UITGEBREID ZOEKEN

Famille Perrin l'Andéol Rasteau a.c.

Famille Perrin
l'Andéol 2010
Rasteau a.c.

  • Dit is de Chambolle onder de Villages van de Rhône!
  • Zowel nu als over enkele jaren (tot 2020/2023) ongekend plezier.

Availability: In voorraad

€ 15,25
  •  

Simplement delicieux!

Wijn/spijs beschrijving:

Verleidelijke, uiterst toegankelijke maar toch echt smaakrijke eetwijn. Combineren met delicatere tegenspelers: Bresse-kip, zuiglam, het fijnste kalfsvlees, inclusief zwezerik. Op de huid gebakken of geroosterde, harde vis.

Smaakprofiel:

Rood krachtig en gastronomisch met bewaarpotentieel

Culinair:

Rood vlees, rund, lam, wild , Wit vlees, gevogelte, vis, pasta's

Druivenrassen:

80% Grenache en 20% Syrah.

Land

Frankrijk

Alcohol

13.0%

Inzetbaarheid

2015 - 2023

Inhoud

75cl

Bodem

Ligging: wijngaard van 2 ha, voor de lange termijn gehuurd en bewerkt door de Perrin-equipe. Op het zuiden georiënteerde hellingen, in de vorm van een waskom, die enige bescherming bieden tegen de Mistral. De beschermde ligging zorgt voor een vroege rijping. Bodemsamenstelling: oude terrassen met kiezel, zandrijke mergel en klei uit het Plioceen-tijdperk.

Vinificatie

De druiven worden op de Beaucastelwijze verwerkt. Dat wil zeggen dat ze een korte maar hevige verwarming van enkele seconden ondergaan. Het voordeel is een effectieve bescherming tegen oxidatie en een onmiddellijke overdracht van de kleurstoffen. Lang inweekproces en geen “pigeage” (breken van de druivenkoek). Rijping voor 90% op tanks en 10% op eikenhouten foeders gedurende zes maanden.

Druiven

80% Grenache en 20% Syrah.

Kleur

Rijke, zwartrode kleur, zowel krachtig als transparant.

Neus

Verfijnde, aparte expressie met cederhout, laurier, zwarte kersen, viooltjes. Dit is gewoonweg delicieus en een voorbode van een heel andere, meer vrouwelijke stijl van Rhône-wijn.

Smaak

Zacht vloeiende, versmolten aanzet met een romige textuur. Teder, tactiel mondcontact met een buitengewoon harmonische materie met een frisheid, gepolijste tannines en een opvallende smaakvariatie en kracht. Verfijnde structuur, sappig, vruchtvlezig en succulent. Massief noch viriel. De tannines zijn zacht en smaakvol en manifesteren zich nauwelijks. Toch zit er een behoorlijk, verscholen reserve. Dit is de Chambolle onder de Villages van de Rhône!

Culinair

Verleidelijke, uiterst toegankelijke maar toch echt smaakrijke eetwijn. Combineren met delicatere tegenspelers: Bresse-kip, zuiglam, het fijnste kalfsvlees, inclusief zwezerik. Op de huid gebakken of geroosterde, harde vis.

Bruikbaar/houdbaar

2015 - 2023

Alcohol

13.0%

Conclusie

Simplement delicieux!

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

De geschiedenis van Beaucastel start in het begin van de 17e eeuw. De Perrins verschenen in het begin van de 20e eeuw. Wij zijn nu vijf generaties verder en er staat een wereldbedrijf op het gebied van kwaliteitswijnen met de Rhône als referentiepunt. Van zeer betaalbaar tot en met de absolute top.

De familie-portfolio in de zuidelijke Rhône is nu zo uitgebreid dat wij besloten hebben uitsluitend Rhône-wijnen van Perrin te voeren. Alles aan visie, techniek en wijngaardbewerking die Beaucastel de begeerde, mondiale toppositie bezorgd heeft, is van toepassing op de wijngaarden en de wijnen met de andere herkomstbenamingen, zoals Ventoux, Lubéron, Cotes du Rhône, Gigondas, Vinsobres, Rasteau en Vacqueyras. Met behoud van het eigen karakter; de onderlinge verschillen tussen de wijnen zijn groot en bewijzen de respectvolle werkwijze.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.