UITGEBREID ZOEKEN

La Spinetta Cà di Pian 2008 Barbera d'Asti d.o.c.g.

La Spinetta
Cà di Pian 2008
Barbera d'Asti d.o.c.g.

  • Aantrekkelijk geprijsde Barbera van La Spinetta als opstap naar het grote werk.
  • Heel puur en voorzien van een verkwikkende frisheid en soberheid.

Availability: Niet in voorraad

€ 21,50
  •  

Het succes van de (kostbare) Italiaanse wijnen is gelieerd aan het behoud van eigen, autochtone rassen en het daaraan verbonden karakter. Of liever de weigering te voldoen aan of te lijken op de internationale standaard en perfectie. Hier komt die eigenzinnigheid goed tot uitdrukking.

Wijn/spijs beschrijving:

Grote dinerwijn en gegarandeerd succesvolle begeleider van het beste rund- en lamsvlees, traag gesmoorde schenkel en fijne wildgerechten (ree).

Smaakprofiel:

Rood krachtig en gastronomisch met bewaarpotentieel

Culinair:

Harde, belegen kaas , Rood vlees, rund, lam, wild

Druivenrassen:

100% Barbera.

Land

Italië

Alcohol

14.0%

Inzetbaarheid

2011 - 2018

Inhoud

75cl

Bodem

Wijngaarden gelegen te Castagnole en Costigliole met een kalkhoudende bodem. De op 300 meter hoogte gelegen wijngaard telt 23 hectaren en zuidelijk georiënteerd. De gemiddelde leeftijd van de stokken varieert van 6 tot 20 jaar. Het gemiddelde rendement is 26 hl/ha en de druiven van de jonge Barberastokken worden voor deze wijn gebruikt.

Vinificatie

Handmatig geoogst druivenmateriaal wordt zacht gekneusd en ontsteeld. Alcoholische gisting in de voor Piemonte zo typische horizontale, roterende gisttanks. Ze zorgen voor een intensief inweekproces tijdens de gisting en voorkomen een teveel aan tannine-invloed. De appelkmelkzuren gisting geschiedt op eikenhouten vaten waarvan een deel nieuw is. Daarna volgt een rijping op deze vaten gedurende 12 maanden. 6 maanden voor de botteling verhuist de wijn naar roestvrijstalen tanks. De wijn komt na 20 maanden op de markt.

Druiven

100% Barbera.

Kleur

Somber, iets mat en massief zwartrood.

Neus

Open expressie met een bescheiden houtinvloed, maar wel heel dicht bij de natuur: florale tonen, kreupelhout, laurier en leer, maar ook pruimencompote. Heel puur en voorzien van een verkwikkende frisheid en soberheid.

Smaak

Versmolten aanzet een satijnzachte textuur in de aanzetfase, maar al heel snel komen de contrasten dankzij het zuurgehalte en de geprofileerde tannines tot uitdrukking. Dat verschaft de wijn spanning en maakt de combinatie met de juiste gerechten noodzakelijk.

Culinair

Grote dinerwijn en gegarandeerd succesvolle begeleider van het beste rund- en lamsvlees, traag gesmoorde schenkel en fijne wildgerechten (ree).

Bruikbaar/houdbaar

2011 - 2018

Alcohol/Serveren

14.0% - 18.0 C°

Conclusie

Het succes van de (kostbare) Italiaanse wijnen is gelieerd aan het behoud van eigen, autochtone rassen en het daaraan verbonden karakter. Of liever de weigering te voldoen aan of te lijken op de internationale standaard en perfectie. Hier komt die eigenzinnigheid goed tot uitdrukking.

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

In 1977 startte de familie Rivetti in het Piemonte gebied met wijnbouw. Aanvankelijk eerst met een Moscato d'Asti, daarna met wijn van de Barberadrui en in 1989 werden de eerste Nebbiolo-druiven verwerkt.

De Rivetti-familie ging door met het verwerven van wijngaarden waarvan de wijnen korte tijd later op de markt kwamen: 1989 Pin, 1995 Barbaresco Gallina, 1996 Barbaresco Starderie en Barbera d'Alba Gallina, 1997 Barbaresco Valeirano, 1998 Barbera d'Asti Superiore.

In 2000 werden er 8 hectaren in Barolo verworven. Waarvoor in 2003 een nieuwe, state of the art, wijnmakerij werd gebouwd. In 2001 volgde er een spectaculaire uitbreiding in Toscane door de verwerving van maar liefst 65 hectaren. Ook hier werd een nieuwe wijnmakerij gebouwd die in 2007 klaar kwam. In dat jaar werd het dertigjarige bestaan van het familiebedrijf gevierd.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.