UITGEBREID ZOEKEN

Perrin & Fils 2008 Muscat Beaumes de Venise

Famille Perrin 2008
Muscat Beaumes de Venise

  • De uitverkoren dessertwijn! Nobel zoet in combinatie met de juiste frisheid.
  • Groote smaakintensiteit i.c.m. verfijning, verteerbaarheid en lengte.

Availability: Niet in voorraad

€ 21,90
  •  

Ce Muscat de Beaumes de Venise est un bonbon!

Wijn/spijs beschrijving:

Uitverkoren dessertwijn bij fijne patisserie al dan niet in combinatie met (room)ijs, maar de Perrins hebben een ideaal akkoord bereikt met: Petit soufflé Citron au Laurier.

Smaakprofiel:

Wit zeer krachtig, gastronomisch en intens zoet met groot potentieel

Culinair:

Desserts met chocolade , Desserts op vruchtenbasis

Druivenrassen:

Muscat Blanc à Petits Grains

Land

Frankrijk

Alcohol

15.0%

Inzetbaarheid

2011 - 2015

Inhoud

75cl

Bodem

De wijngaarden bevinden zich aan de voet van de Dentelles du Montmirail en gedijen in dit bijzonder warme (micro) klimaat. Hierdoor ontstaat er gemakkelijk een vorm van rijpheid die de productie van zoete wijn mogelijk maakt. De bodem is als volgt samengesteld: ge-erodeerde kalksteen vermengd met rode klei en een groot deel zand.

Vinificatie

De eerste aanzet is traditioneel. De trossen worden direct geperst en het sap wordt geschoond bij lage temperatuur. Ook de gisting geschiedt op lage temperatuur om de kenmerkende vruchtenaroma's vast te houden. Zodra de hoeveelheid van 125 gram restsuiker bereikt is, wordt er in fasen wijnalcohol toegevoegd om de gisting te stoppen. Alles geschiedt op roestvrij staal en de wijn wordt na filtering op fles gebracht.

Druiven

Muscat Blanc à Petits Grains

Kleur

Fonkelende, bleekgouden kleur.

Neus

De Muscat is de enige druif die z'n kenmerkende aroma's (bloesem van de vlierbes, acacia-honing) integraal aan de wijn afstaat en daardoor onmiddellijk herkenbaar is. Het gistingsproces heeft het boeket nog complexer gemaakt (perzik, mint, anijs).

Smaak

Versmolten, intens fijn-zoete aanzet en een romige textuur. Alcohol zit goed in deze zoete weelde opgesloten. De uiterst discrete zuren verschaffen toch verkwikking zoals een zeer sappige vrucht (abrikoos) op de rand van overrijpheid dit kan doen. De smaakintensiteit is bijzonder groot maar het geheel blijft fijn, goed verteerbaar en laat een trage, lang aanhoudende smaakontwikkeling in de mond zien.

Culinair

Uitverkoren dessertwijn bij fijne patisserie al dan niet in combinatie met (room)ijs, maar de Perrins hebben een ideaal akkoord bereikt met: Petit soufflé Citron au Laurier.

Bruikbaar/houdbaar

2011 - 2015

Alcohol

15.0%

Conclusie

Ce Muscat de Beaumes de Venise est un bonbon!

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

De geschiedenis van Beaucastel start in het begin van de 17e eeuw. De Perrins verschenen in het begin van de 20e eeuw. Wij zijn nu vijf generaties verder en er staat een wereldbedrijf op het gebied van kwaliteitswijnen met de Rhône als referentiepunt. Van zeer betaalbaar tot en met de absolute top.

De familie-portfolio in de zuidelijke Rhône is nu zo uitgebreid dat wij besloten hebben uitsluitend Rhône-wijnen van Perrin te voeren. Alles aan visie, techniek en wijngaardbewerking die Beaucastel de begeerde, mondiale toppositie bezorgd heeft, is van toepassing op de wijngaarden en de wijnen met de andere herkomstbenamingen, zoals Ventoux, Lubéron, Cotes du Rhône, Gigondas, Vinsobres, Rasteau en Vacqueyras. Met behoud van het eigen karakter; de onderlinge verschillen tussen de wijnen zijn groot en bewijzen de respectvolle werkwijze.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.