UITGEBREID ZOEKEN

La Spinetta: 40 jaar!


De geschiedenis van la Spinetta gaat niet eens zo gek ver terug. Grootvader Giovanni Rivetti, geboren eind 19e eeuw, was weliswaar een groot wijnliefhebber en droomde er van om zijn eigen wijnen te maken in Piemonte, maar deze droom heeft hij nooit kunnen verwezenlijken. Hij vertrok rond de eeuwwisseling naar Argentinië met de intentie daar fortuin te vergaren en bij terugkomst zijn eigen domein te stichten. Het avontuur liep echter minder voorspoedig af: Giovanni keerde niet terug… Het lot was zijn zoon beter gezind: Giuseppe Rivetti sticht in 1977 alsnog het gedroomde domein: la Spinetta, vrij vertaald: de heuveltop. Samen met zijn vrouw Lidia weet hij in 1977 een aantal percelen met Moscato-druivenstokken te verwerven. Destijds werd Moscato d’Asti niet bepaald als een edele wijn beschouwd; het gros van de productie bestond uit zielloze bubbeltjeswijn. Giuseppe en Lidia zagen echter de potentie van de druif en la Spinetta was uiteindelijk de eerste producent die zogenaamde single vineyard-Moscato’s op de markt bracht. Dat besluit heeft hen geen windeieren gelegd. Het kapitaal dat werd vergaard met de verkoop van Moscato d‘Asti’s werd vanaf 1985 slim geïnvesteerd in nieuwe wijngaarden. Met andere variëteiten, want de ambities van beiden reikten ver(der). Wie anno nu la Spinetta zegt, zegt Giorgio Rivetti. Deels terecht, Giorgio is immers hét boegbeeld van dit in 1977 gestichte domein. Maar zonder hulp van zijn broers Bruno en Carlo, die beiden mede-eigenaar zijn, zou het domein niet kunnen opereren op het huidige, hoge niveau. Samen met enkele andere familieleden (Marco, Eleonora, Giovanna, Manuela… allen telgen uit de ‘Rivetti-clan’) zijn zij verantwoordelijk voor zo’n 100 hectare wijngaard in Piemonte. Daarnaast worden zij nog bijgestaan door een team van begenadigde wijnmakers en andere betrokken medewerkers. Of, om met de woorden van Giorgio Rivetti te spreken: “Rivetti or non-Rivetti, everybody at la Spinetta is a bit of a wine enthusiast.”

  1. La Spinetta 2013 Langhe Nebbiolo DOC

    La Spinetta 2013
    Langhe Nebbiolo DOC


    • De stokken staan in de legendarische Starderi-wijngaard.
    • Hét alternatief voor wijnen uit Barolo en Barbaresco.
    € 23,50
    • 14.0%
    Kalfs- en rundvlees, maar ook gevogelte en harde koemelkkazen.
  1. La Spinetta Cà di Pian 2013 Barbera d'Asti DOCG

    La Spinetta
    Cà di Pian 2013
    Barbera d'Asti DOCG


    • Onmiskenbaar de signatuur van Rivetti!
    • Volledig in lijn met de voorgaande (succes)jaargangen.
    € 22,50
    • 14.0%
    Gegarandeerd succesvolle begeleider van het beste rund- en lamsvlees.
  1. La Spinetta Gallina 2013 Barbera d'Alba DOC

    La Spinetta
    Gallina 2013
    Barbera d'Alba DOC


    • Barbera op het hoogste niveau.
    • Prachtige combinatie van generositeit, karakter, concentratie en toegankelijkheid.
    € 41,00
    • 14,5%
    T-bone, haarwild, kalfschenkel, lamsbout.
  1. La Spinetta Bionzo 2013 Barbera d'Asti Super. DOCG

    La Spinetta
    Bionzo 2013
    Barbera d'Asti Super. DOCG


    • Volstrekt onweerstaanbaar!
    • Ook de meest fanatieke Nebbiolo-fan zal hier heel gelukkig mee zijn.
    € 41,00
    • 14,5%
    Osso buco, lamsvlees, maar ook roze gebraden reerug. Truffel geen bezwaar.
  1. La Spinetta Bordini 2013 Barbaresco DOCG

    La Spinetta
    Bordini 2013
    Barbaresco DOCG


    • Maar liefst 93 punten van James Suckling.
    • Al jong zeer benaderbaar.
    € 42,50
    • 14,5%
    Hoofdgerechten op basis van blank vlees met truffel (parelhoen, kalfsschouder).
  1. La Spinetta Starderi 2012 Barbaresco DOCG

    La Spinetta
    Starderi 2012
    Barbaresco DOCG


    • Grootse barbaresco.
    • Zeer kostbaar, maar de investering zal vergeten worden bij consumptie.
    € 106,00
    • 14,5%
    Alle delen van rund, kalf en lam. Smaakintensieve stoofgerechten (osso bucco).
  1. La Spinetta Valeirano 2012 Barbaresco DOCG

    La Spinetta
    Valeirano 2012
    Barbaresco DOCG


    • Er zijn nog duurdere wijnen te vinden in Piemonte; beter zijn ze echter niet...
    • Kostbaar, maar wat een genot!
    € 106,00
    • 14,5%
    Aanbevolen bij jong wildzwijn (marcassin), gerijpt rundvlees, kalf en (wild) konijn.
  1. La Spinetta Gallina 2012 Barbaresco DOCG

    La Spinetta
    Gallina 2012
    Barbaresco DOCG


    • Nog onweerstaanbaarder dan kostbaar.
    • Opnieuw de verleidelijkste barbaresco uit de la Spinetta stal.
    € 106,00
    • 14,5%
    Combineren bij fijn haarwild (ree), lamsrug, rib-eye. Kalfsschouder met wintertruffel.
  1. La Spinetta Garretti 2013 Barolo DOCG

    La Spinetta
    Garretti 2013
    Barolo DOCG


    • De fluwelen Rivetti-hand is goed waarneembaar.
    • Ingewijde liefhebbers zullen dit als geen ander kunnen waarderen.
    € 46,00
    • 14,5%
    Rijke creaties met lam, geit van de rooster en de fijnste delen van het rund.
  1. La Spinetta Campè 2012 Barolo DOCG

    La Spinetta
    Campè 2012
    Barolo DOCG


    • Dit is werkelijk uitzonderlijk goed: de Nebbiolo in al haar glorie.
    • Vrijwel onmogelijk dit te evenaren.
    € 121,50
    • 14,5%
    Aanbevolen bij lam, geit, gerijpt rund- en kalfsvlees. Truffels geen bezwaar!
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.