UITGEBREID ZOEKEN

Finca Sandoval 2007 Manchuela d.o. | Spanje

Finca Sandoval 2007
Manchuela DO

  • Uitgesproken grote en krachtige structuur met een goede balans ondanks de kracht
  • Hoogwaardig (grand cru) expressie met de fijnste houttonen

Availability: Niet in voorraad

€ 29,50
  •  

Ook hier, hoe is het mogelijk, progressie door toename van fijnheid en elegantie binnen een toch nogal gespierd geheel. Grote wijn!

Wijn/spijs beschrijving:

Grote diner- en wildwijn: het fijnste lamsvlees, klassiek haarwild (wild zwijn, hert) maar ook duif, eend. Geschikt bij alle hoofdgerechten van niveau waarbij een grote, gestructureerde rode wijn met de combinatie van kracht en finesse aanbevolen wordt.

Smaakprofiel:

Rood zeer krachtig en gastronomisch met groot potentieel

Culinair:

Harde, belegen kaas , Rood vlees, rund, lam, wild

Druivenrassen:

Syrah en Monastrell (Mourvèdre)

Land

Spanje

Alcohol

14,5%

Inzetbaarheid

2011 - 2020

Inhoud

75cl

Bodem

Hooggelegen (noord-oost) wijngaarden (plm 600 m. alt.) ten zuid-oosten van Madrid. Kalkhoudende klei-bodem met zowel zand als kiezelinvloeden. Alles is er op gericht om kwaliteit en concentratie door kleine opbrengsten te bereiken (tussen 19 en 29 hl/ha).

Vinificatie

De druiven worden handmatig geoogst als het hout optimaal rijp is (bruin gekleurde stelen en naar noten smakende pitten). Licht gekneusd en ontsteeld en een lange, koude inweking voordat de gisting start inclusief pigeage (het breken van de druivenkoek). Tijdens de gisting gaat de wijn over in eikenhouten vaten voor het vervolg en de appelmalkzurengisting met het oproeren van de fijne gistsporen. Het vinificatieproces neemt 18 tot 20 dagen in beslag. Een derde nieuw hout: Vogezen en Allier en wat nieuwe vaten van de Franse Tonnelier Demptos, maar van Amerikaans eiken gemaakt.

Druiven

Syrah en Monastrell (Mourvèdre)

Kleur

Massief zwartrood met de vitale schakering van de pioenroos. Voor een wijn met vrij lange fustrijping is de kleur echt veelbelovend krachtig en jong! Geen evolutie te bespeuren. Dit is altijd een indicatie voor een groot bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Neus

Hoogwaardig (grand cru) expressie met de fijnste houttonen (ceder). Zwarte vruchten, fijne (havanna) tabak, mokka, geroosterde druiven, gekonfijte, zwarte olijven. Opvallend is de reserve, de veerkracht ofwel de dynamiek in het boeket.

Smaak

Prachtig versmolten aanzet en een textuur die even hecht als fluwelig en zijdeachtig is. Het tactiele mondcontact van de grote wijn. Opulent en vruchtvlezig met een goede balans en frisheid. Uitgesproken grote en krachtige structuur met een goede balans ondanks de kracht van de individuele elementen. De nobele tannines zijn gepolijst, “zoet” smaakvol, maar veel krachtiger dan zoals ze ervaren worden. Complex geheel waarin de finesses meer tot uitdrukking komen.

Culinair

Grote diner- en wildwijn: het fijnste lamsvlees, klassiek haarwild (wild zwijn, hert) maar ook duif, eend. Geschikt bij alle hoofdgerechten van niveau waarbij een grote, gestructureerde rode wijn met de combinatie van kracht en finesse aanbevolen wordt.

Bruikbaar/houdbaar

2011 - 2020

Alcohol/Serveren

14,5% - 18.0 C°

Conclusie

Ook hier, hoe is het mogelijk, progressie door toename van fijnheid en elegantie binnen een toch nogal gespierd geheel. Grote wijn!

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

Victor de la Serna is adjunct-directeur van de Spaanse krant El Mundo, wijnauteur en gastronomisch chroniqueur sinds meer dan 30 jaar. Hij heeft een nieuw wijndomein gesticht in de Manchuela- streek, in het Zuid-Oosten van Spanje en 130 km vanaf Valencia. Hij is de zoon van Victor de la Serna Gutiérrez-Répide, een van de oprichters van de in 1971 gestichte l’Académie Internationale du Vin, waar hij de tweede president van was. Zijn zoon is lid sinds 1999. Victor de la Serna, heeft talrijke artikelen over de wijnbouw en de wijncultuur geschreven (El Mundo, Sibaritas, Decanter, Wine & Spirits) en is hiervoor met twee Spaanse, Gastronomische prijzen onderscheiden. In 2010 was hij jury voorzitter van de International Wine Challenge in Londen.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.