NIEUW! Eric Forest
Aanstormend talent uit Pouilly-Fuissé


Dit is geen opkomend, maar eerder een aanstormend talent. Heel vroeger hebben wij al wijnen van z'n vader Michel Forest gekocht, die het vak weer van zijn vader heeft geleerd. Eric is gestart met eigen wijngaarden maar neemt die van z'n ouders op termijn gefaseerd over.
 
Hij vertelde ons de hulp van twee grote leermeesters gehad te hebben. Voor de wijngaarden is dat z'n grootvader die al heel vroeg de waarde en het in leven houden van de bodem voorstond, lang voordat de begrippen ecologisch of biologisch in zwang kwamen. En voor het werk in de kelder is dat Jean-Marie Guffens, voor wie hij enkele jaren gewerkt heeft.
 
Het koesteren van oude stokken en het cultiveren van steile en stenige hellingwijngaarden. Het zorgvuldig laten rijpen, handmatig oogsten en zacht persen van kerngezonde druiven. Het vergisten van het beste sap alsmede het opvoeden van de jonge wijn op eersteklas eikenhout. Het klinkt allemaal heel bekend en vertrouwenwekkend. Maar er is meer nodig: echt talent, doorzettingsvermogen en een compromisloze discipline om te komen tot de echt indrukwekkende wijnen die uit de handen van Eric Forest komen.
 
Hij wordt nu al in een adem genoemd met de grootsten binnen zijn gebied. Al zijn de ons toegewezen hoeveelheden nog heel erg beperkt, we zijn erg blij en een beetje trots u zijn wijnen als absolute primeur voor Nederland te mogen presenteren.

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.