UITGEBREID ZOEKEN

La Spinetta Gallina Barbaresco d.o.c.g.

La Spinetta
Gallina
Barbaresco d.o.c.g.

  • Perfecte bewaarwijn! Geboorte (klein-)kind, trouwerij, jubileum etc.
  • Dit is echt groots! Monumentaal is een beter woord...

Availability: Niet in voorraad

€ 97,00
  •  

Dit is voor fijnproevers...

Wijn/spijs beschrijving:

Verfijnde dinerwijn - bij voorkeur te combineren met verfijnde hoofdgerechten. Wit vlees (parelhoen), kalfsrug en in de oven of op de rooster tussen huid en graat gegaarde, vaste vis.

Culinair:

Harde, belegen kaas , Rood vlees, rund, lam, wild

Druivenrassen:

100% Nebbiolo

Land

Italië

Alcohol

14,5%

Inzetbaarheid

2008 - 2025

Inhoud

75cl

Vinificatie

Vergisting in roterende tanks met een inweekproces van 7-8 dagen. Appelmelkzurengisting en rijping op 100% nieuwe vaten van Frans eikenhout gedurende 22 maanden. De wijnen wordt geklaard noch gefilterd.

Druiven

100% Nebbiolo

Kleur

Klassiek robijnrood met de schakering mahonie. Bespeurbare evolutie door langere rijping op eikenhout.

Neus

Subtiele expressie van steenvruchten, Kirsch, floraal met het blad van de roos en een extreem discrete presentie van leer. Houtinvloed is totaal verweven/geabsorbeerd. Ontroerende afstand van alle internationale competitiewijnen met de drang naar hoge punten.

Smaak

Superbe en totaal versmolten aanzet met een fluwelen of nog zachtere textuur (Kasjmir?) Het tactiele mondcontact van de grote wijn. Delicate contrasten tussen de zoetheid van het optimaal rijpe materiaal en de klassieke, licht stroeve tannines van de Nebbiolo druif. Subtieler dan de Valleirano.

Culinair

Verfijnde dinerwijn - bij voorkeur te combineren met verfijnde hoofdgerechten. Wit vlees (parelhoen), kalfsrug en in de oven of op de rooster tussen huid en graat gegaarde, vaste vis.

Bruikbaar/houdbaar

2008 - 2025

Alcohol/Serveren

14,5% - 18.0 C°

Conclusie

Dit is voor fijnproevers...

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

In 1977 startte de familie Rivetti in het Piemonte gebied met wijnbouw. Aanvankelijk eerst met een Moscato d'Asti, daarna met wijn van de Barberadrui en in 1989 werden de eerste Nebbiolo-druiven verwerkt.

De Rivetti-familie ging door met het verwerven van wijngaarden waarvan de wijnen korte tijd later op de markt kwamen: 1989 Pin, 1995 Barbaresco Gallina, 1996 Barbaresco Starderie en Barbera d'Alba Gallina, 1997 Barbaresco Valeirano, 1998 Barbera d'Asti Superiore.

In 2000 werden er 8 hectaren in Barolo verworven. Waarvoor in 2003 een nieuwe, state of the art, wijnmakerij werd gebouwd. In 2001 volgde er een spectaculaire uitbreiding in Toscane door de verwerving van maar liefst 65 hectaren. Ook hier werd een nieuwe wijnmakerij gebouwd die in 2007 klaar kwam. In dat jaar werd het dertigjarige bestaan van het familiebedrijf gevierd.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.