UITGEBREID ZOEKEN

La Spinetta Bionzo 2008 Barbera d'Asti Super. DOC

La Spinetta
Bionzo 2008
Barbera d'Asti Super. DOC

  • Een monument, eten en drinken in één; 100% genietbaar en intens plezier verschaffend.
  • Zeer beperkte opbrengst per ha (slechts 20 hl).

Availability: Niet in voorraad

€ 39,00
  •  

Boeiend alternatief voor een Châteauneuf-du-Pape van topniveau!

Wijn/spijs beschrijving:

Letterlijk 'geweldige' diner- en wildwijn. De begeleider van Mediterrane hoofdgerechten; osso buco, confit de canard, maar ook roze gebraden reerug en een lang afgehangen, dooraderde T-bone.

Smaakprofiel:

Rood zeer krachtig en gastronomisch met groot potentieel

Culinair:

Harde, belegen kaas , Rood vlees, rund, lam, wild

Druivenrassen:

100% Barbera.

Land

Italië

Alcohol

14,5%

Inzetbaarheid

2011 - 2023

Inhoud

75cl

Bodem

De omgeving van Bionzo Costigliole d’Asti. Kalkhoudende bodem op 300 meter hoogte gelegen en beplant met oude tot zeer oude stokken (45-55 jaar). De wijngaard is 14 hectare groot. Barbera stokken zijn 78 jaar oud en deze brengen nog geen 20 hl/ha voort.

Vinificatie

Geoogst (handmatig uiteraard) eind september, begin oktober. Gisting en inweking geduren 6-7 dagen in roterende gisttanks onder gecontroleerde temperatuur. Appelmelkzurengisting en rijping in 100% nieuwe vaten van Frans eikenhout gedurende 16-18 maanden. De wijn wordt geklaard noch gefilterd.

Druiven

100% Barbera.

Kleur

Opaque! De zwartpaarse spiegel. Enorme kleurconcentratie.

Neus

Zeer rijke, Mediterrane en onweerstaanbaar verleidelijke expressie: dadels, zwarte gedroogde pruimen, zoethout, rijpe zwarte bramen, kersen op sap en een fractie leer. Dit is ademend, genereus tot licht bedwelmend.

Smaak

Versmolten aanzet met zeer rijpe tot zoete tonen en een fluwelen, dikke textuur. Uitgesproken vruchtvlezige, verrukkelijk sappige materie met spannende contrasten en een monumentale concentratie. Zwoele frisheid en smaakvolle tannines met het effect van de fijnste chocolade. Werkelijk gigantische lengte. Een monument, eten en drinken in één, maar dit is 100% genietbaar en intens plezier verschaffend.

Culinair

Letterlijk 'geweldige' diner- en wildwijn. De begeleider van Mediterrane hoofdgerechten; osso buco, confit de canard, maar ook roze gebraden reerug en een lang afgehangen, dooraderde T-bone.

Bruikbaar/houdbaar

2011 - 2023

Alcohol

14,5%

Conclusie

Boeiend alternatief voor een Châteauneuf-du-Pape van topniveau!

PDF Downloaden / afdrukken
90/100
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

In 1977 startte de familie Rivetti in het Piemonte gebied met wijnbouw. Aanvankelijk eerst met een Moscato d'Asti, daarna met wijn van de Barberadrui en in 1989 werden de eerste Nebbiolo-druiven verwerkt.

De Rivetti-familie ging door met het verwerven van wijngaarden waarvan de wijnen korte tijd later op de markt kwamen: 1989 Pin, 1995 Barbaresco Gallina, 1996 Barbaresco Starderie en Barbera d'Alba Gallina, 1997 Barbaresco Valeirano, 1998 Barbera d'Asti Superiore.

In 2000 werden er 8 hectaren in Barolo verworven. Waarvoor in 2003 een nieuwe, state of the art, wijnmakerij werd gebouwd. In 2001 volgde er een spectaculaire uitbreiding in Toscane door de verwerving van maar liefst 65 hectaren. Ook hier werd een nieuwe wijnmakerij gebouwd die in 2007 klaar kwam. In dat jaar werd het dertigjarige bestaan van het familiebedrijf gevierd.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.