Rosé

Heel wat wijnmakers besteden vandaag de dag zorg een aandacht aan de productie van rosé. Het imago van een restproduct zonder enig serieus karakter is volstrekt niet meer aan de orde. Niet alleen aan de top (Bandol, Domaine Tempier), maar ook op een zeer betaalbaar niveau komen we de mooiste rosé-wijnen tegen. De collectie is inmiddels dusdanig groot en divers dat er voor elk zomers of zelfs culinair moment een rosé te vinden is. We hebben vijf succesvolle en uiteenlopende rosé-wijnen voor u op een rij gezet en voorzien van een type aanduiding.

Helemaal nieuw is de Tavel-rosé van Perrin & Fils uit de zuidelijke Rhône. De wijngaarden (Grenache, Cinsault, Mourvèdre) voor deze rosé bevinden zich aan de rechter (west) kant van de Rhône in het departement de Gard. De bodem is klei-houdend met veel kalksteen en laat veel rolkeien zien, zoals dit ook in Châteauneuf-du-Pape het geval is. Dit is een rosé die gemaakt wordt met de techniek van de aderlating (saigné) en dit betekent dat er sprake is van een wat langer inweekproces (12 uur). Deze wijnen werden vroeger dan ook als 'Rosé's d'une Nuit' aangegeven omdat dit inweekproces (het contact tussen het sap en het vaste materiaal) meestal 's nachts plaats vond. Daarna volgt er een lange gisting op roestvrij staal op een temperatuur van 18 gr. C. De appelmelkzurengisting wordt geblokkeerd in verband met het behoud van de optimale frisheid. De wijn wordt in februari gebotteld en voor de botteling gefilterd.

Tavel wordt beschouwd als de Grand Cru onder de Rosé. Wij zij  blij dat we met de Tavel van de familie Perrin een grote, maar ook goed verteerbare Tavel in huis hebben. Teveel producenten verwarren de ambitie tot grootheid met  overdaad. Dit is een Rosé die door alle seizoenen heen goede diensten zal bewijzen!

 

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.