UITGEBREID ZOEKEN

La Spinetta Garretti 2006 Barolo d.o.c.g.

La Spinetta
Garretti 2006
Barolo DOCG

  • Krachtige structuur en het rustieke van de grote Barolo
  • De sublimatie van het begrip karakterwijn!

Availability: Niet in voorraad

€ 46,00
  •  

De sublimatie van het begrip karakterwijn. Alleen voor ingewijde liefhebbers/kenners.

Wijn/spijs beschrijving:

Grote dinerwijn die zich zal plooien indien er sprake is van een goed gekozen combinatie: lam, geit van de rooster en het fijnste van het rund in combinatie met zwarte truffels.

Smaakprofiel:

Rood zeer krachtig en gastronomisch met groot potentieel

Culinair:

Harde, belegen kaas , Rood vlees, rund, lam, wild , Wit vlees, gevogelte, vis, pasta's

Druivenrassen:

Nebbiolo. 30 jaar oude stokken.

Land

Italië

Alcohol

14.0%

Inzetbaarheid

2011 - 2021

Inhoud

75cl

Bodem

Garretti, Campe, Grinzane Cavour. 2.2 hectaren, zuidligging op 200 meter hoogte. Kalkhoudende kleigrond.

Vinificatie

Handmatige oogst vanaf half oktober. Extreme selectie. Vergisting in roterende tanks met een inweekproces van 7-8 dagen. Appelmelkzurengisting en rijping op 50% nieuwe en 50% een maal gebruikte vaten van Frans eikenhout gedurende 20 maanden. De wijnen worden geklaard noch gefilterd. 2 jaar rijping op fles voordat de wijn aangeboden wordt.

Druiven

Nebbiolo. 30 jaar oude stokken.

Kleur

Kenmerkende, lichte steenrode kleur (Tawny) van de Nebbiolo.

Neus

Zeer complexe, geëvolueerde expressie met subtiele houtinvloeden: ceder, laurier, kreupelhout en Kirsch.

Smaak

Versmolten, hechte aanzet met een zijden textuur. Het tedere tactiele mondcontact van de grote wijn. Dit ondanks de krachtige structuur en het rustieke van de grote Barolo. Viriele tannines, goede, smaakvolle zuren binnen een extreem contrastrijke materie.

Culinair

Grote dinerwijn die zich zal plooien indien er sprake is van een goed gekozen combinatie: lam, geit van de rooster en het fijnste van het rund in combinatie met zwarte truffels.

Bruikbaar/houdbaar

2011 - 2021

Alcohol/Serveren

14.0% - 18.0 C°

Conclusie

De sublimatie van het begrip karakterwijn. Alleen voor ingewijde liefhebbers/kenners.

PDF Downloaden / afdrukken
91/100
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

In 1977 startte de familie Rivetti in het Piemonte gebied met wijnbouw. Aanvankelijk eerst met een Moscato d'Asti, daarna met wijn van de Barberadrui en in 1989 werden de eerste Nebbiolo-druiven verwerkt.

De Rivetti-familie ging door met het verwerven van wijngaarden waarvan de wijnen korte tijd later op de markt kwamen: 1989 Pin, 1995 Barbaresco Gallina, 1996 Barbaresco Starderie en Barbera d'Alba Gallina, 1997 Barbaresco Valeirano, 1998 Barbera d'Asti Superiore.

In 2000 werden er 8 hectaren in Barolo verworven. Waarvoor in 2003 een nieuwe, state of the art, wijnmakerij werd gebouwd. In 2001 volgde er een spectaculaire uitbreiding in Toscane door de verwerving van maar liefst 65 hectaren. Ook hier werd een nieuwe wijnmakerij gebouwd die in 2007 klaar kwam. In dat jaar werd het dertigjarige bestaan van het familiebedrijf gevierd.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.