• Groth: wijnen met een onmiskenbaar Californisch karakter

  Tijdens ons laatste bezoek aan Wente in Livermore Valley maakten we kennis met Groth Winery in Oakville, ook de thuisbasis van het wereldbekende ‘Opus One’. Voor deze laatstgenoemde wijn wordt gemiddeld € 300,- (en meer!) betaald. In de jaren ’80 van de 20e eeuw genoot Groth eenzelfde cultstatus, mede doordat jaargang 1985 de ultieme score van 100 punten van Robert Parker behaalde. 

  VERDER LEZEN >>
 • Bestaat dé aspergewijn?

  Het aspergeseizoen is in volle gang! Iedere zichzelf respecterende chef werkt er mee, in de media wordt er volop aandacht aan besteed en elke wijn-aanbieder presenteert zijn ultieme aspergewijn. Iedere kok heeft zijn eigen bereidingswijze en iedere liefhebber heeft zijn persoonlijke favoriete asperge-gerecht. Wat ons betreft is het dus onmogelijk om 1 wijn uit te roepen tot dé aspergewijn.

  VERDER LEZEN >>
 • Alto Adige: bakermat van zuivere en elegante wijnen

  In 1923 besluiten enkele druivenproducenten hun krachten te bundelen en richten een wijndomein op coöperatieve grondslag op: Cantina Girlan. Nu, ruim 90 jaar na de oprichting, werkt het bedrijf met om en nabij 200 aangesloten druiventelers, die gezamenlijk goed zijn voor een wijngaardareaal van 220 ha. Men produceert er wijnen die uitblinken in verteerbaarheid.

  VERDER LEZEN >>
 • Sauter’s Seven

  Sauter’s Seven is een vaste rubriek in onze Wijnkroniek. Vooruitlopend op de verschijning van de volgende uitgave, treft u onderstaand al vast een ‘preview’. De beter ingewijden zullen in de selectie uitsluitend echte Sauter-klassiekers herkennen. Een meer dan vertrouwd aanbod dus, dat u zonder twijfel in huis kunt halen. De wijnen uit ‘the Spring Selection’ zijn meer dan geschikt om te schenken tijdens de mooiste voorjaarsdagen. Van harte aanbevolen!

  VERDER LEZEN >>
 • Special Bourgogne 2014

  2014 heeft alles van een groot jaar en eindelijk is er, na de in kwantitatief opzicht deficitaire jaren 2010, 2011, 2012 en 2013, sprake van een normaler volume. Niet dat daarmee de tekorten gecompenseerd kunnen worden, maar het biedt voor de meeste producenten toch enig soelaas. Behalve voor de door de hagel in de Maconnais en de Cote de Beaune getroffen producenten.

  VERDER LEZEN >>
 • Murrieta’s Well

  In 1850 ontdekte Joaquin Murrieta de schoonheid en de magie van een bron waarvan het water opwelde op de plek waar nu het historische wijndomein gevestigd is. In 1880 werd Louis Mel verliefd op de Livermore Valley en verwerft er een bezit van 37 hectare dat door de plaatselijke bewoners liefdevol “Murieta's Well” genoemd wordt. Anno nu worden er prachtige, haast on-Amerikaanse assemblages gemaakt: the Whip & the Spur

  VERDER LEZEN >>
 • Cantina Sociale del Vermentino

  In 1956 bundelt een aantal individuele druiventelers hun krachten en richt de Cantina Sociale del Vermentino op. Het bedrijf is in gedurende de afgelopen 5 decennia fors gegroeid, maar van de coöperatieve grondslag is men nooit afgeweken. De karaktervolle wijnen van Cantina del Vermentino zijn daar stuk voor stuk uitstekende voorbeelden van. Het mediterrane karakter is zonder meer aanwezig, maar met behoud van frisheid...

  VERDER LEZEN >>
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.