UITGEBREID ZOEKEN

Famille Perrin Les Christins Vacqueyras a.c.

Famille Perrin
Les Christins
Vacqueyras a.c.

  • Krachtig gestructureerde wijn met een goede balans.
  • Een forse dosis kracht, verpakt in een fluwelen handschoen.

Availability: In voorraad

€ 18,75
  •  

100% geslaagd – Rhône-plezier op hoog niveau.

Wijn/spijs beschrijving:

Krachtige diner- eet/wildwijn: hert, haas, wild zwijn, lamsbout, T-bone etc. In het zuiden serveert men zo'n wijn ook graag, voorzichtig gekoeld, bij een zeer rijke bouillabaisse. Harde, belegen kazen.

Smaakprofiel:

Rood krachtig en gastronomisch met bewaarpotentieel

Culinair:

Harde, belegen kaas , Rood vlees, rund, lam, wild

Druivenrassen:

75% Grenache en 25% Syrah. Oude stokken met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar.

Land

Frankrijk

Alcohol

13.0%

Inzetbaarheid

2013 - 2021

Inhoud

75cl

Bodem

Voor lange termijn gehuurde en door de ploeg van Beaucastel onderhouden wijngaard van 8 ha gelegen in de gemeente Sarrians; ten zuiden van de dentelles de Montmirail. De wijngaarden zijn gelegen op steenrijke terrassen met een zand-kleilaag, rijk aan blauwe cobalt en met oxyden als onderlaag.

Vinificatie

Handmatig geoogst in kleine kistjes van 25 kilo. Ontstelen, kneuzen en vervolgens een zeer lang inweekproces van een maand in gistkuipen van 50 hl. De wijnen van de twee rassen worden na de appelmelkzurengisting geassembleerd.

Druiven

75% Grenache en 25% Syrah. Oude stokken met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar.

Kleur

Donkere en zeer krachtige, kersrode kleur met de schakering zwart.

Neus

Vanaf het eerste mondcontact, met deze goed versmolten materie, voorzien van een romige tot fluwelen textuur, is er sprake van een formidabele vitaliteit en smaakkracht. Zeer degelijk gestructureerd. Krachtig, harmonisch, maar voor een Rhône-wijn heerlijk fris, waardoor het op zich vrij forse alcoholgehalte effectief in toom gehouden wordt. Degelijke, maar ook zoete tannines. In de finale is er sprake van een verleidelijke vruchtenconcentratie, veel afwisseling en contrast.

Smaak

Zwarte peper, de geuren van garrigues en hars/dennenbomen. Heerlijke en uiterst originele expressie. Ook vruchtentonen als bramen en kers en daarnaast heel verassend, de tonkaboon. Brede, versmolten aanzet met een absoluut fluwelen textuur. Tactiel, zijdezacht en de materie is echt sappig. Krachtig gestructureerde wijn met een goede balans. Krachtige finale met bewust gepolijste tannines. Vlezige materie en toegankelijker dan de Rasteau.

Culinair

Krachtige diner- eet/wildwijn: hert, haas, wild zwijn, lamsbout, T-bone etc. In het zuiden serveert men zo'n wijn ook graag, voorzichtig gekoeld, bij een zeer rijke bouillabaisse. Harde, belegen kazen.

Bruikbaar/houdbaar

2013 - 2021

Alcohol

13.0%

Conclusie

100% geslaagd – Rhône-plezier op hoog niveau.

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

De geschiedenis van Beaucastel start in het begin van de 17e eeuw. De Perrins verschenen in het begin van de 20e eeuw. Wij zijn nu vijf generaties verder en er staat een wereldbedrijf op het gebied van kwaliteitswijnen met de Rhône als referentiepunt. Van zeer betaalbaar tot en met de absolute top.

De familie-portfolio in de zuidelijke Rhône is nu zo uitgebreid dat wij besloten hebben uitsluitend Rhône-wijnen van Perrin te voeren. Alles aan visie, techniek en wijngaardbewerking die Beaucastel de begeerde, mondiale toppositie bezorgd heeft, is van toepassing op de wijngaarden en de wijnen met de andere herkomstbenamingen, zoals Ventoux, Lubéron, Cotes du Rhône, Gigondas, Vinsobres, Rasteau en Vacqueyras. Met behoud van het eigen karakter; de onderlinge verschillen tussen de wijnen zijn groot en bewijzen de respectvolle werkwijze.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.