UITGEBREID ZOEKEN

La Spinetta Il Gentile di Casanova '08 Toscana Sangiovese IGT

La Spinetta
Il Gentile di Casanova '08
Toscana IGT

  • Dit jaar is er sprake van een opvallende ontwikkeling naar meer fijnheid en elegantie.
  • Het boeket is verfijnd en in harmonie. Met expressieve tonen van gedroogde vruchten.

Availability: Niet in voorraad

€ 19,95
  •  

Toscaanse elegantie en verfijning met toch enorm veel smaakkracht...

Wijn/spijs beschrijving:

Verfijnde dinerwijn: de schouder van het kalf, lamszadel, kooi-eend, jong wildzwijn (marcassin). Oude, harde kaas van de koe.

Smaakprofiel:

Rood krachtig en gastronomisch met bewaarpotentieel

Culinair:

Harde, belegen kaas , Rood vlees, rund, lam, wild , Wit vlees, gevogelte, vis, pasta's

Druivenrassen:

100% Prugnolo Gentile.

Land

Italië

Alcohol

14.0%

Inzetbaarheid

2013 - 2018

Inhoud

75cl

Bodem

Afkomstig uit de wijngaarden Casanova (60%) en Sezzana (40%). Kalkhoudende bodem met uit de oceaan afkomstige afzet. Nog jonge wijnstokken (9 jaar) gelegen op 250 meter hoogte met een zuid georiënteerde ligging. 5 ha. Totale productie 15.000 flessen. Rendement per ha: 23 hl ofwel zo'n 3.000 flessen.

Vinificatie

Handmatig geoogst vanaf 15 september. Gisting en inweking gedurende 10-11 dagen onder temperatuurscontrole in de roterende gisttanks zoals die ook in Piemonte worden gebruikt. Appelmelkzurengisting en rijping gedurende 10 maanden op Frans eikenhout, vaten van 600 liter. Daarna rijpt de wijn tot aan de botteling gedurende tien maanden op roestvrij staal. De wijn wordt geklaard noch gefilterd.

Druiven

100% Prugnolo Gentile.

Kleur

Gloedvol en fraai roestig robijnrood met een zekere ontwikkeling. Kleur goed vergelijkbaar met wijnen van de Nebbiolo-druif.

Neus

Expressief met subtiele roostertonen (houtteer, koffie) en de aroma's van gedroogde vruchten (pruimen), laurier, fijne tabak en cederhout. Het boeket is verfijnd en in harmonie. Het ademt een Toscaanse vitaliteit en nauwkeurigheid uit.

Smaak

Subtiele, versmolten aanzet en een 'zijden' textuur. Opvallend verfijnd, tactiel mondcontact met een uitgesproken delicate materie. Ten opzichte van 2005 is er sprake van een opvallende ontwikkeling naar meer fijnheid met een optimale uitdrukking van de Toscaanse elegantie tegenover de Piemontese rusticiteit. Smaakkracht en lengte is er volop.

Culinair

Verfijnde dinerwijn: de schouder van het kalf, lamszadel, kooi-eend, jong wildzwijn (marcassin). Oude, harde kaas van de koe.

Bruikbaar/houdbaar

2013 - 2018

Alcohol/Serveren

14.0% - 18.0 C°

Conclusie

Toscaanse elegantie en verfijning met toch enorm veel smaakkracht...

PDF Downloaden / afdrukken
89/100
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

In 1977 startte de familie Rivetti in het Piemonte gebied met wijnbouw. Aanvankelijk eerst met een Moscato d'Asti, daarna met wijn van de Barberadrui en in 1989 werden de eerste Nebbiolo-druiven verwerkt.

De Rivetti-familie ging door met het verwerven van wijngaarden waarvan de wijnen korte tijd later op de markt kwamen: 1989 Pin, 1995 Barbaresco Gallina, 1996 Barbaresco Starderie en Barbera d'Alba Gallina, 1997 Barbaresco Valeirano, 1998 Barbera d'Asti Superiore.

In 2000 werden er 8 hectaren in Barolo verworven. Waarvoor in 2003 een nieuwe, state of the art, wijnmakerij werd gebouwd. In 2001 volgde er een spectaculaire uitbreiding in Toscane door de verwerving van maar liefst 65 hectaren. Ook hier werd een nieuwe wijnmakerij gebouwd die in 2007 klaar kwam. In dat jaar werd het dertigjarige bestaan van het familiebedrijf gevierd.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.