UITGEBREID ZOEKEN

Gagliole Rubiolo 2009 Chianti Classico d.o.c.g.

Gagliole
Rubiolo 2009
Chianti Classico d.o.c.g.

  • De wijn verschaft meteen heel veel plezier en heeft een ontspannend effect.
  • Zeer pure, zacht gekruide Sangiovese-expressie met uiterst subtiele houtinvloed.

Availability: Niet in voorraad

€ 15,75
  •  

Echt genieten van deze totale harmonie met precies voldoende contrast om lang te blijven boeien...

Wijn/spijs beschrijving:

Fijne, gastronomische, goed verteerbare eetwijn die heel wat contrasten aan kan. Gemaakt voor de goede Italiaanse keuken zoals traag gegaarde kalfsschenkel met wilde bospaddestoelen en huisgemaakte pasta met eersteklas olijfolie en wintertruffel.

Smaakprofiel:

Rood harmonieus, mondvullend

Culinair:

Harde, belegen kaas , Rood vlees, rund, lam, wild , Wit vlees, gevogelte, vis, pasta's

Druivenrassen:

90% Sangiovese, 10% Merlot.

Land

Italië

Alcohol

13,5%

Inzetbaarheid

2011 - 2018

Inhoud

75cl

Bodem

Wijngaarden gesitueerd op een hoogte van 450 tot 480 meter met een zuidelijke en zuid-westelijke oriëntatie. De bodem bestaat uit leem met de poreuze en verpulverde Toscaanse rotsteen (Galestro). 5000 stokken per hectare.

Vinificatie

Handgeplukte druiven na een strenge selectie (na productie reducerende passages, tweemaal groene oogst, en een extreem strenge sortering). Ontstelen en kneuzen. De gisting geschiedt onder temperatuurcontrole met een inweekproces van 15 tot 18 dagen. Rijping voor één derde op eiken okshoofden, één derde op eiken foeders (groter formaat) en één derde op roestvrij staal.

Druiven

90% Sangiovese, 10% Merlot.

Kleur

Diep robijnrood met wat mahonie. Opvallend fraaie kleur. Levendig, transparant en toch krachtig.

Neus

Zeer pure, zacht gekruide Sangiovese-expressie met uiterst subtiele houtinvloed: rozenblad, viooltje, zwarte kers. Ook leer, grafiet en opnieuw een fractie kruidnagel.

Smaak

Versmolten, vloeiende aanzet en een satijnen textuur. Heerlijk, tactiel mondcontact. Smaakrijke, mondvullende en toch elegante materie met veel finesse. Gepolijste tannines met toch een niet te onderschatten reserve en een lang aanhoudende smaakvoortzetting. De wijn verschaft meteen heel veel plezier en heeft een ontspannend effect.

Culinair

Fijne, gastronomische, goed verteerbare eetwijn die heel wat contrasten aan kan. Gemaakt voor de goede Italiaanse keuken zoals traag gegaarde kalfsschenkel met wilde bospaddestoelen en huisgemaakte pasta met eersteklas olijfolie en wintertruffel.

Bruikbaar/houdbaar

2011 - 2018

Alcohol

13,5%

Conclusie

Echt genieten van deze totale harmonie met precies voldoende contrast om lang te blijven boeien...

PDF Downloaden / afdrukken
89/100
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

NAAM WIJNMAKER

Bloktekst 1

Bloktekst 2

Bloktekst 3


Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.