Wit krachtig en gastronomisch

Culinair:

Wit vlees, gevogelte, vis, pasta's , Zeevruchten (mosselen, oesters, krab/kreeft/langouste)

Druivenrassen:

Vermentino (11 jaar oude stokken)

Land

Italië

Alcohol

13.0%

Best op dronk

2012

Inzetbaarheid

2011 - 2014

Inhoud

75cl

Bodem

Gemengde samenstelling van klei en zand. Wijngaard van 8 hectaren met een op het zuiden gerichte ligging op 180 meter hoogte.

Vinificatie

Handmatige oogst begin september. De druiven worden gekneusd en vervolgens geperst. De alcoholische gisting voltrekt zich op roestvrijstalen tanks onder invloed van natuurlijke gist. De wijn blijft gedurende 4 maanden in contact met de fijne gistsporen. Dan volgt de klaring en de botteling binnen 6 maanden na de oogst.

Druiven

Vermentino (11 jaar oude stokken)

Kleur

Bleek strogeel met een gouden glans. Zeer fraaie en vitale kleur.

Neus

Subtiele, florale en opvallend pure expressie met fijne vruchten tonen (witte roos, kruisbessen, fractie anijs en mint). Ademend, verfijnd en boeiend.

Smaak

Versmolten en genereus vloeiende aanzet met een strelend zachte textuur. Heerlijk en verleidelijk mondcontact met een uitgesproken smaakrijke materie met de verkwikkende frisheid van de echt rijpe vrucht. Precies de juiste concentratie en een model verhouding tussen alcohol, de zachte wijnzuren en de subtiele bitterheid in de finale. Hoog pleziergehalte met een even ontspannend als verkwikkend effect.

Culinair

Aanbevolen als een zeer originele eet/dinerwijn, die ook bij een buitenmaaltijd (terras) heel goed tot uitdrukking zal komen : Bresse-kip, parelhoen, in de oven gegaarde Dorade (in z’n geheel). Pasta’s met zeevruchten en een breed assortiment kazen. Geschikt voor alle seizoenen.

Bruikbaar/houdbaar

2011 - 2014

Alcohol/Serveren

13.0% - 12.0 C°

Conclusie

Zeer geslaagde, natuurlijke extractie van deze druif met een originele, maar even toegankelijke als expressieve wijn als resultaat. Echt knappe vinificatie!

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

In 1977 startte de familie Rivetti in het Piemonte gebied met wijnbouw. Aanvankelijk eerst met een Moscato d'Asti, daarna met wijn van de Barberadrui en in 1989 werden de eerste Nebbiolo-druiven verwerkt.

De Rivetti-familie ging door met het verwerven van wijngaarden waarvan de wijnen korte tijd later op de markt kwamen: 1989 Pin, 1995 Barbaresco Gallina, 1996 Barbaresco Starderie en Barbera d'Alba Gallina, 1997 Barbaresco Valeirano, 1998 Barbera d'Asti Superiore.

In 2000 werden er 8 hectaren in Barolo verworven. Waarvoor in 2003 een nieuwe, state of the art, wijnmakerij werd gebouwd. In 2001 volgde er een spectaculaire uitbreiding in Toscane door de verwerving van maar liefst 65 hectaren. Ook hier werd een nieuwe wijnmakerij gebouwd die in 2007 klaar kwam. In dat jaar werd het dertigjarige bestaan van het familiebedrijf gevierd.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.