UITGEBREID ZOEKEN

La Spinetta 2008 Il Colorino di Casanova Toscana Sangiovese IGT

La Spinetta 2008
Il Colorino di Casanova
Toscana Sangiovese IGT

  • Krachtige, klassieke expressie met de invloed van gebruikt hout en Mediterrane aroma's.
  • Rijke smaakkracht binnen een hechte en serieus gestructureerde materie.

Availability: In voorraad

€ 19,50
  •  

Volbloed Italiaan op het niveau van een zeer goede Rosso di Montalcino!

Wijn/spijs beschrijving:

Zeer krachtige, hoogwaardige en hoogst originele dinerwijn die het grote, gastronomische tegenspel nodig heeft: osso bucco, wilde duif, haas en hert.

Smaakprofiel:

Rood krachtig en gastronomisch met bewaarpotentieel

Culinair:

Rood vlees, rund, lam, wild

Druivenrassen:

100% Colorino.

Land

Italië

Alcohol

14.0%

Inzetbaarheid

2013 - 2020

Inhoud

75cl

Bodem

Kalkhoudende bodem met uit de oceaan afkomstige afzet. Relatief jonge wijnstokken (12 jaar) gelegen op 250 meter hoogte met een zuid georiënteerde ligging. 5 hectare in totaal, waarbij 50% van de druiven afkomstig zijn van Casanova en 50% van Sezzana.

Vinificatie

Handmatig geoogst vanaf 15 september. Gisting en inweking gedurende 10-11 dagen onder temperatuurscontrole in de roterende gisttanks (zoals ze ook in Piemonte worden gebruikt). Appelmelkzurengisting en rijping gedurende 24 maanden op Frans eikenhout, vaten van 600 liter. Daarna volgt een rijping gedurende 10 maanden op roestvrij staal voor de botteling. De wijn wordt geklaard noch gefilterd.

Druiven

100% Colorino.

Kleur

Massief zwartrood (de zwarte kers). De naam Il Colorino zegt genoeg. Geweldige kleurintensiteit!

Neus

Krachtige, klassieke expressie met de invloed van gebruikt hout en Mediterrane aroma's: dadels, gedroogde pruimen, laurier, kirsch, eucalyptus en een fractie leer. Subtiel exotisch met een geheel eigen karakter en dat is weer het voordeel van het koesteren van zo'n origineel, autochtoon ras.

Smaak

Krachtige, nog niet helemaal versmolten aanzet en een satijnen textuur die de gedoseerde viriliteit en rijkdom aan karakter meteen goed neerzet. Zeer verleidelijk contrast tussen de krokante sappigheid en de tannines. Rijke smaakkracht binnen een hechte en serieus gestructureerde materie. Dit is precies de combinatie waarmee de authentieke Italiaanse wijnen zich onderscheiden en waar de liefhebbers zo dol op zijn.

Culinair

Zeer krachtige, hoogwaardige en hoogst originele dinerwijn die het grote, gastronomische tegenspel nodig heeft: osso bucco, wilde duif, haas en hert.

Bruikbaar/houdbaar

2013 - 2020

Alcohol/Serveren

14.0% - 18.0 C°

Conclusie

Volbloed Italiaan op het niveau van een zeer goede Rosso di Montalcino!

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

In 1977 startte de familie Rivetti in het Piemonte gebied met wijnbouw. Aanvankelijk eerst met een Moscato d'Asti, daarna met wijn van de Barberadrui en in 1989 werden de eerste Nebbiolo-druiven verwerkt.

De Rivetti-familie ging door met het verwerven van wijngaarden waarvan de wijnen korte tijd later op de markt kwamen: 1989 Pin, 1995 Barbaresco Gallina, 1996 Barbaresco Starderie en Barbera d'Alba Gallina, 1997 Barbaresco Valeirano, 1998 Barbera d'Asti Superiore.

In 2000 werden er 8 hectaren in Barolo verworven. Waarvoor in 2003 een nieuwe, state of the art, wijnmakerij werd gebouwd. In 2001 volgde er een spectaculaire uitbreiding in Toscane door de verwerving van maar liefst 65 hectaren. Ook hier werd een nieuwe wijnmakerij gebouwd die in 2007 klaar kwam. In dat jaar werd het dertigjarige bestaan van het familiebedrijf gevierd.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.