UITGEBREID ZOEKEN

Famille Perrin Les Cornuds Vinsobres a.c.

Famille Perrin
Les Cornuds 2010
Vinsobres a.c.

  • De familie Perrin blinkt echt uit in Vinsobres.
  • Dit verlangt naar een winterse begeleiding aan tafel.

Availability: In voorraad

€ 14,25
  •  

Eigenlijk een prachtige, contrasterende naam als herkomstbenaming voor deze vurige karakterwijn...... “VinSobreS” – voor deze soberheid maken de echte liefhebbers graag een flinke omweg!

Wijn/spijs beschrijving:

Wijn met grote culinaire mogelijkheden die voorbestemd lijkt om de fijnste wildgerechten (alle haarwild) met talent te begeleiden. Maar ook als vurige dinerwijn in de herfst of het aarzelende voorjaar: lam, rib-eye. Gekruide suddergerechten en ragouts.

Smaakprofiel:

Rood krachtig en gastronomisch met bewaarpotentieel

Culinair:

Rood vlees, rund, lam, wild

Druivenrassen:

50% Grenache en 50% Syrah.

Land

Frankrijk

Alcohol

14.0%

Inzetbaarheid

2014 - 2022

Inhoud

75cl

Bodem

Wijngaard van 45 ha te Vinsobres in het uiterste noorden van de zuidelijke Rhône. Het perceel, in terrasvorm, is gelegen op een gemiddelde hoogte van 300 meter. Aan de noordkant van de herkomstbenaming. Kiezelhoudende mergel op de flanken, met als ondergrond steenrijke aanslibbing uit het quartaire tijdperk.

Vinificatie

Verwerking van het oogstmateriaal in de eigen kelder te Vinsobres. Alle trossen worden ontsteeld. Het inweekproces van de Syrah-druiven geschiedt in verticale, open (naar boven iets toelopende) eikenhouten foeders met regelmatig doorbreking van de “marc” (de druivenkoek die op het sap in gisting drijft). Het sap van de Grenache-druiven vergist op roestvrij staal. Na de appelmelkzurengisting worden beide componenten geassembleerd voor een rijping gedurende 6 maanden op roestvrij staal (80%) en eikenhouten, één maal gebruikte, okshoofden van 225 liter.

Druiven

50% Grenache en 50% Syrah.

Kleur

Gloedvol, transparant en krachtig kersrood – vergelijkbaar met die van een top Pinot-Noir van een zeer rijp jaar.

Neus

Expressie met een goed waarneembare, nobele bodeminvloed. Kruidige, subtiel rokerige mineraliteit, peper, vuursteen, natte rots, cassis maar ook (in de bergen) gedroogd vlees. Prachtige karakter-expressie.

Smaak

Versmolten en zacht vloeiende aanzet en een fluwelen textuur. Het tactiele mondcontact van de grote, vurige wijn. De verfijnde gloed gaat gepaard met die zeldzame combinatie van kracht en verfijning. In de krachtige structuur zit een goed evenwicht en de tannines hebben een formidabele dynamiek zonder dat er sprake is van agressie of drogende effecten.

Culinair

Wijn met grote culinaire mogelijkheden die voorbestemd lijkt om de fijnste wildgerechten (alle haarwild) met talent te begeleiden. Maar ook als vurige dinerwijn in de herfst of het aarzelende voorjaar: lam, rib-eye. Gekruide suddergerechten en ragouts.

Bruikbaar/houdbaar

2014 - 2022

Alcohol

14.0%

Conclusie

Eigenlijk een prachtige, contrasterende naam als herkomstbenaming voor deze vurige karakterwijn...... “VinSobreS” – voor deze soberheid maken de echte liefhebbers graag een flinke omweg!

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

De geschiedenis van Beaucastel start in het begin van de 17e eeuw. De Perrins verschenen in het begin van de 20e eeuw. Wij zijn nu vijf generaties verder en er staat een wereldbedrijf op het gebied van kwaliteitswijnen met de Rhône als referentiepunt. Van zeer betaalbaar tot en met de absolute top.

De familie-portfolio in de zuidelijke Rhône is nu zo uitgebreid dat wij besloten hebben uitsluitend Rhône-wijnen van Perrin te voeren. Alles aan visie, techniek en wijngaardbewerking die Beaucastel de begeerde, mondiale toppositie bezorgd heeft, is van toepassing op de wijngaarden en de wijnen met de andere herkomstbenamingen, zoals Ventoux, Lubéron, Cotes du Rhône, Gigondas, Vinsobres, Rasteau en Vacqueyras. Met behoud van het eigen karakter; de onderlinge verschillen tussen de wijnen zijn groot en bewijzen de respectvolle werkwijze.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.