UITGEBREID ZOEKEN

Eric Forest Terroir de Vergisson Pouilly-Fuissé a.c.

Eric Forest 2010
Terroir de Vergisson
Pouilly-Fuissé a.c.

  • Opmerkelijk goed voor een basiscuvée.
  • Perfecte kennismaking met Forest, daarna door met het grote werk.

Availability: Niet in voorraad

€ 15,95
  •  

Zeer aantrekkelijk geprijsde en verleidelijke karakter-Pouilly-Fuissé.

Wijn/spijs beschrijving:

Hoogwaardige dinerwijn met zeer breed culinair perspectief: rogvleugel, lauwwarme kreeft, pata negra ham en bij heel veel gerijpte, ambachtelijke kazen.

Smaakprofiel:

Wit krachtig en gastronomisch

Culinair:

Harde, belegen kaas , Wit vlees, gevogelte, vis, pasta's , Zachte kaas , Zeevruchten (mosselen, oesters, krab/kreeft/langouste)

Druivenrassen:

100% Chardonnay.

Land

Frankrijk

Alcohol

13.0%

Inzetbaarheid

2012 - 2016

Inhoud

75cl

Bodem

Deze cuvée is een vatenselectie met alle wijngaarden als basis. De beste vaten zijn voorbestemd voor de cuvées l'Ame Forest en les Crays. Les Tilliers » heeft een bodem van klei en kalk afkomstig van de zeefossielen van het type oester, ontstaan in vroegste gedeelte van het Jura-tijdperk (Sinemurian). Dit zorgt voor een nobele uitdrukking van de Chardonnay-druif met veel fijnheid in de wijn. « La Côte » is een terroir met een mergel-kalk-bodem (Toarcian) en gelegen ten noorden van de rots va

Vinificatie

De druiventrossen worden handmatig geoogst en zacht geperst. Vanaf dat moment begint het vinificatieproces. Rijping en opvoeding geschiedt in contact met de fijne gistsporen gedurende 10 tot 15 maanden in eikenhouten vaten waarbij de inzet van SO2 tot een minimum beperkt wordt. De botteling geschiedt op basis van valdruk, zonder tussenkomst van een pomp en de wijnen worden in principe niet gefilterd.

Druiven

100% Chardonnay.

Kleur

Rijk strogeel met de schakering massief goud.

Neus

Goed gedoseerde, nobele houtinvloed en rijk sap met een krachtige druivenexpressie en een goed waarneembare bodeminvloed vloeien in dit verleidelijke boeket samen. Mint, anijs en vuursteen staan voor de mineraliteit. Sterk Mâcon/Pouilly-Fuissé-karakter. Veel karakter voor een (erg goede) basis-cuvée.

Smaak

Zacht vloeiende en perfect versmolten aanzet. De textuur is weliswaar romig en aangenaam zacht maar de zachte en verkwikkende frisheid is meteen waarneembaar. Rijk geschakeerde materie met een optimale balans. De wijnzuren hebben veel smaak -zonder enige scherpte- en bezorgen de wijn een prachtige lengte. In de finale is er sprake van een zoete, verfijnde bitterheid die de grote witte wijnen zo compleet maakt.

Culinair

Hoogwaardige dinerwijn met zeer breed culinair perspectief: rogvleugel, lauwwarme kreeft, pata negra ham en bij heel veel gerijpte, ambachtelijke kazen.

Bruikbaar/houdbaar

2012 - 2016

Alcohol

13.0%

Conclusie

Zeer aantrekkelijk geprijsde en verleidelijke karakter-Pouilly-Fuissé.

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

Eric Forest leidt een wijndomein dat sinds 8 generaties van vader op zoon wordt overgedragen. Hij bewerkt wijngaarden die aangelegd zijn tussen 1930 (!) en 1970 en produceert 5 verschillende wijnen met als herkomstbenaming Pouilly Fuissé en daarnaast een Saint-Véran en een Macon-Vergisson. De hoeveelheden zijn uiterst bescheiden. Het is zijn grootvader geweest die hem er toe heeft aangezet om in de wijn te stappen. Hij was een groot voorbeeld voor hem en hanteerde een bijzondere filosofie op het gebied van wijngaardbeheer. Hij, de grootvader, heeft aan Eric alle kennis en ervaring inzake de biodynamische aanpak overgedragen.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.