UITGEBREID ZOEKEN

La Spinetta Bordini 2007 Barbaresco DOCG

La Spinetta
Bordini 2007
Barbaresco DOCG

  • Voor liefhebbers/kenners van de topwijnen van de grote Nebbiolo!
  • Viriele, (tannine)rijke Nebbiolo met toch de nodige elegantie

Availability: In voorraad

€ 41,00
  •  

In de stijl van de grote nebbiolo: “ruwe”, pure bolster en zachte pit. Het is fascinerend te constateren hoe de wijn 'versmelt' in contact met zuurstof en in confrontatie met gepaste gerechten.

Wijn/spijs beschrijving:

Zeer fijne dinerwijn; hoofdgerechten op basis van blank vlees met truffel (parelhoen, kalfsschouder). Ook combinaties met (geroosterde) vis, gegrilde, warme kreeft. Zeer oude, brokkelige kaas van de koe.

Smaakprofiel:

Rood zeer krachtig en gastronomisch met groot potentieel

Culinair:

Harde, belegen kaas , Wit vlees, gevogelte, vis, pasta's

Druivenrassen:

Nebbiolo

Land

Italië

Alcohol

14.0%

Inzetbaarheid

2011 - 2024

Inhoud

75cl

Bodem

Bordini wijngaard in de gemeente Nieve van 4 hectaren. Hoogte 270 meter en zuidelijke ligging. Kalkrijke grond. De wijngaarden krijgen heel veel natuurlijke, ecologisch verantwoorde verzorging. Het rendement is zeer laag: ongeveer 23 hl/ha ofwel 3.000 flessen.

Vinificatie

Handmatige oogst vanaf half oktober. Extreme selectie. Vergisting in roterende tanks met een inweekproces van 7-8 dagen. Appelmelkzurengisting en rijping op 100% nieuwe vaten van Frans eikenhout gedurende 22 maanden. De wijnen worden geklaard noch gefilterd.

Druiven

Nebbiolo

Kleur

Gloedvol en fors geëvolueerd robijnrood met de schakering dakpannenrood. Duidelijke evolutie door een langere rijping op eikenhout.

Neus

Hoogwaardige en goed herkenbare Nebbiolo-expressie (mineraal-kruidig), maar ook floraal: kastanje-hout, leer, verwelkte roos, kruidnagel en verse pruimen.

Smaak

Krachtige en toch al aardig versmolten aanzet en een satijnen textuur. De wijn ademt onmiddellijk finesse en absolute elegantie uit, ondanks de zeer grote smaakintensiteit en de tanninerijke structuur

Culinair

Zeer fijne dinerwijn; hoofdgerechten op basis van blank vlees met truffel (parelhoen, kalfsschouder). Ook combinaties met (geroosterde) vis, gegrilde, warme kreeft. Zeer oude, brokkelige kaas van de koe.

Bruikbaar/houdbaar

2011 - 2024

Alcohol

14.0%

Conclusie

In de stijl van de grote nebbiolo: “ruwe”, pure bolster en zachte pit. Het is fascinerend te constateren hoe de wijn 'versmelt' in contact met zuurstof en in confrontatie met gepaste gerechten.

PDF Downloaden / afdrukken
92/100
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

In 1977 startte de familie Rivetti in het Piemonte gebied met wijnbouw. Aanvankelijk eerst met een Moscato d'Asti, daarna met wijn van de Barberadrui en in 1989 werden de eerste Nebbiolo-druiven verwerkt.

De Rivetti-familie ging door met het verwerven van wijngaarden waarvan de wijnen korte tijd later op de markt kwamen: 1989 Pin, 1995 Barbaresco Gallina, 1996 Barbaresco Starderie en Barbera d'Alba Gallina, 1997 Barbaresco Valeirano, 1998 Barbera d'Asti Superiore.

In 2000 werden er 8 hectaren in Barolo verworven. Waarvoor in 2003 een nieuwe, state of the art, wijnmakerij werd gebouwd. In 2001 volgde er een spectaculaire uitbreiding in Toscane door de verwerving van maar liefst 65 hectaren. Ook hier werd een nieuwe wijnmakerij gebouwd die in 2007 klaar kwam. In dat jaar werd het dertigjarige bestaan van het familiebedrijf gevierd.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.