UITGEBREID ZOEKEN

Perrin & Fils 2010 Ventoux a.c.

Famille Perrin 2010
Ventoux a.c.

  • Zeer positief beoordeeld in la Revue de Vin France.
  • Klassiek en authentiek voor een uiterst sympathieke prijs.

Availability: Niet in voorraad

€ 7,45
  •  

Goede opvolger van de onklopbare 2009. Hier komen veel goede eigenschappen samen: evenzeer eet- als plezier wijn (buiten tafel). Toegankelijk en toch voldoende spanning om te blijven boeien. Een zekere klasse, authentiek karakter en een uiterst sympathieke prijs. Niet zo gek dat deze wijn in de Revue du Vin de France zo'n hoge waardering kreeg.

Wijn/spijs beschrijving:

Onbeperkt inzetbaar: lunch/diner/buiten de maaltijd/barbecue. Basale gerechten en geschikt bij zowel vlees als vis. Tevens zeer aantrekkelijke wijn ter ontspanning buiten de maaltijd.

Smaakprofiel:

Rood harmonieus, mondvullend

Culinair:

Rood vlees, rund, lam, wild , Wit vlees, gevogelte, vis, pasta's

Druivenrassen:

50% Grenache, 20% Syrah, 15% Carignan en 15% Cinsault.

Land

Frankrijk

Alcohol

13,5%

Inzetbaarheid

2011 - 2013

Inhoud

75cl

Bodem

De bodemsamenstelling wisselt naar gelang de hoogte van de wijngaarden, maar bestaat voor het belangrijkste gedeelte uit zeebodemafzettingen uit de periode van het tertiair. Met als basis het enorme kalkstenen massief van de Mont Ventoux met een bovenlaag van rode aarde. De ligging van de wijngaarden: 25 km ten oosten van de stad Orange, verdeeld over de verschillende gemeentes (Mazan, Mormoiron, Villes sur Auzon, Puyméras en Saint Didier).

Vinificatie

De druiven worden gekneusd, maar niet ontsteeld (!). Een korte verwarming stimuleert de kleurextractie en verjaagt de 'oxydasen' (Beaucastel-Perrin vinificatie). Vergisting in cementen gistkuipen van 150 tot 300 hectoliter. Kort, maar intensief inweekproces. Loopsap wordt van het vaste materiaal gescheiden zodra de alcoholische vergisting afgelopen is. Geen houtrijping om het fruitintensieve, vruchtvlezige karakter te behouden.

Druiven

50% Grenache, 20% Syrah, 15% Carignan en 15% Cinsault.

Kleur

Krachtig granaatrood met een iets matte, zwarte schakering en een fractie mahonie. Een kleur die een zekere klasse reflecteert, zeker in verhouding tot het bescheiden prijsniveau.

Neus

Origineel gekruide expressie (kruidnagel en komijn). Zwarte vruchten (bramen en kersen) in combinatie met leer. Hier valt in aromatische zin al veel te beleven.

Smaak

Versmolten aanzet en een fluwelen textuur. Direct en zeer aangenaam mondcontact. Sappige, vruchtvlezige en krokante materie met een laag zuurgehalte en zeer zachte tannines; harmonieuze wijn met een ontspannend effect.

Culinair

Onbeperkt inzetbaar: lunch/diner/buiten de maaltijd/barbecue. Basale gerechten en geschikt bij zowel vlees als vis. Tevens zeer aantrekkelijke wijn ter ontspanning buiten de maaltijd.

Bruikbaar/houdbaar

2011 - 2013

Alcohol/Serveren

13,5% - 16.0 C°

Conclusie

Goede opvolger van de onklopbare 2009. Hier komen veel goede eigenschappen samen: evenzeer eet- als plezier wijn (buiten tafel). Toegankelijk en toch voldoende spanning om te blijven boeien. Een zekere klasse, authentiek karakter en een uiterst sympathieke prijs. Niet zo gek dat deze wijn in de Revue du Vin de France zo'n hoge waardering kreeg.

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

De geschiedenis van Beaucastel start in het begin van de 17e eeuw. De Perrins verschenen in het begin van de 20e eeuw. Wij zijn nu vijf generaties verder en er staat een wereldbedrijf op het gebied van kwaliteitswijnen met de Rhône als referentiepunt. Van zeer betaalbaar tot en met de absolute top.

De familie-portfolio in de zuidelijke Rhône is nu zo uitgebreid dat wij besloten hebben uitsluitend Rhône-wijnen van Perrin te voeren. Alles aan visie, techniek en wijngaardbewerking die Beaucastel de begeerde, mondiale toppositie bezorgd heeft, is van toepassing op de wijngaarden en de wijnen met de andere herkomstbenamingen, zoals Ventoux, Lubéron, Cotes du Rhône, Gigondas, Vinsobres, Rasteau en Vacqueyras. Met behoud van het eigen karakter; de onderlinge verschillen tussen de wijnen zijn groot en bewijzen de respectvolle werkwijze.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.