UITGEBREID ZOEKEN

Finca Sandoval Salia 2008 Manchuela d.o. | Spanje

Finca Sandoval
Salia 2008
Manchuela d.o. | Spanje

  • Verrukkelijke, krachtige en vlezige wijn zonder dat er sprake is van overgewicht.
  • Finale met veel reliëf, lengte en spanning; een ambitieuze Spaanse klassewijn

Availability: Niet in voorraad

€ 17,95
  •  

Positieve ontwikkeling: beter gedoseerd volume, vitaliserende frisheid binnen een extreem verleidelijke, vruchtvlezige opulentie.

Wijn/spijs beschrijving:

Heerlijke, bijzonder smaakkrachtige maar goed verteerbare eet/dinerwijn: lam, côte à l’os, groot wild maar zonder zoete begeleiding. Zeer oude, brokkelige kaas van de koe.

Smaakprofiel:

Rood krachtig en gastronomisch met bewaarpotentieel

Culinair:

Harde, belegen kaas , Rood vlees, rund, lam, wild

Druivenrassen:

47% Syrah, 42% Garnacha, 11% Tempranillo

Land

Spanje

Alcohol

14.0%

Best op dronk

2015

Inzetbaarheid

2011 - 2020

Inhoud

75cl

Bodem

Hooggelegen (noordoost) wijngaarden (600 meter hoogte) ten zuidoosten van Madrid. Kalkhoudende kleibodem met zowel zand als kiezelinvloeden. Alles is er op gericht om kwaliteit door kleine opbrengsten te bereiken (tussen 19 en 29 hl/ha).

Vinificatie

De druiven worden handmatig geoogst als het hout optimaal rijp is (bruin gekleurde stelen en naar noten smakende pitten). Licht gekneusd en ontsteeld en een lange, koude inweking voordat de gisting start inclusief pigeage (het breken van de druivenkoek). Tijdens de gisting gaat de wijn over in eikenhouten vaten voor het vervolg en de appelmalkzurengisting met het oproeren van de fijne gistsporen. Het vinificatieproces neemt 18 tot 20 dagen in beslag. Een derde nieuw hout: Vogezen en Allier en wat nieuwe vaten van de Franse Tonnelier Demptos, maar van Amerikaans eiken gemaakt.

Druiven

47% Syrah, 42% Garnacha, 11% Tempranillo

Kleur

Massief zwartrood met een vitale, paarse schakering. Extreem krachtig, iets mat.

Neus

Rijke, Mediterrane expressie met een enorme vruchtenconcentratie die de subtiele houtpresentie (ceder, Havana-tabak, houtteer) aardig partij geeft. Zwarte vruchten (kersen, pruimen, bramen). Zeer verleidelijk geheel met een zachte frisheid.

Smaak

100% versmolten aanzet en een echt fluwelen textuur. Verrukkelijk opulente en vlezige materie zonder dat er sprake is van overgewicht. Grote structuur met een modelbalans. Het alcoholgehalte zit goed versmolten. De zachte, opvallend smaakrijke zuren verschaffen het geheel een sappige frisheid en de niet te onderschatten tannines zitten goed verpakt in dit rijke geheel. Finale met veel reliëf, lengte en spanning. Dit biedt voor een gestructureerde, ambitieuze Spaanse klassewijn een onverwachte hoeveelheid direct plezier.

Culinair

Heerlijke, bijzonder smaakkrachtige maar goed verteerbare eet/dinerwijn: lam, côte à l’os, groot wild maar zonder zoete begeleiding. Zeer oude, brokkelige kaas van de koe.

Bruikbaar/houdbaar

2011 - 2020

Alcohol/Serveren

14.0% - 18.0 C°

Conclusie

Positieve ontwikkeling: beter gedoseerd volume, vitaliserende frisheid binnen een extreem verleidelijke, vruchtvlezige opulentie.

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

Victor de la Serna is adjunct-directeur van de Spaanse krant El Mundo, wijnauteur en gastronomisch chroniqueur sinds meer dan 30 jaar. Hij heeft een nieuw wijndomein gesticht in de Manchuela- streek, in het Zuid-Oosten van Spanje en 130 km vanaf Valencia. Hij is de zoon van Victor de la Serna Gutiérrez-Répide, een van de oprichters van de in 1971 gestichte l’Académie Internationale du Vin, waar hij de tweede president van was. Zijn zoon is lid sinds 1999. Victor de la Serna, heeft talrijke artikelen over de wijnbouw en de wijncultuur geschreven (El Mundo, Sibaritas, Decanter, Wine & Spirits) en is hiervoor met twee Spaanse, Gastronomische prijzen onderscheiden. In 2010 was hij jury voorzitter van de International Wine Challenge in Londen.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.